SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Andrei Pavel, despre povara poziției de lider mondial: "Oricât ai fi de rece, chestiile astea te apasă" » Rugămintea fostului tenismen pentru fanii Simonei Halep

Andrei Pavel și Bogdan Stelea +1   FOTO
Andrei Pavel și Bogdan Stelea

Articol de - Publicat luni, 18 iunie 2018 15:47

Cooptat în staff-ul Simonei Halep în toamna anului trecut, Andrei Pavel, 44 de ani, vorbește despre presiunea care atârnă pe umerii liderul clasamentului WTA odată cu bifarea primului Grand Slam din carieră.

Fostul tenismen crede că activitatea fanilor în social media sunt o povară în plus pentru câștigătoarea turneului de la Roland Garros.

"Viața sportivilor s-a schimbat odată cu evoluția mediilor de comunicare. Facebook, Instagram sunt în floare, pe vremea mea nu existau. Erau ziarele și televiziunea, care oricum nu prea transmitea sporturile individuale, dar acum informațiile sunt la prima oră, la prima secundă chiar. Te poți expune, îți poți face reclamă cu multă ușurință.

andrei pavel simona halep i darren cahill

Simona este atât de iubită, nu doar aici, ci în toată lumea, tocmai de asta are un program foarte strict. Trebuie să spui «nu» de multe ori ca să ai grijă de programul de antrenament, există sacrificii mari și în viața privată. Trebuie să rămâi profesionist, dar în același timp să ai grijă și de viața personală.

Se simte presiunea, oricât ai fi tu de rece, auzi sau citești comentarile răutăcioase și fără să vrei. Te apasă, dar trebuie să rămâi profesionist, să vezi jumătatea plină a paharului, să ții la familie, pentru că ea este cea care te ține motivat și concentrat", a declarat fostul nr.13 în clasamentul ATP în cadrul unei dezbateri publice la Cluj-Napoca.

andrei pavel

Retras din activitate în 2009, fostul tenismen îndeamnă suporterii să o sprijine în continuare pe Halep, indiferent de perioada prin care trece aceasta, și oferă exemplul lui Bogdan Stelea, o persoana foarte apropiată de cea mai bună tenismenă a lumii la momentul actual.

"Toți trebuie să o ajutăm pe Simona! Bogdan Stelea e prieten bun cu ea, el știe foarte bine cum o încurajăm împreună, ne întâlnim des la câte o cafea și încercăm să o susținem cu toții. Familia trebuie să îi rămână alături, deși nu mai ai viață privată atunci când ai devenit o persoană publică.

Să fii numărul 1 în lume nu este deloc ușor, trebuie să ai o echipă de manageri care te îndrumă să iei decizii corecte pe parcursul carierei tale", susține Pavel, sfert-finalist la Roland Garros în 2002.

Vezi și: Noul clasament WTA a fost publicat » Când și unde debutează Halep pe iarbă + urcări pentru două românce

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (1)
opensource
opensource  •  18 Iunie 2018, 23:16

Suporterii pentru Halep sunt ca mierea si otetul. Dar na, au mai fost si alti sportivi care au reusit sa gereze asta. Federer si Nadal par cei mai iscusiti in domeniul asta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează