SPORTURI  »  TENIS  »  ATP CINCINNATI

ATP CINCINNATI // VIDEO Incredibilul Daniil Medvedev revine senzațional cu Novak Djokovic și se califică într-o nouă finală de Masters » Ierarhia în care rusul e pe primul loc în 2019

Articol de - Publicat duminica, 18 august 2019 03:34

Novak Djokovic (32 de ani, 1 ATP) a fost eliminat noaptea trecută în semifinalele turneului Masters 1000 de la Cincinnati. Sârbul a pierdut în trei seturi în fața rusului Daniil Medvedev (23 de ani, 8 ATP), scor 6-3, 3-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 43 de minute. 

  • Medvedev va lupta pentru trofeu contra belgianului David Goffin (28 de ani, 19 ATP), cel care a trecut în cealaltă semifinală de francezul Richard Gasquet (33 de ani, 56 ATP), scor 6-3, 6-4. Goffin și Medvedev s-au mai întâlnit de două ori în circuit, scorul fiind egal, 1-1! 
  • Finala se joacă azi, de la ora 23:00, în direct la TV Digi Sport 2.

Liderul mondial a fost de neclintit în primul set, continuând să joace la un nivel extrem de ridicat, așa cum se întâmplase și în meciul cu Lucas Pouille de vineri, câștigat cu 7-6, 6-1. Djokovic a făcut break la 3-2 și și-a adjudecat primul set cu 6-3. 

Medvedev, unul dintre cei mai buni jucători pe hard din circuit, n-a renunțat însă la luptă și a arătat o combativitate impresionantă în ciuda primului set pierdut. Acesta a servit la un nivel extrem de ridicat și a profitat de un game modest făcut de Djokovic pe serviciu, reușind astfel să-și treacă în cont setul secund, scor 6-3.

Rusul a mers până la capăt și a continuat să joace la un nivel remarcabil și în decisiv. L-a atacat în permanență pe sârb, care, pe deasupra, n-a avut nicio șansă la retur. Medvedev a făcut două break-uri și s-a impus cu 6-3, continuând forma excelentă din această vară și avansând în cea de-a doua finală consecutivă de Masters 1000, după cea pierdută în fața lui Nadal săptămâna trecută la Rogers Cup. 

A fost cea de-a cincea confruntare directă dintre Djokovic și Medvedev, iar tenismenul din Rusia a reușit să câștige cel de-al doilea meci consecutiv în fața celui mai bun tenismen al lumii. Acesta îl învinsese pe sârb și în sferturi la Monte Carlo, pe zgură, scor 6-3, 4-6, 6-2.

Medvedev are un bilanț fulminant în 2019

Medvedev nu reprezintă nicidecum o surpriză. Rusul, care duminica trecută pierdea finala Mastersului de la Montreal în fața lui Rafael Nadal, 3-6, 0-6, e unul dintre cei mai constanți jucători din 2019: e lider la capitolul victorii în sezonul actual, 43, cu două mai multe decât Nadal! 

Ultimul act de la Cincinnati va fi cea de-a șasea finală pe care rusul o dispută în acest an. El s-a impus la Sofia, pierzând finalele de la Brisbane, Barcelona, Washington și Montreal.  

Nu în ultimul rând, Medvedev e poziționat excelent și pentru calificarea la Turneul Campionilor, acesta ocupând locul 5 în Race to London. 

Jucătorul născut la Moscova e antrenat de Gilles Cervara, iar în acest moment se află pe cea mai bună poziție a carierei, locul 8. Medvedev a câștigat 4 trofee de-a lungul carierei și e considerat unul dintre vârfurile noii generații din ATP. 

Vezi și:

ATP CINCINNATI // Nick Kyrgios, penalizat cu o amendă USTURĂTOARE după ultimul scandal! Australianul riscă să fie suspendat din circuit

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
1793351307363295
Badita Eusebiu  •  18 August 2019, 12:17

N-am mai auzit ca un tenisman sa joace doua semifinale la un turneu. Aflu aici ca Djokovic a jucat semifinala si cu Medvedev, si cu Pouille. Macar aici gasesti o greseala la cateva articole, la Prosport sunt 2-3 intr-unul singur.

1423745967930040
Florin Stanescu  •  18 August 2019, 12:07

Încet, încet se văd investițiile rușilor făcute în tenis în ultimii 15 ani!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează