SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2018

CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS // Simona Halep, bucuroasă după victoria cu Elise Mertens: "Nu a fost așa ușor cum pare! Meciul acesta îmi dă încredere" » Ce spune despre presiunea de a câștiga Roland Garros

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 04 iunie 2018 15:35

Simona Halep, locul 1 WTA, s-a calificat în sferturile turneului de la Roland Garros după ce a trecut categoric de Elise Mertens, locul 16 WTA, scor 6-2, 6-1. (Detalii aici)

  • Simona Halep va juca în sferturi cu învingătoarea partidei Angelique Kerber - Caroline Garcia

La conferința de presă, Simona Halep a vorbit despre meciul cu Elise Mertens și a declarat că este mulțumită de prestația sa, duelul cu belgianca fiind unul dificil.

"Sunt foarte mulțumită de felul în care am jucat, felul în care am evoluat îmi dă încredere că am făcut totul bine până acum. Nu e niciodată ușor să joci împotriva ei pentru că este o jucătoare agresivă. Am fost mai puternică în momentele importante ale meciului, primele patru game-uri de la început au fost extrem de importante pentru că apoi m-am relaxat și am jucat din ce în ce mai bine. Nu mi-am dat seama că n-a avut nicio minge de break până în penultimul game, nu m-am gândit la scor deloc , dar e bine pentru că asta înseamnă că am servit bine

Chiar dacă scorul arată că ai câștigat cu ușurință, nu e așa. Nu e ca și cum am câștigat de la început. Mereu trebuie să lupți, să fii concentrat și să dai totul. Azi nu a fost așa ușor cu arată scorul. Toate game-urile au fost grele. A trebuit să fiu concentrată", a declarat liderul WTA.

"Voi merge să mă uit la Serena cu Sharapova. Aștept ceva la acest meci, dar nu spun ce"Simona Halep

"Vreau să fiu mai agresivă. Nu am multă putere, dar planul este să lovesc mingea mai repede"Simona Halep

... despre lupta pentru primul loc: "În acest moment locul unu nu mă interesează, a fost un țel înainte pentru că îmi doream să ajung acolo, dar acum am alte țeluri"

...despre emoțiile de dinainte de meci: "Nu știu cum sunt alte jucătoare înainte de meciuri, dar eu mereu simt unele emoții pentru că așa sunt eu. Nu mă voi lupta cu mine. Încerc să îmbunătățesc și acest aspect și să mă bucur de ce simt pentru că e sunt emoții speciale la un turneu de Mare Șlem"

Simona Halep a vorbit și despre cum se bucură când lumea spune că e favorită să câștige această ediție de la Roland Garros și că nu are presiune din partea românilor pentru câștigarea unui turneu de Grand Slam.

"Mă simt bine când aud că sunt favorită. Dar mai este mult. Acum am un meci important în sferturi și mă concentrez doar pe asta. Iau fiecare meci în parte și în același mod. Nu contează în ce săptămână ești.

Nu simt presiune din țară. Simt că românii vor sâ câștig și că sprijină. Mă gândesc la câștigarea unui Grand Slam, dar nu știu dacă se va întâmpla în acest an sau în această viață. Iau fiecare turneu în parte și vom vedea ce va fi ce va fi.", a adăugat Simona Halep. 

"Acum nu mai contează locul 1. Obiectivele mele sunt altele"Simona Halep

"Eu sunt foarte emoționată înainte de fiecare meci. Dar așa sunt eu. Nu voi lupta cu asta. Încerc să fiu mai puternică și să mă bucur"Simona Halep

...despre faptul că e din nou în sferturi de finală: "Sunt bucuroasă că sunt în sferturi din nou și e un moment frumos și vreau să mă bucur de victoria în fața lui Elise Mertens. Cred că am jucat bine din toate punctele de vedere, m-am mișcat bine, am simțit mingea bine și am fost concentrată pentru fiecare punct"

...despre faptul că e printre puținele jucătoare care își aplaudă adversarele când ies de pe teren: "Îmi vine instinctual și mi se pare normal să apreciezi o jucătoare care a este prezentă cu tine pe teren"

Citește și: Prima reacție a Simonei Halep după victoria fabuloasă de la Roland Garros: "A fost meciul perfect"

Citește și: Așa joacă o campioană! 3 mutări câștigătoare în victoria categorică a Simonei Halep de la Roland Garros

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
observator979
observator979  •  04 Iunie 2018, 19:57

Si eu as fi vrut sa vad meciul Serena-Maria. Pacat ca nu s-a mai jucat. Probabil Serena si-a supraestimat forma fizica de dupa nastere. Oricum, m-as fi asteptat sa castige Maria.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează