SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Tomas Ryde, OUT de la națională?! Gheorghe Tadici propune: „Sunt doar 3 antrenori români buni pentru post!”

Articol de - Publicat miercuri, 11 decembrie 2019 14:33

Gheorghe Tadici, fostul selecționer, nu ar mai accepta să antreneze reprezentativa României. „Vremea mea a trecut. După rezultate, ar trebui numiți un Aurelian Roșca, un Florentin Pera sau un Bogdan Burcea!”. 

Gheorghe Tadici (67 de ani), tehnicianul care în ultimii 20 de ani a obținut cele mai bune rezultate cu naționala feminină a României, nu a vrut să vorbească și să-și dea cu părerea despre echipa reprezentativă actuală, până ce aceasta nu a ieșit din competiție. 

„Nu am vrut să se spună că eu am perturbat activitatea echipei, că declarațiile mele au timorat jocul. Că am pus presiune. Acum, că totul s-a încheiat, după 45 de ani în care am lucrat în handbal, cred că am dreptul să vorbesc", a spus tehnicianul de la Zalău.

Tadici cere demisia tuturor celor care au gândit strategia echipei naționale în ultimul ciclu olimpic. 

„Nu Comisia Tehnică a numit antrenorii la echipa națională, membrii Consiliului de Administrație nu au fost întrebați când a fost adus Ambros Martin sau Tomas Ryde! S-au cheltuit sute de mii de euro pe salarii. Cine răspunde acum? Jucătoare străine fără număr doar ca să obțină bani din transferuri! Alte sute de mii de euro anual din grilele pe străini. Și româncele? Eu la Zalău am antrenat mereu românce", a subliniat Tadici.

Președintele FRH, Alexandru Dedu, este cel care a numit antrenorii la echipa națională, fiind singurul care a luat hotărâri în acest sens. „Cine l-a adus pe acest Ryde? Avem nevoie de un antrenor care stă să bea apă la time-outuri, care așteaptă să fie mobilizat el de jucătoare, și nu invers??”.

„Antrenorul român antrenează cu sufletul!”

Tadici spune că doar un antrenor român e capabil să scoată naționala din impas. „Antrenorul român, înainte de toate, pune suflet în ceea ce face. Simte când i se cântă imnul. Străinul vine, ne-a luat banii și pleacă. Ryde ăsta, după Jocurile Olimpice de la Rio, nici nu a mai venit să spună ce s-a întâmplat în Brazilia. Și noi l-am readus la echipă”, a spus Tadici.

Întrebat dacă ar accepta să revină pe banca primei reprezentative, Tadici e categoric. 

„Vremea mea a trecut! Dar sunt trei antrenori care pe baza rezultatelor din ultimul timp pot fi numiți. Mă gândesc la Roșca, la Pera și la Burcea. Roșca a fost campion mondial cu generația '96-'97. Cred că i-a venit rândul. Burcea a demonstrat la Brașov, la Craiova, a cucerit Cupa EHF, în mare parte cu jucătoare române. Și Pera a arătat potențial, la Roman, a câștigat titlul cu Vâlcea. Ei sunt viitorul, eu pot să vin doar cu un sfat legat de selecție" - Gheorghe Tadici


„De urgență trebuie făcută o strategie pe termen scurt, să te califici la Jocurile Olimpice, iar apoi să faci o analiză serioasă și o strategie pe următorii patru ani!”, a adăugat fostul selecționer.

„Să se înțeleagă foarte bine: nu e un atac la nimeni, nu am nimic cu nimeni de împărțit! E o realitate vizibilă, o spun din postura unui om care a lucrat în handbal 45 de ani. Sunt opiniile mele și nu am pretenția că ar fi cele mai bune”, a încheiat Tadici.  

Critic la selecție: „Băcăoanu de ce a mers în Japonia?”

Tadici spune că selecția pentru acest Campionat Mondial a fost dezastruoasă. „Dache, Ostase nu au fost dorite. În schimb, mergi cu jucătoare care nu evoluează deloc la echipele de club, gen Zamfirescu, Polocoșer. Băcăoanu de ce a mers în Japonia? A fost accidentată, în ultimele două luni jucase un meci! Ce cauți cu Ciucă?, intră la Vâlcea la câte un 7 metri! Ne ascundem după scandalul de la Brașov? De acolo jucau doar Buceschi și, sporadic, Laslo", a declarat Tadici. 

Citește și:

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Cristina Neagu, EXCLUSIV: „Nu am cuvinte. Colegele trebuie să înțeleagă nivelul, că nu e Liga Națională” + Următorul obiectiv major: „E ultima mea șansă!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (19)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  11 Decembrie 2019, 16:32

Domnule Ursescu chiar mă întrebam când o să apară bunicul Tadici. Jumătate din lucrurile de aici au fost lăudate de dvs dar sunt atacate acum de Tadici. Să le luăm pe rând: Tadici spune ce caută la lot portarul Ciucă. Ar trebui să vă scoată cineva tomurile de laudatio despre Ciucă publicate de GSP! Tadici spune de ce nu joacă româncele și sunt băgate mai mult jucătoare străine! Ia întrebați pe Pera de ce joacă mai mult cu străine iar româncele sunt rezerve? Și românce de lot național! Când Ryde a spus să joace mai mult la Vâlcea româncele, domnul specialist Ursescu și alți corifei ai gazetăriei de la GSP au tăcut mâlc pentru că știau că Pera, nu o să facă așa. Îmi doresc să vină Pera dar atunci GSP, ziarul Olteniei o va da cotită:”trebuie mult timp să creștem generații”, ”antrenorul vrea dar nu are material uman”. Domnule Ursescu dacă ați folosi aceeași virulență și pentru Federațiile de Înot și Volei ar fi OK. Dar cum nu o faceți rămâneți un elev al lui Tadici, un protejat al lui Tolo și un prieten al lui Geambașu

dan2010
dan2010  •  11 Decembrie 2019, 15:47

m-da specialistii dupa ploaie... asa a-ti facut si cu Daum dar se pare ca jucatoarele au alta parere. Ele stiu unde este problema reala; Nu vorbesc de cei de la fotbal, care cum iasa afara in lume uita sa mai joace si si-au gasit scuze in Daum. Vorbesc de hambaliste care se pare ca sunt mai realiste. In general sportul romanesc ca si societatea e vraiste, dar avem pretentii de parca ne-am fi nascut campioni. Vorba lui Caragiale totul e sublim dar lipseste cu desavarsite. LOL

clujcampion
clujcampion  •  11 Decembrie 2019, 15:30
Postat de xac13 pe 11 Decembrie 2019, 15:08

Vina nu este a dl. Ryde ...este a noastra a tuturor . Ai un presedinte cu 7 case din meditatii ( pe bune !!!) , un prim ministru inregistrat cand cerea 50.000 de COCO ( doar INjustitia din Romania putea sa-l albeasca , din pacate sunt exemple multe ) , o echipa dusa ca o turma la RECUPERARE ??? unde a fost MAMA cand fiica ei era dusa la intravenoase cu laser , fosta glorie handbalistica , antrenor si manager , unde a fost TATAL cand fiica se distra cu laserele , fost jucator , antrenor si selectioner secund ???( au fost la Master Coach, iar acum plang ??? contract dat prin atribuire directa , primar in relatie apropiata cu managerul cliniicii din Brasov ???) Cum este posibil ca un antrenor sa loveasca un jucator al echipei adverse , cand junioare sunt agresate sexual de cei care trebuie sa le anteneze si sa le trateze . Cum vrea dl. GURU planetar in handbal Tadici sa interzica dreptul la munca unor jucatoare /jucatori din Spania , Franta ...e.t.c. ( pe bune !!! ) . Cate jucatoare din Romania s-au impus in strainatate ( in afara de dns. Cristina Neagu ???) , chiar formate de acest fenomen planetar handbalistic !!! Doriti valoare dar culmea se doreste eliminarea concurentei . Cei care mai urmaresc handbalul intern , MAREA echipa Dinamo in primavara peste 75% din jucatorii actuali nu mai sunt eligibili !!! Banii aici trebuiesc indreptati - copii si juniori , aici antrenorii trebuie sa aiba Master Coach , aici trebuie formate caractere si talente iar rezultatele vor veni .

Pritene lasa analizele astea. Uit-te in continuare la Ciuvica si lasa-i pe altii care inteleg ceva sa se exprime. Dedu e vinovat in solidar cu ryde. E timpul sa plece.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează