SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Care sunt vedetele care vor influența ediția din acest an a Campionatului Mondial de handbal feminin? Toată lumea o așteaptă pe Cristina Neagu!

Articol de - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2023 18:09 / Actualizat joi, 30 noiembrie 2023 19:21

Federația Internațională de Handbal (IHF) propune nouă vedete de urmărit la Campionatul Mondial care începe astăzi în Danemarca, Suedia și Norvegia.

  • Naționala de handbal feminin a României debutează la Campionatul Mondial pe 1 decembrie, împotriva celei mai slabe formații din grupă, Chile. Urmează testele cu Serbia (3 decembrie) și Danemarca (5 decembrie).
  • Turneul final este transmis în România de Digi Sport și Prima Sport. 

Jamina Roberts (Suedia), Katrin Klujber (Ungaria), Stine Oftedal (Norvegia), Ryu Hee (Coreea de Sud), Pauletta Foppa (Franța), Sandra Toft (Danemarca), Bruna De Paula (Brazilia), Estevana Polman (Olanda) și Cristina Neagu sunt vedetele care după părerea organizatorilor vor străluci la acest turneu final. 

Medaliată cu bronz la Campionatul European din 2010 și la Campionatul Mondial din 2015, Neagu a marcat 247 de goluri la turneele mondiale pentru România și este considerată arma numărul unu a „tricolorelor" la a 26-a ediție a Mondialelor.

Cristina Neagu participă pentru a 7-a oară la un CM și a anunțat că acesta va fi ultimul din carieră. Accidentată la genunchiul drept, Neagu este în recuperare după ce a făcut infiltrații, pentru a se putea antrena cât mai repede alături de colegele sale prezente deja la Herning, unde România va juca meciurile din prima parte a turneului final cu Chile, Serbia și Danemarca.

Azi începe Campionatul Mondial de handbal feminin! 32 de echipe, 8 grupe și toate vedetele! Cu cine și când joacă România
CAMPIONATUL MONDIAL 2023
Azi începe Campionatul Mondial de handbal feminin! 32 de echipe, 8 grupe și toate vedetele! Cu cine și când joacă România

Cristina Neagu, speranțe pentru grupele principale

Stafful tehnic și medical al naționalei speră că liderul echipei va fi apt de joc măcar pentru partidele din grupa principală, care se vor juca în 7, 9 și 11 decembrie și unde ar putea da peste Germania, Polonia sau Japonia.

România are ca obiectiv clasarea între primele 8 echipe și astfel să se obțină calificarea la turneele preolimpice care se vor desfășura în aprilie 2024. România debutează la Campionatul Mondial vineri, de la ora 19, împotriva naționalei statului Chile.

La acest CM participă 32 de echipe, iar acestea vor disputa 112 partide până în 17 decembrie, când se va afla noua campioană mondială. Azi se vor disputa patru partide: Brazilia – Ucraina și Austria – Coreea de Sud de la ora 19:00, iar de la ora 21:30, Norvegia - Groenlanda și Spania - Kazahstan.

Grupele de la Campionatul Mondial 2023

  • Grupa A: Suedia, Croația, China, Senegal
  • Grupa B: Muntenegru, Ungaria, Paraguay, Camerun
  • Grupa C: Norvegia, Coreea de Sud, Groenlanda, Austria
  • Grupa D: Franța, Slovenia, Angola, Islanda
  • Grupa E: Danemarca, ROMÂNIA, Serbia, Chile
  • Grupa F: Germania, Polonia, Japonia, Iran
  • Grupa G: Brazilia, Spania, Ucraina, Kazahstan
  • Grupa H: Țările de Jos, Cehia, Argentina, Congo

Citește și: 

CSM Constanța, calificare în European League! Dinamo, meci decisiv în ultima etapă + cele două echipe pot fi adversare în grupele principale
EUROPEAN LEAGUE
CSM Constanța, calificare în European League! Dinamo, meci decisiv în ultima etapă + cele două echipe pot fi adversare în grupele principale
Președintele echipei Dunărea Brăila s-a supărat pe selecționerul Florentin Pera pentru că nu a luat-o în Danemarca pe Elena Șerban
CAMPIONATUL MONDIAL
Președintele echipei Dunărea Brăila s-a supărat pe selecționerul Florentin Pera pentru că nu a luat-o în Danemarca pe Elena Șerban

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  30 Noiembrie 2023, 23:38

Neagu e cel mai mare nume din handbalul mondial care e va retrage dupa acest Mondial.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează