SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE TINERET

Umilință maximă! România a fost învinsă la 19 goluri diferență de Danemarca la Mondialul de tineret

Articol de - Publicat sambata, 07 iulie 2018 18:38

A fost măcel la Debrecen în cel de-al patrulea meci din grupă la Mondialele de tineret, naționala U20 pregătită de Tadici fiind ridiculizată de Danemarca, 23-42!

"Naționala" României a pierdut la o diferență incredibilă al patrulea meci din grupa C, la Campionatul Mondial sub 20 de ani de la Debrecen (Ungaria).
Danemarca, o formație care a luat medalii la toate competițiile majore la care a participat, aur la Europeanul Under 17, argint la Mondialul Under 18 și bronz la Europeanul Under 19, nu a avut milă în fața româncelor. Nordicele au fost extrem de concentrate, mai ales că acum două săptămâni, la Scandinavian Cup, în Norvegia, s-au impus greu, pe final, 28-25!

De această dată însă, danezele au făcut ce au vrut pe teren. Extrem de hotărâte în apărare, bătându-se pentru orice minge, au marcat lejer în atac, mai ales pe faza a doua și pe contraatac. De partea cealaltă, România a înghesuit toate atacurile pe centru, iar interii "tricolorelor" au făcut "pase" cu portarul Amalie Milling. Pivotul Teodora Popescu s-a zbătut în zadar, fiind poate singura remarcată din echipa României.

Punctul slab al României a fost însă, fără îndoială apărarea, care nu a făcut față vitezei de joc a adversarelor. Nici portarii nu au prins mai nimic, chiar dacă antrenorul Gheorghe Tadici i-a schimbat cu o frecvență nemaintâlnită!

Sunt câteva jucătoare în echipa Danemarcei, gen extrema dreapta Line Hougaard, interul dreapta Nikoline Lundgreen sau centrul Helena Hageso de care vom mai auzi, cu siguranță, peste câțiva ani, la naționala de senioare!

După 20-8 la pauză, chiar dacă au jucat în repriza a doua cu rezervele, Danemarca nu s-a oprit. A marcat din toate pozițiile și oportuntățile, la final tabela arătând un incredibil 42-23! Cea mai mare umilință pe care România o suferă la un Mondial, la această categorie de vârstă!

Au marcat pentru România: Teodora Popescu 7 goluri, Sorina Târcă 6, Andreea Popa 4, Andrada Berbece 1, Raluca Petruș 1, Daria Bucur 1, Bianca Marin 1, Alexandra Banciu 1.

Două roșii, o accidentare

Și ca tacâmul să fie complet, România a pierdut-o în perspectiva meciurilor viitoare și pe Daria Bucur, interul dreapta de la Corona Brașov. În repriza a doua, în minutul 38, Daria a fost împinsă în săritură și a aterizat urât pe glezna dreaptă. Ea este suspectă de o ruptură de ligamente! Totul se va clarifica însă după ce handbalista va efectua o rezonanță magnetică. La respectiva fază, cei doi arbitri "papuași" din Uruguay (ce handbal are și Uruguayul!) nu au dictat nici măcar o eliminare de două minute!

În plus, cei doi fluierași au dat două cartonașe direct echipei României, cu mult excel de zel. Primul pentru Andreea Popa care a trimis de la 7 metri în capul uneia dintre portărițele Danemarcei, dar aceasta se mișcase în poartă, iar cel de-al doilea pentru Andreea Mihart, care a jenat-o la un contraatac pe o adversară!

Urmează Angola și calcule

România va juca duminică, de la ora 19:00, ultimul meci în grupă contra Angolei. "Tricolorele" au neapărat nevoie de victorie pentru a termina pe locul 3 în grupă. În aceste condiții, în "optimi" ar urma să joace cel mai probabil contra Croației. Angola a pierdut la 5 goluriîn fața Danemarcei, 20-25, dar și în fața Japoniei 25-29. Japonia a furnizat ieri supriza zilei, terminând la egalitate cu Olanda, 34-34!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
maxp
maxp  •  08 Iulie 2018, 13:13

Bai, da' cand nationala asta a jucat slab cu Tarca tot Tadici era de vina?! E o generatie mai slaba, ce naiba aveti, momentan Tadici arata la echipa de club cat e de antrenor. A aratat-o si in 2005 la echipa nationala mare. Si hai sa asteptam totusi rezultatul final, ca o infrangere la 19 goluri in grupe nu aduce nimic mai mult decat 2 puncte adversarului.

paiazze
paiazze  •  08 Iulie 2018, 05:41

Eternul Tadici... asta n-are de gand sa-si mai vada si de gospodarie? Sa mai lase handbalul, ca a devenit prea complicat pentru el.

spinoza
spinoza  •  08 Iulie 2018, 04:33

Slabici e antrenor cum sunt eu președintele PSD-ului!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează