SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

BIANCA ANDREESCU - TAYLOR TOWNSEND 6-1, 4-6, 6-2 // VIDEO Andreescu le-a răzbunat pe Simona Halep și Sorana Cîrstea! E în „sferturi” la US Open și urcă provizoriu în top 10 mondial

Articol de GSP - Publicat marti, 03 septembrie 2019 08:52

Bianca Andreescu (15 WTA), jucătoare canadiană cu origini românești, a învins-o pe americanca Taylor Townsend (116 WTA), scor 6-1, 4-6, 6-2, și s-a calificat în sferturile de finală de la US Open. 

Andreescu le-a răzbunat pe Simona Halep și Sorana Cîrstea, jucătoare eliminate de Towsend în ultimele tururile precedente. 

Primul set a fost unul impecabil pentru canadiancă. Ajutată de un procentaj bun al primului serviciu, 72 %, Bianca s-a desprins rapid la 4-0, apoi a închis setul după doar 32 de minute, scor 6-1. 

Setul secund părea să fie unul în oglindă, dar cu americanca la conducere. Towsend a făcut 3-0, dar nu a putut păstra avantajul. Andreescu a egalat la 3 și avea avantajul psihologic. Finalul de set a consemnat însă o serie de erori neforțate din partea jucătoarei care reprezintă Canada, Bianca terminând actul cu 14 astfel de greșeli, față de doar 9 ale adversarei, și „optimea” a mers în decisiv. 

Bianca și-a ridicat din nou nivelul, nu a mai greșit , a servit magistral și merge pentru prima dată în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Șlem. Pentru un loc în semifinale, Andreescu o va înfrunta pe belgianca Elise Mertens (26 WTA). 

Andreescu urcă în Top 10

Într-un clasament live, Bianca Andreescu a urcat până pe poziția a noua. Un eventual triumf pe hard-ul de la New York ar duce-o pe canadiancă peste Simona Halep, în acest moment a patra jucătoare a lumii.  

Performanța de la Flushing Meadows reprezintă și un salt semnficativ în cursa pentru Turneul Campioanelor, acolo unde Bianca ocupă momentan locul 8, ultimul care asigură calificarea la Shenzhen. Halep e pe 2. 

500.000 $a câștigat Bianca Andreescu pentru calificarea în sferturile de finală de la US Open

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (73)
piet
piet  •  03 Septembrie 2019, 09:19

bravo bianca ! ESTI FAVORITA NOASTRA ! esti valoroasa ,desteapta,si frumoasa !

dora
dora  •  03 Septembrie 2019, 09:19

Fata asta nu fenteaza tenisul ca ale noastre. Probabil ca Bianca are o echipa care studiaza adversarul, ii pregateste strategia potrivita si o aduce in cea mai buna stare fizica si psihica, la ora meciului.

adriann_
adriann_  •  03 Septembrie 2019, 11:52
Postat de lapusneanul pe 03 Septembrie 2019, 10:43

crainicii arenelor de pe tot globul anunta , cand andreescu bianca intra pe teren...bianca andreescu CANADA...restul e can can..apropo, stiu o jucatoare care a plecat cu toata familia, cand avea 6 ani , in SUA si a ales sa reprezinte RUSIA...ghici ?

Stai sa te ajut un pic apropo de Romania si romanism: cauta frumos interviul dat acum 3 ani de bunica Simonei pentru Libertatea, cel in care spune clar "Se poate ca machidonii să se căsătorească cu români, sunt cazuri și aici pe stradă, dar noi nu vrem așa. Familia noastră, Halep, este foarte mare și niciunul nu a luat români. Cipani suntem. Eu i-am spus să ia machidon, să nu ia român. Mi-a zis așa: ”Maie, nu dau tată de rușine” (n.r. nu-l fac de rușine pe tata)." In mod clar Bianca e mai romanca decat una care crede ca ar fi o rusine sa se marite cu un roman (lucru dovedit si de relatia cu Iuruc ala, mai mare cu nspe ani si lasat deja de doua neveste, dar avand "marea calitate" de a fi machidon)

Vezi toate comentariile (73)
Comentează
Close