SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS // Mihaela Buzărnescu, performanță în premieră la Roland Garros: "Îmi doream de mică să ajung într-un turneu de Mare Șlem"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 28 mai 2018 19:04

Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 33 WTA) s-a calificat pentru prima oară în turul al doilea al unui turneu de Mare Șlem, la a treia participare la o astfel de competiție.

  • Specialistul GSP.ro în tenis, Roxana Fleșeru, este la Paris și transmite cele mai importante informații despre românii prezenți pe tabloul principal de la Roland Garros.

La 30 de ani, Mihaela Buzărnescu trăiește o carieră în tenis pe repede înainte. Într-un an a urcat în clasament fulminat, iar la Roland Garros a venit din postura de favorită 31. Însă și cu multă oboseală adunată din turneul de la Strasbourg, unde a ajuns în semifinale la simplu și a câștigat turneul la dublu. N-a avut timp de acomodare, a făcut doar un antrenament duminică, iar a fost nevoită să joace contra americancei Vania King. Scorul de 6-3, 6-3 nu spune toată povestea pentru că Mihaela a fost în multe momente încordată.

"Au fost emoții pentru că și ea venea după o accidentare, nu știam care este stilul ei acum și forma sportivă, a contat și lipsa de timp pentru acomodare. Sunt OK fizic, dar se resimțea un pic de oboseală și este absolut normal să am mai multe gânduri, dar am reușit să le alung în timpul meciului", a spus a 33-a jucătoare a lumii.

Partida dintre româncă și americancă s-a jucat într-o zi aglomerată la Roland Garros, cu alei pline și oameni stând la cozi imense pentru a intra pe terenurile mai mici. Exact în același timp se juca pe terenul alăturat partida dintre David Ferrer și Jaume Munar, iar spectatorii de la partida Buzărnescu-King, cei care nu erau români, desigur, erau întorși spre terenul unde, până la urmă, Ferrer avea să se încline în fața mai tânărului său compatriot.

Într-o forfotă continuă pe partea stângă a terenului, Mihaela a reușit să-și păstreze concentrarea și să încheie meciul cu zâmbetul pe buze. "Mă bucur mult pentru această victorie și cu toate că au fost ceva emoții, am reușit să trec peste ele și să obțin acest succes". În turul următor, ea o va întâlni pe Rebecca Peterson din Suedia, o jucătoare venită din calificări. "E o adversară dificilă, am mai întâlnit-o, dar pe hard, are un joc destul de solid, un meci care trebuie luat foarte serios", a spus Mihaela Buzărnescu.

Ea nu vrea să se oprească aici, mai ales că știe cum e să înfrunte situații-limită. Înainte a avut o carieră fragmentată de accidentări, în care nu a putut să treacă de bariera Top 100. Însă acum e altceva.

"Da,  și să și câștig meciuri pe tablou, așa că este o mulțumire pentru mine și o ambiție să mă concentrez la fiecare meci și să câștig cât mai multe posibil". Învinsă la US Open și Australian Open de Caroline Wozniacki, Mihaela e la cel mai bun rezultat și poate visa și la mai mult. 

"Nu-mi vine să cred unde sunt acum! Chiar asta vorbeam înainte de turneu cu antrenorul meu, Septimiu Frățilă, și îmi spunea să mă gândesc unde eram anul trecut și unde am ajuns acum. Le mulțumesc lui, tatălui și mamei, preparatorului fizic, că au fost lângă mine!"
Mihaela Buzărnescu

"Mă bucur că s-a terminat zgura"

Marius Copil a fost eliminat în primul tur al turneului de la Paris. Românul a jucat 3 ore și 41 de minute și a pierdut în fața italianului Marco Cecchinato: 6-2, 7-6 (7), 5-7, 2-6, 10-8.

"În primele două seturi mi-a mers jocul foarte bine, am intrat foarte mult în teren, am pus multă presiune pe el, am pus scurte. Apoi, în setul al treilea, am avut unele șanse pe care nu le-am luat și după aceea, în setul al patrulea, am avut niște crampe, apoi mi-am revenit, am fost aproape, au fost câteva mingi care mi-au ieși în aut și s-a dus meciul. A fost greu, aproape patru ore, dar mă bucur că s-a terminat zgura, aștept iarba și hardul", a spus singurul reprezentant al României pe tabloul masculin. 

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (6)
lapusneanul
lapusneanul  •  28 Mai 2018, 20:29

intereant articol..cu mentiunea, miky a jucat astazi , nu ieri :)

adi_stelistul
adi_stelistul  •  29 Mai 2018, 07:39

S-au intalnit si pe zgura, anul trecut in Germania, in turneu challenge, dar cred ca a uitat Miki. :-) A fost 6-2, 6-2 pentru ea.

merace
merace  •  28 Mai 2018, 22:13

Ma bucur pentru Mihaela, o felicit! Succes mai departe!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează