SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  FOTBAL

EXCLUSIV Interviu spectaculos cu George Ganea, omul de gol al României la Tokyo: „N-avem defecte. Mergem spre medalie!”

George Ganea // foto: frf.ro
George Ganea // foto: frf.ro

Articol de - Publicat sambata, 17 iulie 2021 08:42 / Actualizat sambata, 17 iulie 2021 09:33

După blocarea convocării lui George Pușcaș, George Ganea (22 de ani) a devenit opțiunea numărul unu pentru atacul României la Tokyo. Fiul „Ganezului” promite un turneu memorabil în Japonia și descrie cum și-ar dori să fie primul său gol marcat la Olimpiadă.

- George, cum se simte pe umeri apropierea Olimpiadei? 
- Am destule emoții. Îmi doresc să fac un turneu bun și să văd milioane de români fericiți.

- Discursurile din jurul echipei sunt spectaculoase: semifinală, finală. Nu e o revărsare prea mare de entuziasm? 
- Și eu spun că mergem spre medalie și mă bazez în special pe ceea ce am arătat la ultimul European de tineret, unde n-am pierdut în fața unor echipe foarte mari și totuși am rămas pe dinafară, nedrept. E un lot bun și la Olimpiadă, ne cunoaștem foarte bine.

George Ganea: „Cu Coreea de Sud va fi cel mai greu”

- Care ți se pare cel mai dificil adversar? 
- Coreea de Sud. Are jucători foarte tehnici, rapizi, cu disponibilitate la efort. Sigur, deși tentația e să spui că e o grupă abordabilă, să ne uităm totuși și la Honduras, care a terminat Jocurile trecute pe locul patru și e o prezență constantă la Olimpiade.

- Ai jucat două meciuri la ultimul European de tineret, vine acum Olimpiada. Sunt comparabile? 
- Olimpiada mi se pare cu un nivel mai sus. Sunt și multe echipe din afara Europei și cred că vor ieși meciuri chiar mai interesante.

- Trei ași ai României pentru Tokyo. 
- Unitatea de grup, ambiția și dorința de a ajunge la un trofeu.

- Defecte? 
- N-avem! ;-) Serios, nu o zic doar așa, ca un mesaj pentru adversari!

- La ce sporturi olimpice te mai uitai la televizor? 
- La gimnastică și, în general, la competițiile unde aveam șanse la medalii, că e mai palpitant.

- Cum ar fi să urci pe podiumul olimpic? 
- Mi-e greu să-mi și imaginez! Nici nu știu cum o să-mi controlez emoțiile, că n-am mai trecut prin astfel de momente. Sigur, am câștigat o Cupă și o Supercupă cu Viitorul, dar nu s-ar compara cu o medalie olimpică.

George Ganea: „N-am mai băgat în seamă răutățile”

- Ai auzit, probabil, de multe ori exprimări de genul "Aaa, ăsta e băiatul lu’ Ganea! Un pilos!". Ce era în sufletul tău? 
- Nu-mi cădea bine când eram copil, dar m-am obișnuit să aud răutăți din astea, iar când am crescut nici nu le-am mai băgat în seamă. Până la urmă, eu sunt George Ganea și tot ce-am realizat am făcut pe munca și spinarea mea.

- Ce te unește și te desparte de tatăl tău, fotbalistic? 
- Ne unește ambiția și ne desparte profilul de atacant. El era mai masiv, un "nouar" clasic, eu mai mult pe rapiditate și agilitate.

George Ganea: „M-a durut că nu mi-au dat șansă la CFR”

- Unde-l plasezi pe George Ganea peste doi ani? 
- La o echipă din străinătate, într-un campionat bun. Am comis o greșeală când am plecat de la Roma ca să vin la CFR Cluj. N-a fost o alegere inspirată. N-am jucat acolo, n-am trăit o perioadă prea frumoasă. M-a durut că nu mi s-a oferit șansa să joc, deși nu era mare diferență între mine și colegi. Am discutat atunci și cu conducerea, oficialii mi-au tot zis să am răbdare și-am avut până am plecat.

- La Viitorul. 
- Da. O soluție foarte bună de această dată, fiindcă m-am pus din nou pe picioare, aveam nevoie să joc. N-am demonstrat însă ceea ce ar trebui să demonstrez. Am avut însă deja foarte multe de învățat.

Interviu cu Andrei Rațiu despre participarea la Tokyo și viața din Spania » „Toată viața mea a fost în Spania, dar vreau o medalie cu România mea”
Jocurile Olimpice
Interviu cu Andrei Rațiu despre participarea la Tokyo și viața din Spania » „Toată viața mea a fost în Spania, dar vreau o medalie cu România mea”

George Ganea: „Nu ne întoarcem cu mâna goală”

- Ce le-ai transmite oamenilor care vor fi cu ochii pe voi la TV? 
- Să stea cu încredere alături de noi, fiindcă nu ne vom întoarce cu mâna goală din Japonia.

- Hai să ne jucăm puțin mai departe, cu un dialog mai relaxat! Primul antrenor? 
- Marcel Pigulea. Eram foarte mic și totul se întâmpla mai mult în joacă. E însă un antrenor care a lucrat cu mulți copii talentați, care au ajuns apoi sus.

- Prima minge? 
- Un balon Adidas! Mi l-a luat tata când juca la Stuttgart. Am fost un favorizat al sorții din acest punct de vedere. Am avut de mic ce mi-am dorit, părinții au făcut tot ce-a depins de ei să nu ne lipsească nimic.

- Prima vacanță? 
- Nu chiar prima, dar cea mai frumoasă, a fost cea petrecută cu familia în Dubai, în 2008. Am stat două săptămâni, ne-am distrat, ne-am relaxat, am mers la un parc acvatic, unde eu și sora mea ne-am simțit minunat. Doar în deșert n-am ajuns, ca să facem cunoștință cu cămilele!

- Prima mașină? 
- N-am permis! :-) Am făcut școala, dar n-am mai apucat să dau examenul fiindcă mi-a expirat dosarul. Oricum, nu-mi doresc o mașină foarte scumpă, ci una cu care să mă descurc, să-mi fac treaba.

- Primii bani din fotbal? 
- I-am câștigat la Rapid și imediat am fugit la mall ca să-mi cumpăr două perechi de adidași.

George Ganea: „O casă mare, cu piscină”

- Primul sfat de la mama și de la tata? 
- Tata mi-a zis că o să muncesc de 20 ori mai mult fiindcă port numele Ganea, care pune presiune. Mama m-a sprijinit mereu, a fost lângă mine de fiecare dată când am avut nevoie.

- Primul tabiet matinal? 
- Mă spăl pe dinți și mănânc imediat, că altfel nu-mi priește deloc ziua. N-am ceva preferat. Fie cereale cu lapte, fie ochiuri, fie alte opțiuni de mic dejun.

- Primul lucru extravagant pe care l-ai lua dacă ai deveni miliardar? 
- O casă mare în România, cu piscină, un loc în care să-mi pot invita familia și prietenii.

- Prima selecție la națională? 
- Mi-o amintesc pe cea la care am participat la o selecție pe regiuni. Eu am jucat din partea Bucureștiului. Am câștigat acel mic turneu și am avut emoții deosebite, fiindcă orice copil care se apucă de sport visează să-și reprezinte țara într-o zi.

- Prima reacție când te simți nedreptățit pe gazon? 
- Încerc să mă controlez. Poate mă mai enervez uneori, am partea asta de la tata, dar caut să mă ponderez. Mai încerc uneori să discut cu arbitrii când vreau să înțeleg anumite decizii. Știu că n-am întotdeauna cele mai frumoase reacții, dar în tensiunea meciului sunt momente când îți ții mai greu nervii în frâu.

„Răii” Ligii 1: „Planic și Burcă”

- Primul coleg pe care l-ai plasa în fruntea listei prietenilor? 
- Radu Boboc. De când am venit la Viitorul, Farul acum, am avut o relație foarte apropiată. Suntem aproape mereu împreună și după antrenamente.

- Primul fundaș la capitolul „răi”? 
- Bogdan Planic, fostul fundaș de la FCSB, și Andrei Burcă de la CFR.

- Prima iubită? 
- Aveam vreo 15 ani, poate și mai puțin. Da. Fiecare moment are importanța lui și am încercat să mă bucur de fiecare etapă a vieții mele.

- Primul gol pe care-l vei marca la Olimpiadă? 
- Pasă superbă de la Ciobanu, preluare și finalizare cu scăriță. ;-)

George Ganea e cotat la 450.000 de euro pe platforma de specialitate transfermarkt.com: „E prețul corect acum, că n-am avut un an foarte bun. Dar dacă aș fi un președinte inspirat, aș investi chiar vreo 700.000 de euro ca să-l cumpăr pe George Ganea, fiindcă are potențial de creștere. Olimpiada va fi un bun prilej să arătăm ce putem și ar fi o vitrină pentru orice jucător”.

Ganea admite: „Accidentarea de la Roma m-a maturizat” 

În septembrie 2017, Ganea jr. a suferit o accidentare teribilă pe când era la Roma Primavera. O ruptură de ligamente i-a dat peste cap planurile carierei: „A fost momentul care m-a maturizat cel mai mult. Dar am trecut cu bine grație familiei, prietenilor, colegilor, celor din staff. Mă mai deranjează uneori piciorul în perioade cu suprasolicitare și perioade mai scurte de refacere, dar sunt OK. 

Nu am nici chestii de genul să-mi fie teamă să bag piciorul. Chiar am purtat o discuție interesantă cu profesorul Mariani, care m-a operat, și mi-a explicat că exact atunci se va întâmpla să am iar probleme, dacă mă feresc și stau cu frica-n sân! Oricum, perioada din Italia m-a schimbat mult, a trebuit să învăț să mă descurc singur, fără părinți”.

Mai multe materiale speciale despre Jocurile Olimpice:

Gazeta e la Tokyo » Uitați de medalii! Victoria e să intri în Japonia: 6 reguli draconice + două episoade absurde

Felix Le Premier » Naturalizat în urmă cu un an, franco-românul Felix Duchampt este primul olimpic din istoria triatlonului tricolor: „Nu mă număr printre favoriții la medalii, dar se poate întâmpla orice”

Rețeta Jocurilor Olimpice » Cum se pregătește Japonia de evenimentul anului: zâmbete, răbdare, înțelegere, rigoare

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (8)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  17 Iulie 2021, 16:59

"Mă spăl pe dinți și mănânc imediat". Pune carul înaintea cailor: mai întâi se spală pe dinți și apoi mănâncă.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  17 Iulie 2021, 15:26

...omul recunoaste ca este pilos...

fibra
fibra  •  17 Iulie 2021, 14:06

Ca deobicei suntem cei mai buni inainte sa inceapa o competitie si intotdeauna terminam rau de tot.Din pacate acest lucru e valabil si pentru Jocurile Olimpice deoarece lotul este mediocru.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează