SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP, LA PRIMUL GRAND SLAM

CTP spune că România are acum o nouă marcă! Trioul legendar devine cvartet: Nadia, Ilie, Hagi, Halep!

Articol de - Publicat marti, 12 iunie 2018 09:00

Cristian Tudor Popescu spune că după succesul de la Roland Garros, Simona se adaugă celorlalte 3 mărci care aduc faimă României.

"România mai are acum o marcă pe mapamond, alături de Nadia Comăneci, alături de Gheorghe Hagi, alături de Ilie Năstase. Acum o avem pe Simona Halep". Declaraţia îi aparţine lui Cristian Tudor Popescu şi a fost făcută în seara de după triumful Simonei de la Roland Garros.

Nadia, Ilie şi Hagi lângă Bush

Datorită performanţelor şi impactului sentimental pe care l-au avut asupra românilor, până acum, între mărcile de 5 stele cu care România strălucea în orice situaţie şi în orice colţ al lumii, exista un trio cu adevărat legendar: Nadia Comăneci - Ilie Năstase - Gică Hagi. Tocmai pentru că erau văzute drept cele mai reprezentative figuri sportive ale României, ei au fost luaţi la "pachet" de o bancă extrem de importantă, BRD, pentru a-i fi asociată imaginea în diferite acţiuni publicitare. Chiar şi la vizita în Bucureşti a preşedintelui SUA, George Bush, în 2002, Nadia, Năstase şi Hagi au format acelaşi "trident" în prezidiu, pentru a lua cuvântul, după care chiar au fost salutaţi individual de şeful Americii, care a şi schimbat câteva vorbe cu ei.

Acum, foarte probabil, trioul legendar va deveni cvartet. Fiindcă Halep a urcat în ultimii ani într-un mod extrem de spectaculos în topul preferinţelor românilor. Două sondaje realizate în ultimul deceniu sunt argumentul suprem că locul Simonei e lângă cele 3 staruri.

Sondaj în 2010: Hagi 24% - Halep 0%

Acum 8 ani, Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie realiza un sondaj în care îi întreba pe români care sunt sportivii pe care îi admiră. Hagi domina, Nadia îl urma, iar Ilie Năstase era şi el sus. Halep nu exista fiindcă nu însemna nimic în tenis la acel moment. Nici măcar nu împlinise 18 ani, iar românii nu auziseră de ea.

SONDAJ 2010

Care e sportivul român pe care îl admiraţi?
Hagi 24%
Nadia 11%
Ilie Năstase 4%
Mutu 4%

Sondaj acum 2 ani: Hagi 32% - Halep 14%

Halep a început să vină în lumina reflectoarelor acum 5 ani. Atunci a câştigat primul trofeu, apoi în vara lui 2014 a disputat şi prima finală de Grand Slam, la Roland Garros. A urcat tot mai mult, iar românii au început să o cunoască tot mai bine. Iar în vara lui 2016, aceaşi casă de sondare, IRES, a realizat acelaşi tip de chestionar în rândul românilor. Iar între Hagi, Nadia şi Ilie Năstase s-a interpus Simona. Cu 14%! Procentaj care probabil ar exploda astăzi.

SONDAJ 2016

Care e sportivul român în viaţă pe care îl admiraţi?
Hagi 32%
Nadia 16%
Halep 14%
Năstase 7%
Ţiriac 3%
Mutu 2%

În aşteptarea următorului sondaj, România primeşte, aşa cum spunea sâmbătă Cristian Tudor Popescu, a patra marcă de mare clasă internaţională. Pe numele ei, Simona Halep!

Hagi: "Halep e acum idolul numărul 1 în România"

Gică Hagi a fost prezent la Roland Garros la ultimele două meciuri pe care Simona Halep le-a jucat pe zgura pariziană. A trăit la intensitate maximă partida cu Stephens, iar la final radia de fericire. "E împlinită acum și ne arată că se poate! De-acum încolo totul e posibil, iar dacă construiești cum trebuie și ai ambiție, reușești. Trebuie să faci sacrifici, să te dedici unei meserii. Acestea sunt lucrurile pe care ni le arată Simona, că poate și românul, că e bun și el. Poate să ajungă și mai bună de acum încolo! Simona a demonstrat în momentul de față că e idolul numărul 1 în România, că e un sportiv care trage mulți români după ea și ne dă speranțe. E cea mai bună din lume! E româncă și ne mândrim cu asta", a spus Hagi pentru TelekomSport după terminarea finalei de la Paris.

"În acest moment, Halep este brandul numărul 1 al României. După părerea mea, Simona e cea mai cunoscută persoană din ţara noastră, indiferent de domeniul de activitate"
George Cosac, preşedinte Federaţia Română de Tenis

Tenisul, al doilea sport în preferinţele românilor!

Cât a schimbat Halep în ultimii ani percepţia românilor şi dorinţa lor de a urmări mai mult tenis? În același sondaj din vara lui 2016 s-a evidenţiat faptul că după fotbal, care rămâne, de departe, cel mai urmărit sport, următorul e tenisul.

Din ce sport sunt competiţiile pe care le urmăriţi cel mai frecvent?
Fotbal 44%
Tenis 12%
Gimnastică 11%
Handbal 6%
# Sondaj realizat în vara lui 2016

25.300.000 de rezultate oferă google la o căutare a cuvântului "Halep"

14.300.000 de rezultate oferă google la o căutare a cuvântului "Hagi"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
632064367132294
Adi Ane  •  13 Iunie 2018, 09:10

ctpul habar nu are de sportul românesc, atitia multiplii campioni olimpici și mondiali nu au nici o valoare pt el . De fapt nici ctpul nu are loc în istoria presei românești. Încearcă și el ca prin comentarii la tv să-și asocieze imaginea cu Halep la fel ca toți politicienii pe care ii critică.

kingdon
kingdon  •  12 Iunie 2018, 10:09

ce a castigat Hagi in viata lui??? poate la pacanele......sunt multi altii peste el, chiar fotbalisti. Doar Nadia e legenda, ceilalti vremelnici.....

1618597915124142
Alexandru Chis  •  12 Iunie 2018, 09:45

Dle CTP, cumva Marele Ivan Patzaikin nu este roman? Dupa acea mizerie de etichetarea, intr-un fel grobian, a internautilor care in trecut au avut cuvinte de critica la adresa Simonei, acum mai incerci o tampita ierahizare care dovedeste ingustimea gandirii tale care este precum terenul de tenis, la simplu! Inca o data esti penibil.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează