SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS // Primele declarații despre finală! Simona Halep: "Am mai pierdut 3 finale și nu a murit nimeni, dar vreau să știu că am dat tot!" » Cum abordează Sloane Stephens

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 07 iunie 2018 21:17

Simona Halep va disputa sâmbătă finala de la Roland Garros împotriva americancei Sloane Stephens (10 WTA). Jucătoarea noastră a avansat în finală după ce a învins-o în semifinale pe Garbine Muguruza, 6-1, 6-4, la capătul unei evoluții strălucitoare.

  • Simona Halep și-a păstrat prima poziție în clasamentul WTA și va juca sâmbătă, de la ora 16:00, în finala de la Roland Garros împotriva lui Sloane Stephens; Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Eurosport și Pro TV.

La conferința de presă de la finalul meciului cu Muguruza, Simona Halep i-a rugat pe ziariștii străini să nu-i mai amintească de faptul că nu a câștigat niciun trofeu de Mare Șlem până acum. 

 "Simt că am muncit bine, că am făcut ceea ce a trebuit, sunt la un nivel ridicat și mă bucur că sunt și sănătoasă, nu am niciun fel de problemă. Vom vedea ce se va întâmpla, e bine să fiu din nou într-o finală de Mare Șlem, este chiar nemaipomenit", a spus Simona Halep după meciul cu Garbine Mugurza.

Liderul mondial știe că până la trofeu mai e un pas și că va fi o încercare dificilă. "Sloane are un joc puternic, am jucat de multe ori împotriva ei, va fi un meci greu pentru că este o finală de Mare Șlem. O să încerc să mă concentrez pe jocul meu, cum am făcut la acest turneu în fiecare meci. Va trebui să rămân calmă pe tot parcursul meciului pentru că este o provocare imensă și o șansă mare. Vreau să fiu bucuroasă după meci, să simt că am dat tot!"

Mai mult ea a subliniat că acum e mai relaxată decât în trecut. "Nu o să mâ gândesc la importanța finalei, e o oportunitate mare. Am pierdut trei finale până acum și nimeni nu a murit, dar acum cred că sunt mai experimentată", a adăugat Simona.

"Nu am un avantaj"

Sloane Stephens a vorbit și ea despre întâlnirea de sâmbătă. "Nu cred că am un avantaj pentru că am câștigat deja un trofeu de Mare Șlem. Simona are alte turnee, nu degeaba e numărul unu mondial. Trebuie să ieșim amândouă și să concurăm pentru cupă, una dintre noi o va câștiga, alta o va pierde.

Nu pot să vă spun punct cu punct cum joacă, dar antrenorul meu sigur știe. Cred că o să am un plan bun, pe care o să încerc să-l execut cât mai bine. Nimeni nu-ți va oferi meciul pe o tavă", a mai punctat americanca.

  • "Cred că m-am relaxat mai mult, nu mai pun așa multă presiune pe mine. Din punct de vedere al emoțiilor așa sunt eu făcută și mi-am acceptat această latură"
  • "Nu știu ce voi schimba, probabil nimic, o să-mi păstrez rutina. Am mai multă experiență acum. Vreau să mă bucur de victoria din semifinale și apoi o să mă gândesc la finală. Sper să rămân calmă, să mă relaxez și apoi vom vedea ce se întâmplă, dar cu siguranță voi lupta pentru fiecare minge"
  • "Va fi diferit față de ultima noastră întâlnire pentru că acum jucăm pe zgură, e un an diferit. Nu am așteptări, o să ies pe teren și o să încerc să mă țin de tactica mea" Simona Halep

"Să facem un târg, o să joc pentru toți fanii din lume pentru că știu că toți își doresc să câștig un turneu de Mare Șlem O să pun totul în teren, o să mâ gândesc că fac multă lume fericită și poate o să am destul putere să câștig" Simona Halep

"Calificarea într-o finală de Mare Șlem e mereu un moment special pentru că aceste competiții sunt cele mai importante. Mă simt fericită, mă simt bine. Simt că tot ce am făcut de la Melbourne încoace a dat rezultate și de aceea sunt aici"
Simona Halep 

 

Vezi și:

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (29)
966674536815720
Django Mogul  •  08 Iunie 2018, 06:28

cand ii face muflex mustaciosului ii fac urechile ca la broasca lui chuckie.e naspeta rau pititoanta

booobiii
booobiii  •  07 Iunie 2018, 23:44
Postat de nnapocarepublic pe 07 Iunie 2018, 23:21

cand o vad pe simona..realizez ce frumos sunt...hihihihi

cand vad ce postezi,realizez cat de destept sunt :)

qwerty007
qwerty007  •  08 Iunie 2018, 02:45
Postat de Dimache Gelu pe 08 Iunie 2018, 00:04

:))))))))) NICI MACAR NU TE DUCE DOXA SA RECUNOSTI UN USER?..MNO..INCET..SUNT TZUSTI BAH..BANNAT DE ASTIA.. HABAR N AM PT CAT TIMP.. IAR A CASTIGAT *** CAMPIONATUL..IAR ATI DAT IN PLANTATIA DE CIUPERCI?

Iar pe tine nu te duce bila de crezi ca eu si Napoca suntem acelasi user !!!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează