SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

Tennis Majors a contactat ITF, după interviul acordat de Simona Halep » Cum a reacționat Federația Internațională de Tenis

Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 28 aprilie 2023 10:05 / Actualizat vineri, 28 aprilie 2023 15:16

Federația Internațională de Tenis (ITF) a refuzat să comenteze, până în acest moment, declarațiile oferite de Simona Halep în amplul interviu apărut joi în toată presa internațională.

Chiar dacă Simona Halep a vorbit pe larg pe durata interviului despre poziția distantă adoptată de ITF în toată această perioadă, forul suprem din tenis a respins solicitarea celor de la Tennis Majors, platforma care a intervievat-o pe Halep, de a comenta afirmațiile româncei.

„ITF a spus că nu este în măsură să comenteze criticile lui Halep!De asemenea, ITIA (n.r. - Agenția Internațională de Integritate a Tenisului) a fost contactată pentru comentarii”, punctează cei de la The Guardian, care citează diverse pasaje din interviul acordat de Simona Halep pentru Tennis Majors

Ulterior, dinspre ITF a venit răspuns oficial:

ITF nu are nicio implicare în desfăşurarea acestui caz, deoarece Programul Antidoping în Tenis este condus şi aplicat de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), în numele ATP, WTA, ITF şi al turneelor de Grand Slam.

„Am trimis dovezile mele la ITF, însă au fost respinse. Le-am comunicat în decembrie. După această respingere, singura modalitate de a-mi apăra drepturile a fost să cer să fiu audiată de o instanţă independentă pentru a-mi prezenta dovezile”, a afirmat Simona, în interviul-eveniment acordat site-ului al cărui co-fondator e chiar Patrick Mouratoglou.

„Nu mai puteam să tac” » Simona Halep, interviu-eveniment, la 6 luni de la izbucnirea scandalului de dopaj: „Nu e corect să stau atât fără să fiu judecată!”
INTERVIU
„Nu mai puteam să tac” » Simona Halep, interviu-eveniment, la 6 luni de la izbucnirea scandalului de dopaj: „Nu e corect să stau atât fără să fiu judecată!”

Simona Halep: „Am cerut ITF să-mi ridice suspendarea provizorie, dar a refuzat”

„Mizam foarte mult pe această audiere, deoarece respingerea de către ITF a dovezilor mele în decembrie a avut consecinţe pentru calendarul meu. O audiere a fost programată pentru prima dată pentru 28 februarie, după care mă gândeam că voi avea posibilitatea să joc la Indian Wells. 

ITF a cerut ca această audiere să fie amânată pentru a avea timp pentru teste suplimentare. Am avut mari speranţe, dar a trebuit să aştept până la 24 martie. Însă ITF a cerut apoi anularea audierii din 24 martie. 

Nu am acceptat această decizie, deoarece regulamentul prevede că orice sportiv suspendat temporar are dreptul la o audiere rapidă. Începea să dureze foarte mult timp. Aşa că am cerut ITF să-mi ridice suspendarea provizorie, însă de asemenea a refuzat”, a mai spus jucătoarea din România. 

După 7 luni de suspendare provizorie din partea ITF, Simona Halep cere dreptul să fie judecată. În luna decembrie, ea a trimis către ITF toate dovezile contaminării cu un supliment. Cere doar o audiere mai rapidă și are tot dreptul să facă acest lucru.

- Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Anunțul Simonei Halep, la mai bine de 6 luni de la suspendare: „Vreau să lupt din nou pentru marile titluri”

Patrick Mouratoglou a reacționat după interviul acordat de Simona Halep

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează