SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Ce urmează pentru Simona Halep la Australian Open: duel în premieră cu rusoaica antrenată de soț

Veronika Kudermetova // FOTO: Guliver/GettyIMages +22   FOTO
Veronika Kudermetova // FOTO: Guliver/GettyIMages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 februarie 2021 13:07 / Actualizat miercuri, 10 februarie 2021 13:54

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a învins-o pe Ajla Tomljanovic (27 de ani, 72 WTA), scor 4-6, 6-4, 7-5 , în turul II  la Australian Open 2021.

  • În turul III, Simona Halep o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA), care a trecut de compatrioata Varvara Gracheva (20 de ani, 97 WTA), scor 5-7, 6-2, 6-2

Pentru Simona, acesta va fi primul meci la simplu contra rusoaicei. Kudermetova a trecut până acum de Marta Kostyuk (6-2, 7-6) și de Varvara Gracheva (5-7, 6-2, 6-2), în timp ce Halep le-a învins pe Lizette Cabera și Alja Tomljanovic.

Veronika Kudermetova, adversara Simonei Halep din turul III de la Australian Open

Kudermetova este în prezent pe locul 36 WTA, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera ei. Până acum, rusoaica nu a câștigat niciun titlu în carieră, la simplu, iar în 2021 a ajuns în finală la Abu Dhabi.

Kudermetova, jucătoare de mână dreaptă, este antrenată de soțul ei, Sergey Demekhine, și trăiește la Moscova. 

Halep și Kudermetova s-au mai aflat față în față în două meciuri de dublu. În 2017, la Shenzen, Halep și Monica Niculescu pierdeau în fața perechii Kudermetova/Dzalamidze, scor 3-6, 3-6. La Praga, în 2020, Halep și Strycova erau învinse de Kudermetova și Pavlyuchenkova, scor 3-6, 6-3, 8-10.

Simona Halep: „Dacă voi fi 100%, pot câștiga”

După meciul cu Ajla Tomljanovic, Simona a prefațat partida din următoarea rundă și a vorbit despre Veronika Kudermetova.

Nu cred că am jucat una împotriva celeilalte. Deci va fi o noua provocare. O să urmăresc niște filmulețe cu ea, așa cum fac când am meci cu o jucătoare pe care nu am mai întâlnit-o. Dar acum vreau să mă recuperez. Dacă voi fi la capacitate maximă, pot câștiga”, a declarat Simona Halep.

Soțul Kudermetovei a făcut scandal înainte de Australian Open

Antrenorul și soțul Veronikăi Kudermetova, Sergey Demekhine, a făcut scandal înainte de Australian Open. Kudermetova a făcut parte din jucătoarele care au stat 14 zile în izolare totală, după ce o persoană din avionul cu care a venit la Melbourne, antrenorul Biancăi Andreescu, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Decizia organizatorilor l-a nemulțumit pe Sergey, care s-a luat de șeful WTA.

 „Craig Tiley a spus că nu va exista o asemenea situație, am făcut print screen-uri pe care ni le-am trimis unii altora. Problemele au apărut când am ajuns la Melbourne. Ni se pare că totul a fost făcut cu un scop, ca să atragă cât mai mulți jucători la turneu, altfel nu ar fi venit.Au fost zboruri din Dubai, din Doha. Bencic, spre exemplu, era în Dubai, dar a fost adusă la Abu Dhabi și îmbarcată de acolo. Am fost însă puțini la bord, maximum 30 la sută. Distanțarea între persoane s-a păstrat, totul a fost bine organizat. Apoi ne-au pus în autobuze, jumătate goale, am mers la hotel. Toată strada era blocată, poliție, cordoane. 

Nu am mai trecut niciodată prin așa ceva. Am ajuns în cameră și acolo, când am luat broșura și am citit despre noua regulă, carantina de 14 zile. Din acel moment, am început să ne îngrijorăm. Slavă Domnului, a fost o singură persoană în avionul nostru cu test pozitiv, antrenorul lui Andreescu. Bianca a venit la Abu Dhabi, a stat la un alt hotel decât noi, s-a antrenat undeva, a vizitat moschee, muzee.

Mulți australieni nu vor să ne vadă aici pentru că mulți localnici au probleme să revină acasă din străinătate. Cu noi s-a făcut o excepție, suntem recunoscători, dar nu ni s-a explicat partea cu carantina 
- Sergey Demekhine

VIDEO  Ion Țiriac prevede o „catastrofă” după Simona Halep: „E păcat că dispărem!”

Citește mai multe știri de la Australian Open: 

Sorana de 5 stele » Cîrstea trece de Kvitova și e în turul 3 la Australian Open! Următoarea adversară

Sorana Cîrstea, după succesul cu Kvitova: „Impresionant! Despre asta a fost vorba astăzi”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează