SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Victoriile care trebuie uitate » Ambros Martin își avertizează jucătoarele înaintea partidei din "optimi", cu Cehia

foto: Marius Ionescu
foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 09 decembrie 2017 18:42

Ambros Martin, antrenorul naționalei României, spune că e nevoie ca ”tricolorele” să uite ce s-a întâmplat până acum la CM.

Tehnicianul iberic le-a propus jucătoarele echipei naționale o tactică "pas cu pas", cu atenția concentrată doar pe meciul care urma. Acum au ajuns în faza "optimilor", unde trebuie să o ia de la zero. "E un start plăcut, unul diferit, am ajuns în faza eliminatorie, unde orice pas greșit costă. Sunt multe lucruri care contează, nu doar potențialul echipei, e o chestie și de mental. Toate meciurile din această fază vor fi disputate, nu există favorite. Da, e foarte interesant, îmi place să fie modele diferite de competiție, ne provoacă pe mine și echipele. La Europene, dacă aveam acest traseu, probabil eram în semifinale, dar acum nimic, trebuie să jucăm!", a subliniat el.

Ce spune despre adversara din optimi de finală? "Cehia s-a îmbunătățit mult în ultimii ani, s-a calificat la toate competițiile majore, anul trecut a mers bine la Europene, a jucat în a doua fază a grupelor cu noi. Nu a fost un meci ușor, îmi aduc aminte că a fost o partidă extrem de dură, abia în ultimul minut am reușit să ne asigurăm victoria. E un meci nou, trebuie să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut", a spus el.

Ce e mai important înaintea unui astfel de meci? "Refacerea jucătoarelor, trebuie să reușim să ne facem curat în minte. Da, prima parte a fost fantastică, dar acum începem o altă fază, una nouă! Nu mai contează nimic din meciurile trecute, care au fost fantastice, doar să înțelegem că am făcut o treabă bună. Chiar dacă am adunat puncte multe care ne-au ajutat să ajungem aici, trebuie să păstrăm doar senzația că echipa e pregătită, am câștigat meciuri contra unor adversari puternici și că orice e posibil de la începutul meciului și până la finalul lui", a explicat Martin. 

"E important că jucăm luni, mai ales pentru că trebuie să ne mutăm, am avut un meci greu cu Franța, unele jucătoare au probleme medicale. E foarte important cum pregătim meciul cu Cehia, cum le fac eu analiza, ca să ne pregătim cât de bine putem"
Ambros Martin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
488248524671050
Vladimir Cinezan  •  10 Decembrie 2017, 05:08

Credem că antrenorul echipei noastre va lua partida cu Cehia ca pe o finală, atent la jocul în forță practicat de cehoaice, prin care a pus mari probleme unguroaicelor și nu numai. Prevăzător, acesta a insinuat, ca dificultăți în meciul de luni, deplasarea echipei și unele probleme de ordin medical. Sperăm să nu fie intervenții „alibi”, pregătitoare în caz de neîndeplinire a obiectivului.

lucianfocus
lucianfocus  •  09 Decembrie 2017, 20:23

Batem lejer !

936901769693416
Predan Mihai  •  09 Decembrie 2017, 19:16

Hai Romania !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează