SPORTURI  »  TENIS  »  ADELAIDE

Sorana Cîrstea leagă victorii importante: a trecut de Kaia Kanepi și e pe tabloul principal la Adelaide. Ana Bogdan a ratat calificarea

Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 45 WTA) a învins-o pe Kaia Kanepi
Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 45 WTA) a învins-o pe Kaia Kanepi

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 ianuarie 2023 10:48 / Actualizat duminica, 08 ianuarie 2023 10:48

Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 45 WTA) a învins-o pe Kaia Kanepi (37 de ani, 32 WTA), scor 6-2, 4-6, 7-5, și s-a calificat pe tabloul principal la Adelaide International 2, turneul de categorie WTA500, premergător Australian Open. Ana Bogdan (30 de ani, 56 WTA) a ratat calificarea.

Ana Bogdan, eliminată de Katerina Siniakova

Ana Bogdan (30 de ani, 56 WTA) a fost învinsă de Katerina Siniakova (26 de ani, 49 WTA) într-un meci-maraton, de aproape 3 ore, tranșat de jucătoarea din Cehia în decisiv.

Ana și-a adjudecat primul set în tie-break, 7-6 (5), dar le-a cedat pe următoarele două cu același scor, 5-7.

Așadar, jucătoarea din România nu va fi pe tabloul principal la Adelaide International 2.

Ce îl uimește pe Ion Țiriac în tenisul de astăzi: „Au adoptat sistemul Nadal, s-a ajuns ca la ping-pong! E anormal!”
ATP
Ce îl uimește pe Ion Țiriac în tenisul de astăzi: „Au adoptat sistemul Nadal, s-a ajuns ca la ping-pong! E anormal!”

Sorana Cîrstea, pe tabloul principal la Adelaide International 2 după victoria cu Kaia Kanepi

Noaptea trecută, Sorana Cîrstea a învins o jucătoare în fața căreia avea un bilanț negativ, 3-4, estonianca Kaia Kanepi.

Deși a abordat partida din postura de outsider, Sorana a început curajos și s-a distanțat rapid la 3-0. Începutul excelent de set, plus break-ul reușit la 5-2, au ajutat-o să închidă rapid actul inaugural.

În setul 2, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 4-4, când Kaia a reușit un break. Sorana salvase 4 mingi decisive, dar a cedat la a cincea. Kanepi și-a făcut ulterior serviciul și a egalat la seturi.

780.637 dolarisunt puși în joc la Adelaide International 2, turneu care se va încheia pe 14 ianuarie

Decisivul părea că merge în favoarea estoniencei, care a condus cu 5-3 la un moment dat, dar Sorana și-a revenit uluitor și a câștigat 4 game-uri consecutive, adjudecându-și astfel victoria după mai bine de două ore de joc.

Sorana Cîrstea ajunge, astfel, pe tabloul principal la Adelaide International 2, și egalează situația generală împotriva lui Kaia Kanepi, 4-4.

3 victoriiîn 4 meciuri are Sorana în acest an. Doar Ons Jabeur, locul 2 mondial, a învins-o. A mai câștigat cu Golubic și Camila Giorgi

Mai multe știri din tenis: 

Favoritul numărul 1 s-a accidentat și s-a retras de la Australian Open: „Eram în cel mai bun moment”

Irina Begu, înfrângere în semifinale la Adelaide » A luat doar 5 game-uri cu Sabalenka

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
Trandafir
Trandafir  •  08 Ianuarie 2023, 14:41

Succes mai departe pentru Begu si Carstea la Adelaide 2 cat si la AO pe tabloul principal ! Succes la calificari AO incepand de maine pentru Ruse, Ignatic, Lee , Bara. Succes pentru Cristian la Hobart ! Ce fete valoroase avem in Tenis , dar si in alte sporturi !

Nelu51
Nelu51  •  08 Ianuarie 2023, 12:55

Misca-te Sorana. Nu te uita la numele adversarei. Fa-ti jocul tau variat si nu vei avea probleme. Un sfat: sa ai grija sa dormi bine noaptea de dinaintea meciului. A oricarui meci.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează