SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS // Adevăratul motiv pentru care Simona Halep a evoluat pe Terenul 18 » Explicații oficiale + de ce Nadal nu va juca niciodată pe acea arenă

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 02 iunie 2018 20:51

Simona Halep s-a calificat azi în optimile de finală de la Roland Garros. Jucătoarea noastră a învins-o fără emoții pe Andrea Petkovic, 7-5, 6-0, și urmează să o înfrunte în optimi pe belgianca Elise Mertens. 

  • Specialistul GSP.ro în tenis, Roxana Fleșeru, este la Paris și transmite cele mai importante informații despre românii prezenți pe tabloul principal de la Roland Garros.

Remy Azemar, arbitrul principal al turneului, a explicat pentru L'Equipe care sunt criteriile după care se face repartizarea jucătorilor pe terenuri la Roland Garros.

El a recunoscut că terenul 18, cel pe care Simona Halep a înfruntat-o pe Andrea Petkovic, este unul secundar, dar a adăugat că este unul important, mai ales că este unul nou, și că avut meciuri bune și e potrivit pentru jucători precum Dimitrov și Thiem.

Oficialul a admis că niciodată nu-l va trimite pe Rafael Nadal pe acest teren pentru că este prea mic. Azemar a spus că atunci când se face programul se iau în calcul rezultatele jucătorului, cerințele televiziunilor care transmit competiția, interesul publicului, dorința jucătorilor, dar și cea a federației franceze.

Vezi aici cronica partidei Simona Halep - Andrea Petkovic 7-5, 6-0

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (21)
vicol_vali
vicol_vali  •  03 Iunie 2018, 02:45
Postat de Cornel Brincoveanu pe 03 Iunie 2018, 00:17

Simona este invidiata de francezi ! Ei nu au o jucatoare pentru podium ,doar Caroline GARCIA a lor dar si aia are sange de emigrant spaniol! FRUSTRARE , numele tau e Franta ! Asa se purtau si cu generatia-HAGI , nu suportau valoare la noi ! Sint suficienti, invidiosi si peste tot im lume neagreati de nimeni ! Popoarele occidentale in special , degenereaza rapid ! Exista explicatii sociologice . RADU MAMII

Francezii ne-au respectat valorile mai mult decât noi. Ne-au învățat școală și ne-au spus că trebuie un echilibru în toate. Nu cred că ăsta a fost motivul, cred că dacă Halep vroia să joace neapărat pe terenul 1 se rezolva.

whiteredarad
whiteredarad  •  02 Iunie 2018, 22:36

Pai a trebuit sa ii organizeze meciul lui Monfis, ca sa se intrerupa in prima zi, si sa se reia, a doua zi, ca francezul-mult mai in varstyta decit Goffin sa se poata recupera. Apoi un no name Parmentier a trebuit si ea sa aiba loc pe terenurile centrale.Si, sa fim sinceri si faptul ca Halep nu zice nimic a contribuit la asta. Este o desconsiderare ..rizibila !

adrianii111
adrianii111  •  02 Iunie 2018, 22:16

interesant, unul dintre motive este interesul publicului! vorbind totuși despre liderul wta,asta spune multe legat de felul în care e văzută simona în lumea tenisului.cred că cei care susțin că unii români au ceva contra simonei,ar trebui să reflecteze la chestiunea asta.in fapt,suntem doar realiști,nu răi...

Vezi toate comentariile (21)
Comentează