SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE OLIMPICE

VIDEO+FOTO Usain Bolt îl contestă pe noul campion olimpic la 100m: „E absurd ce-a făcut Jacobs la Tokyo!”

Jamaicanul Usain Bolt (34 de ani), deținătorul recordului mondial în proba de 100m, contestă titlul olimpic cucerit de italianul Marcell Jacobs (26 de ani). +18   FOTO
Jamaicanul Usain Bolt (34 de ani), deținătorul recordului mondial în proba de 100m, contestă titlul olimpic cucerit de italianul Marcell Jacobs (26 de ani).

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 august 2021 17:22 / Actualizat vineri, 06 august 2021 20:05

Jamaicanul Usain Bolt (34 de ani), deținătorul recordului mondial în proba de 100m, contestă titlul olimpic cucerit de italianul Marcell Jacobs (26 de ani).

Marcell Jacobs a primit mii de mesaje de felicitare după performanța de la Tokyo. Usain Bolt nu s-a numărat printre persoanele impresionate, iar motivul apare abia acum. Jamaicanul îl acuză pe italian că a fost ajutat de pereche inovativă de încălțări. 

Usain Bolt contestă victoria lui Marcell Jacobs

Conform celor de la Tuttosport, Bolt susține că inovația din cazul adidașilor folosiți de Jacobs este „bizară și nedreaptă pentru ceilallți, sfidând absurdul”. Usain crede că ceilalți competitori au pornit cu un dezavantaj evident.

Usain Bolt îl contestă pe noul campion olimpic la 100m: „E absurd ce-a făcut Jacobs la Tokyo!”
Adidașii lui Jacobs (stânga), în comparație cu cei ai canadianului Andre De Grasse, medaliat cu bronz la 100m

Ce e special la adidașii lui Marcell Jacobs? Cântăresc doar 173 de grame, iar talpa lor este de 20 milimetri. Fibrele de carbon inserate în talpă formează un tot unitar, iar talpa încălțărilor este puțin mai lată decât cea a piciorului. Bolt spune că acest detaliu crește aderența, garantează o mai bună stabilitate și favorizează accelerarea.

9,80 secundea fost timpul cu care Jacobs a cucerit aurul olimpic la Tokyo. Recordul olimpic este deținut de Usain Bolt, 9,63 secunde

VIDEO Simona Radiș și Ancuța Bodnar, medaliatele cu aur la Jocurile Olimpice, își spun povestea

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice: 

FOTO David Popovici, la întâlnirea cu ministrul Educației: „Sunt într-un fel de cotitură, trebuie să decid dacă rămân în România sau SUA”

CORESPONDENȚĂ DIN TOKYO Încă o finală olimpică pentru România! Alexandru Novac luptă pentru o medalie la aruncarea suliței

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (40)
markksson
markksson  •  04 August 2021, 19:07

Asta este preludiul pentru atunci cand cineva ii va dobora recordul (9:58). Sa vezi atunci motive ...

adi2306
adi2306  •  04 August 2021, 19:54
Postat de Mugur Cristian pe 04 August 2021, 19:47

Nu este nicio greșeală. Indiferent de marcă, în limba română, pontofii de sport se numesc adidași. La fel se spune și la picioarele de porc deși nu au legătură cu firma germană.

Asta-i doar opinia ta. Lexical este greşit. Adidasi Puma este ca si cum ai spune jeep Toyota. Jeep este o firmă, Toyota este alta.

sorinache
sorinache  •  04 August 2021, 19:39

Cam ofticos Usain, de parcă el a fost pus să poarte pantofii lui Owens. Asta e progresul, asta e tehnologia.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează