SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP / ROMÂNIA-MAREA BRITANIE 2-1

Aproape de baraj » România a învins Marea Britanie cu 2-1 şi conduce grupa B la Fed Cup

Articol de - Publicat sambata, 08 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 07 februarie 2014 23:32

Ieri, în meciurile de simplu, s-a întîmplat pe dos faţă de întîlnirea cu Ungaria: Cîrstea a cedat în 3 seturi, iar Halep a învins rapid. Din nou, dublul a decis

Echipa de Cupa Fed a României a disputat ieri a doua întîlnire din grupa I a zonei Europa-Africa, întîlnind Marea Britanie. După primele două meciuri, cele de simplu, era echilibru: 1-1. Sorana Cîrstea a pierdut la Heather Watson, iar Simona Halep a învins-o pe Johanna Konta. Dublul Irina Begu-Monica Niculescu a rezolvat însă rapid problema învingătoarei la general, după un 6-0, 6-2 un pic mai disputat decît ar sugera scorul.

Asta înseamnă că România conduce clasamentul grupei B, cu două izbînzi din tot atîtea întîlniri, şi este foarte aproape de calificarea în barajul care pune la bătaie locurile pentru Grupa Mondială II. Pînă atunci, azi echipa noastră întîlneşte Letonia. Cum au curs însă lucrurile ieri?

Fără mari emoţii
Simona Halep, a zecea jucătoare a lumii, n-a mai trecut prin emoţiile din disputa cu unguroaica Timea Babos. A început la fel de agresivă, de decisă şi a achiziţionat primul set cu 6-1 în numai 24 de minute. A făcut două break-uri, iar pe serviciul ei n-a întîmpinat nici o piedică. În actul secund, britanica a căpătat ceva mai multă siguranţă, mai ales cînd a servit, şi aşa s-a mers cap la cap pînă la 3-2. Atunci a forţat Simona, apoi s-a dus la 5-2. A avut două mingi de meci, salvate de Konta, a tremurat un pic cînd britanica s-a apropiat la 4-5, dar, pînă la urmă, a izbutit un nou break şi a închis meciul înainte ca lucrurile să se complice.

În întîia confruntare totul s-a desfăşurat după un scenariu diferit. Două ore şi jumătate de tenis istovitor, dramatic. La final, Heather Watson e cea care zîmbeşte, chiar dacă genunchii încă îi tremură. Vorbind de genunchi, cel drept al Soranei face mai mult decît să vibreze. Doare. Britanica a ieşit la suprafaţă, cu capul sus, după ce a reuşit break-ul cel mai important în chiar ultimul game al meciului, cînd Cîrstea servea la 4-5. Marea Britanie, condusă de severa Judy Murray, avea 1-0. Fiul mai mic al căpitanului, Andy, campionul de la Wimbledon, reacţionează prompt şi la cîteva secunde după încheierea meciului postează un mesaj pe facebook. Într-un minut adună 50 de like-uri.

Accidentare la genunchi
Sorana cîştigase primul set cu 7-6 (5), apoi lucrurile s-au dat peste cap. Nici un pic de echilibru, Watson înşiră break-urile cu repeziciune, iar Sorana solicită, la 1-4, un time out medical din cauza unor probleme la genunchiul drept. Încearcă să mai smulgă un game, să încheie cu un semnal pozitiv setul, dar nu izbuteşte. E 6-1 pentru britanică şi 1-1 în meci.

În decisiv clipele dramatice se înghesuie. Watson reuşeşte prima break-ul şi se distanţează la 3-1. Locul 162 pe care îl ocupă acum e o capcană, britanica a fost anul trecut a 39-a jucătoare a lumii, dar cîteva luni bune a stat departe de terenuri, luptîndu-se cu o mononucleoză. Sorana face rebreak imediat, la zero, şi se urcă pe val. La 3-3 are minge de break, dar punctul se rejoacă din cauza unei mingi sparte! Întrerupere de 4 minute, care roade nervii pînă la urzeală.

Iar finalul se apropie ca o pastilă amară pentru Cîrstea. Îşi cedează serviciul chiar în game-ul în care încerca să stea în meci. Se termină cu 6-4 în decisiv pentru britanică, dar nimic nu era încă decis. Pînă la urmă, a ieşit bine pentru românce.

9 duble greşeli a comis Sorana Cîrstea în meciul de ieri cu Heather Watson

ROMÂNIA-MAREA BRITANIE 2-1
Heather Watson-Sorana Cîrstea 6-7 (5), 6-1, 6-3
Simona Halep-Johanna Konta 6-1, 6-4
Irina Begu, Monica Niculescu-Jocelyn Rae, Heather Watson 6-0, 6-2

Clasament grupa B
1. ROMÂNIA 2 2 0 4-2 10-4 80-49
2. M. Britanie 2 1 1 3-3 7-8 72-71
3. Ungaria 2 1 1 3-3 7-8 58-72
4. Letonia 2 0 2 2-4 6-8 63-81

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
williamfaulkner
williamfaulkner  •  08 Februarie 2014, 13:54
Postat de coreeanu pe 08 Februarie 2014, 12:47

Bravo fetelor, excelent! Cu echipa asta avem sanse sa intram in grupa mondiala. Sa speram ca vom vedea mai mult interes din partea gspului si a televiziunilor de sport. A propos, meciul s-a putut vedea la englezi, dar la cele n-spe televiziuni de sport din Romania nimic. Sau n-am vazut eu bine?

Nu s-a vazut nicaieri, a fost doar o camera web undeva intr-un colt al terenului, dar de proasta calitate, se vedea in reluare. Organizare catastrofala din partea ungurilor, nici macar o camera web ca lumea nu sunt in stare sa puna undeva. Asadar, televiziunile noastre n-au absolut nicio vina, de data asta. Cu siguranta Dolce ar fi transmis meciurile.

coreeanu
coreeanu  •  08 Februarie 2014, 12:53

De pe BBC: "They have a very strong team," Murray told the Fed Cup website. "They have four very strong players in their squad and that was going to be the toughest tie." "The key to it is building a strong squad, you can see that with the Romanians," added Murray. "Not only do they have four excellent players here but they have another three waiting in the wings who are very promising, and that's the position we would like to be in."

coreeanu
coreeanu  •  08 Februarie 2014, 12:47

Bravo fetelor, excelent! Cu echipa asta avem sanse sa intram in grupa mondiala. Sa speram ca vom vedea mai mult interes din partea gspului si a televiziunilor de sport. A propos, meciul s-a putut vedea la englezi, dar la cele n-spe televiziuni de sport din Romania nimic. Sau n-am vazut eu bine?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează