SPORTURI  »  TENIS  »  CEHIA - ROMÂNIA, FED CUP

CEHIA - ROMÂNIA, FED CUP // 3 concluzii la cald din echipa României după prima zi a disputei cu Cehia

Simona Halep, celebrând victoria cu Siniakov alături de apropiații săi
Simona Halep, celebrând victoria cu Siniakov alături de apropiații săi

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 februarie 2019 18:19

CEHIA - ROMÂNIA, FED CUP // Adrian Marcu, 57 de ani, membru în staff-ul echipei de Fed Cup a României și, totodată, antrenor al Irinei Begu, a analizat primele două meciuri ale confruntării Cehia - România din Fed Cup. După prima zi, cele două echipe sunt la egalitate, 1-1.

  • În primul meci, Mihaela Buzărnescu (29 WTA) a pierdut clar în fața Karolinei Pliskova (5 WTA), scor 1-6, 4-6.  Simona Halep (3 WTA) a echilibrat situația după victoria reușită în fața Katerinei Siniakova (44 WTA), scor 6-4, 6-0, după doar o oră și 13 minute de joc. 

1. „Simona nu a arătat tot ce poate”

„Așa cum ne așteptam și cum era normal, Simona a câștigat. E o diferență între ea și Siniakova. În afară de o mică eroare în primul set, ea a câștigat destul de ușor meciul. Simona a jucat bine. A avut o mică cădere după acel challenge, când trebuia să câștige primul set. Și-a revenit însă și s-a impus fără emoții.

Nu cred că Simona a arătat tot ce poate. Ca să faci asta trebuie să te împingă și adversarul să treci de limite. Ne dorim ca mâine să joace cel puțin la fel de bine. Pliskova e însă o adversară de alt calibru față de Siniakova”, a spus Marcu, la TV Telekom Sport. 

2. „Nu cred că e cazul să facem schimbări”

Adrian Marcu, cel care începând cu acest an este noul antrenor al Irinei Begu, a vorbit și despre schimbările care ar putea apărea în cele două echipe la meciurile de duminică:

„Nu știu dacă se vor face schimbări mâine. Nu prea ar trebui. Pliskova o să joace sigur, iar în echipa noastră nu cred că este cazul. Posibilități sunt multe, dar probabilități mai puține. Este posibil să se ajungă și la meciul decisiv de dublu. Noi sperăm să evităm asta și să câștigăm următoarele două partide de simplu și să ne calificăm mai departe”.

3. „Simonei îi convine să joace cu Pliskova”

...despre confruntarea dintre Halep și Pliskova: ”E o partidă dificilă, atât pentru Simona, cât și pentru Pliskova. Simona are un ascendent moral în fața ei, are mai multe meciuri câștigate. Iar ei îi convine mai mult să joace împotriva ei, decât cehoaicei”.

 ...despre înfrângerea Mihaelei Buzărnescu cu Pliskova: „Cred că Mihaela a jucat bine. Nu cred că e ușor să debutezi în Fed Cup la vârsta ei. Era altceva dacă era mai tânără. În plus, e foarte greu să debutezi într-o confruntare cu Pliskova. Un adversar foarte dificil. Așteptările erau și ele foarte mari. A fost o situație grea pentru ea”.

Vezi și: CEHIA - ROMÂNIA, FED CUP // Simona Halep după victoria contra Katerinei Siniakova: „Am jucat ce trebuia, de asta am câștigat!” + Cum a prefațat duelul cu Pliskova

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (3)
10204113608914360
Lucian Sarbu  •  10 Februarie 2019, 07:21

Din păcate Mihaela Buzărnescu e departe de forma de dinainte de accidentare. Nici nu știu dacă a mai câștigat vreun meci de atunci. La cum se prezintă lucrurile pornim cu șansa a doua, așadar, într-unul din meciurile de simplu și în cel de dublu, și evident cu 50-50 în meciul Simonei. Ceea ce înseamnă că, per ansamblu, Cehia are prima șansă de calificare.

crimson.veritas
crimson.veritas  •  09 Februarie 2019, 21:11

Cehia are jucatoare foarte bune de dublu ... si vorbim de Top 5 ... deci scorul este deja 2-1 pentru Cehia ... daca Simona prinde o zi buna si o invinge pe Pliskova (care este o jucatoare care se mobilizeaza maxim pentru Fed Cup ... mult peste nivelul unui turneu de WTA) ... tot mai avem nevoie de o victorie ca sa castigam confruntarea ...:)) Nici nu stiu care este al 5-lea meci ... dar avand in vedere nivelul la care s-a prezentat Buzarnescu (nr. 2 sau 3 al Romaniei) ... chiar nu am de ce sa-mi fac ... sperante ...:)) Pana acum nu s-a intamplat nici un ... upset ... daca se respecta ... reteta ... Cehia castiga fara probleme ...:)) Ramane ... doar meciul Halep - Pliskova ... ca borna de interes ...:)) Sincer ma asteptam ... ca Era Halep ... sa produca efecte si emulatie ... si in randul celorlate jucatoare romance, chiar sa apara ceva nou ... dar m-am inselat ... fie ca vorbim de Begu, Sorana, Buzarnescu, Niculescu ... se pare ca nu isi pot depasi limitele ... sau dupa caz ... pictorialele ... ramane doar Ana Bogdan ... pe care o urmaresc ... si am ceva sperante ... sper sa nu fie o viitoare Andrea Mitu ...:))

argus
argus  •  09 Februarie 2019, 19:50

Tot "la cald" si cu "caldura", totodata! "Caldura" cu care echipa a fpst insotita de delegatia Clujeana, trebuie apreciata, ca de altfel si Primarul "tobosar" (daca m-am trompit, scuze Dlui Boc). Despre Buzarnescu, ma deranjeaza tabietul "degetului in sticla" (taman, dupa terminarea minutului de pauza) dar, mai ales, ca se lasa mereu asteptata, ridicandu-se ultima de pe banca (ostentativ sau nu, cred ca "nu de bine"...). Ca joc, se vede ca dupa accidentarea, si-a pierdut din increderea, loviturile in lung de linie sunt din ce mai rar folosite, DAR, cred ca este valoric jucatoarea nr. 2 din lot si, mai cred ca poate sa o invinga pe Siniakova (daca va juca la valoarea care o propulsase pe locul 20 in ierahia WTA). La Simona, s-a vazut ca in continuare, la loviturile decisive (chiar si din preajma fileului) trimite mingia "la fix" unde-i adversara. Partea buna este ca-i mai calma si a inceput sa aiba un joc mai variat, asa incat sper sa castige meciul cu Pliskova. Simona este de felicitat pentru modul in care a reusit sa revina la Australian Open, dupa trei lui in care nu a avut nici un joc oficial.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează