SPORTURI  »  NATATIE  »  CAMPIONATELE MONDIALE

CAMPIONATELE MONDIALE DE NATAȚIE // Robert Glință a terminat pe locul 7 finala mondială de 50 m spate

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 28 iulie 2019 16:46

Robert Glință (22 de ani) s-a clasat pe poziția a șaptea la 50 de metri spate, probă neolimpică, la Campionatele Mondiale de la Gwangju.

Înotătorul român și-a încheiat prima participare la Campionatele Mondiale cu o clasare pe penultimul loc în finala de la 50 metri spate. Robert Glință se calificase în ultimul act cu al doilea timp, 24,53, însă cursa de ieri a fost o altă poveste.

„Tricolorul” în vârstă de 22 de ani a parcurs lungimea de bazin în 24,67 secunde, timp ce l-a trimis pe poziția a șaptea. Medaliile au fost cucerite de sud-africanul Zane Waddell, 24,43, de Evgheni Rîlov, 24,49, și de Kliment Kolesnikov, 24,51.

Proba în care a înotat ieri Glință nu este una olimpică. Românul a prins finala și la 100m spate, care este în programul JO 2020, încheind cursa pe locul al optulea.

Tot la Campionatele Mondiale la Gwangju, Daniel Martin a făcut baremul de calificare la JO. Robert Glință a fost primul sportiv român care și-a asigurat biletul pentru Tokyo, el îndeplinind baremul încă din luna aprilie. El a fost prezent și la Rio de Janeiro, în 2016, când s-a clasat pe poziția a opta în proba de 100m spate. 

24,12 este cel mai bun timp obținut de Robert Glință pe distanța de 50m la stilul spate, timp obținut în 2018, la Glasgow

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează