SPORTURI  »  TENIS  »  CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS

AZI E FINALA ROLAND GARROS, HALEP - STEPHENS // Simona și Sloane, cele mai puternice » Totul despre finala Roland Garros

Articol de , - Publicat sambata, 09 iunie 2018 08:49

Pe parcursul celor două săptămâni de Roland Garros, Simona Halep și Sloane Stephens au avut de depășit multe obstacole, iar azi vor lupta pentru premiul cel mare.

  • Finala va avea loc azi, de la ora 16, în direct pe Eurosport și Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro

Românca și americanca nu s-au mai întâlnit într-un meci cu o miză atât de mare niciodată. În istoricul lor care cuprinde șapte întâlniri, cea din 2017, din semifinalele turneului de la Cincinnati, este faza cea mai de sus în care s-au duelat. Simona Halep a câștigat atunci cu 6-2, 6-1, într-un meci pe care la finalul anului îl caracteriza drept perfect. Liderul mondial conduce cu 5-2 și a câștigat ambele întâlniri pe zgură.

În finale de Mare Șlem aceste lucruri contează mai puțin. "Va fi diferit față de ultima noastră întâlnire pentru că acum jucăm pe zgură, e un an diferit. Nu am așteptări, o să ies pe teren și o să încerc să mă țin de tactica mea și să găsesc lucrurile pozitive în fiecare secundă", a spus realistă Simona Halep.

Până la confruntarea de azi, și Simona Halep, și Sloane Stephens au avut șase partide, fiecare cu provocările ei.

La conferința de presă de dinaintea finalei, și Simona, și Sloane Stephens au vorbit despre presiune. "Voi încerca să nu pun prea multă pe mine, doar așa pot concura, când nu te gândești la prea multe lucruri. O să încerc să fiu cât mai relaxată, pentru că e evident atunci când te lupți cu anumite lucruri în interiorul tău e mai greu să ai rezultate bune și succes", a spus americanca în vârstă de 25 de ani. Simona Halep a fost întrebată dacă e mai mare presiunea pe ea având în vedere că Sloane are deja un trofeu de Mare Șlem? "Nu știu cine a spus acest lucru, dar eu nu simt așa lucrurile".

Finalistele s-au complimentat una pe cealaltă. "E incredibil ce a făcut ea anul trecut, să câștige la US Open după 9 sau 11 luni fără să joace", a spus liderul mondial. "E o jucătoare extraordinară. Nu degeaba e numărul unu în lume. Va fi un meci mare", a spus Sloane Stephens.

Azi e ultima lor partidă la Roland Garros 2018 și vor da totul pentru a ajunge la trofeul pe care niciuna nu l-a câștigat până acum.

Simona Halep

Cel mai greu meci: optimi de finală, cu Angelique Kerber

Liderul mondial a avut mult de alergat în partida cu Angelique Kerber. Consumul mental și fizic a fost imens. Ea a revenit după ce a pierdut primul set și s-a impus cu 6-7 (2), 6-3, 6-2. O mențiune ar trebui să primească și partida din primul tur, cu Alison Riske, una care s-a amânat de marți pe miercuri și care i-a aglomerat programul Simonei. Chiar dacă a pierdut primul set, Simona a reușit să treacă de adversara sa cu 2-6, 6-1, 6-1.

Cel mai bun meci: semifinale, cu Garbine Muguruza

Simona Halep a crescut de la meci la meci în turneul de la Paris. Cu fiecare zi petrecută pe zgura de la Roland Garros, românca își descoperea noi calități, iar partida contra ibericei Garbine Mugurza a arătat o Simona agresivă, concentrată și capabilă să se lupte de la egal la egal cu o jucătoare de o forță superioară. Faptul că nivelul ei a crescut de la meci la meci îi poate da încredere pentru finala de azi.

Sloane Stephens

Cel mai greu meci: turul 3, cu Camila Giorgi

Americanca a fost aproape să părăsească turneul încă din turul al treilea. Adversara sa, Camila Giorgi, a servit de două ori pentru meci. Sloane nu a renunțat în niciun moment și într-un meci disputat pe Terenul 18 s-a impus cu 4-6, 6-1, 8-6 în două ore și douăzeci și șase de minute.

Cel mai bun meci: sferturi de finală, cu Daria Kasatkina

Rusoaica venea după meciul impresionant în fața Carolinei Wozniacki, daneza cu un joc incomod pe zgură. Cu toate acestea, Sloane Stephens a reușit să treacă de ea cu 6-3, 6-1 într-o oră și zece minute. La fel de bine a jucat și în partida din semifinale pe care a câștigat-o cu 6-4, 6-4 în fața lui Madison Keys.

5
jucătoare au reușit să se impună până acum atât în turneul junioarelor, cât și în cel al senioarelor: Durr, Jausovec, Mandlikova, Capriati și Henin

34
de victorii a adunat Simona Halep în acest sezon, fiind oe primul loc în această ierarhie, depășind-o pe Petra Kvitova, care este la borna 32

23
de succese a adunat Simona Halep în cele nouă participări pe tabloul principal de la Paris

6
turnee pe zgură a câștigat Simona Halep în cariera sa

1
turneu pe zgură a câștigat Sloane Stephens în carieră

"Cred în șansa mea, că am jocul să câștig acest meci, dar vom vedea ce se întâmplă"
Simona Halep

"O să încerc să nu mă gândesc la trofeu, ci doar la ce am de făcut pe teren, punct cu punct. Trebuie să-mi păstrez capul limpede și să-mi ascult antrenorul"
Sloane Stephens

Citește și:

Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Campionate
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (1)
169959210415033
Adrian Dinu  •  09 Iunie 2018, 11:06

Bafta Simona ! Sa fim sinceri , jumatatea de tablou in care se afla nr 1 mondial a fost mult peste jumatatea de tablou al nr 2 montial , daneza-poloneza din care a venit si americanca . Cel putin 3 jucatoare , pe langa tenismena noastra Halep , erau mult mai valoroase decat jucatoarea din US . Muguruza , Sarapova , Kerber .... eu nu am inteles pe ce logica s-au facut perechile in grupe . Plus ca organizatorii au tratat-o pe Halep in unele meciuri ca pe un outsider . O "palma" data de jucatoarea noastra organizatorilor si fostului ei sponsor (se stie care) , care acum isi roade unghiile ....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează