SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEUL PREOLIMPIC

Sar scântei la Podgorica! Norvegiencele acuză public o înțelegere între România și Muntenegru!

Stine Skogrand acuză o înțelegere tacită între România și Muntenegru / Sursă foto: Bjørn S. Delebekk
Stine Skogrand acuză o înțelegere tacită între România și Muntenegru / Sursă foto: Bjørn S. Delebekk

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 martie 2021 10:42 / Actualizat duminica, 21 martie 2021 11:05

Naționala de handbal a României a fost învinsă categoric de Norvegia, scor 24-29, într-un meci contând pentru turneul preolimpic găzduit de Podgorica. Nordicele cred că sunt victima unei conspirații pe axa România - Muntenegru. 

Stine Skogrand (28 de ani), interul dreapta al norvegiencelor, a răbufnit în presa din Norvegia, imediat după succesul împotriva „tricolorelor”. Aceasta susține că româncele își doresc să se califice la braț cu Muntenegru și să lase Norvegia în afara calificării: 

„Fetele din Muntenegru au stat în tribune și au încurajat România”, a afirmat Skogrand potrivit publicației Dagbladet, ea bănuind astfel o posibilă înțelegere între Muntenegru și România. 

Lăsăm Norvegia acasă? România și Muntenegru se pot califica împreună la Jocurile Olimpice!

Calculele pentru calificare sunt simple, dar rezultatul scontat ține de domeniul miracolelor. România este obligată să învingă reprezentativa din Muntenegru la o diferență de cel puțin 5 goluri. Casele de pariuri nu le dau nicio șansă elevelor lui Adrian Vasile.

Relațiile dintre România și Muntenegru sunt însă destul de strânse. Ne-am calificat împreună la Jocurile Olimpice din 2016, iar selecționerul Adi Vasile a fost timp de 3 ani „secundul” ex-iugoslavelor. Mai mult, ultima mare performanță la nivel de club a muntenegrencelor se leagă tot de România. Cristina Neagu a îmbrăcat 4 sezoane tricoul lui Buducnost, alături de care a câștigat Liga Campionilor în 2015.

România și Muntenegru, calificare la braț? Precedentul de la Rio 

În 2016, la calificările pentru Jocurile Olimpice de la Rio, România și Muntenegru au făcut parte din același Turneu Preolimpic. Au învins în primele două zile țara gazdă, Danemarca și s-au calificat împreună la Rio de Janeiro. Meciul direct s-a încheiat la egalitate, scor 23-23. Cele două naționale se pot califica și de această dată la braț. „Tricolorele” trebuie să câștige meciul de mâine la exact 5 goluri diferență

Condiția suplimentară este ca adversarele să înscrie cel puțin 25 de goluri. În acest caz, Norvegia ar fi depășită la criterul de departajare „număr de goluri înscrise”.

VIDEO Costică Buceschi avertizează: „Bazându-ne atât de mulți ani pe Cristina Neagu, poate nu ne-am uitat ce creștem în spatele ei”

Citește și alte știri din handbal:

Lăsăm Norvegia acasă? România și Muntenegru se pot califica împreună la Jocurile Olimpice! Cotă uriașă la casele de pariuri

Adi Vasile nu s-a ferit: „România și Muntenegru la Jocurile Olimpice? E perfect!” » Concluziile după eșecul cu Norvegia

Denisa Dedu acuză după eșecul cu Norvegia: „Mai aveau puțin și o urcau pe Cristina în tribune!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (49)
dragos_chiva
dragos_chiva  •  21 Martie 2021, 15:01

Trebuie să ai mult tupeu să acuzi o înțelegere între echipa noastră și cea din Muntenegru după ce ai umblat la arbitrele daneze și ai făcut ca meciul să curgă practic într-o singură direcție iar asta numai în baza tradiționalelor relații de "pretinie" dintre scandinavi. Norvegienii -dacă nu știați- sunt într-adevăr oameni plini de tupeu. Ce mă deranjează cel mai mult este ipocrizia cu care vin și fac acuze gratuite despre potențiale înțelegeri balcanice după ce au pus deja în practică aranjamentele lor de culise de natură scandinavă. Toate aceste aranjamente poartă însă sigiliul federației europene de handbal care și-a făcut o tradiție din a desemna la multe meciuri, arbitrii care provin din țări ce au multe interese de natură geopolitică într-una dintre cele două care sunt reprezentate la un anumit meci. După cum vedeți nimeni nu-și dorește fair-play în sportul internațional și nu numai acolo...

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  21 Martie 2021, 12:52

Doamne ajuta intelegerii prietenesti intre Romania si Muntenegru!

kkkotto07
kkkotto07  •  21 Martie 2021, 12:47

Skogrand e obraznica, sa acuzi un danez de blat, adica pe Kim Rasmussen, cand niste daneze au fluierat penibil aseara, au arbitrat doar pt Skogrand, tb sa fii extrem de n3simtita! Plus ca se uita un lucru, Kim a avut o iesire urata dupa meciul Ungaria-Romania cand a si fost suspendat de Ehf si demis de federatia maghiara. Deci, un motiv in plus sa isi doreasca victoria cu noi pe langa motivul suprem, ala de a merge la JO. Cine ar risca un blat cu o victorie a noastra la 5 goluri si sa dam peste 29? Daca se supara, sa zicem, Dumanska si da al saselea gol diferenta in ultimele secunde? Ce face atunci Muntenegru? Skogrand sa stea linistita ca noi, doar cu preparatori fizici pe banca, mai greu cu victoriile!

Vezi toate comentariile (49)
Comentează