SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, AUDIATĂ LA TAS

TAS, detalii pentru GSP despre procesul Simonei Halep » La ce oră vor începe audierile și cine sunt cei 3 arbitri care alcătuiesc completul

Simona Halep
Simona Halep

Articol de - Publicat marti, 06 februarie 2024 16:26 / Actualizat marti, 06 februarie 2024 16:44

Într-un comunicat de presă remis GSP.ro, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a informat că audierile Simonei Halep vor începe la 09:30, ora locală, pe 7 februarie și sunt preconizate să se încheie pe 9 februarie, în jur de ora 15:30. Completul este compus din Annabelle Bennett (Australia), președinte, Jeffrey G. Benz (SUA) și Ulrich Haas (Germania).

  • Pe 12 septembrie 2023, Tribunalul Independent Sport Resolutions a găsit-o vinovată pe Simona Halep pentru două încălcări ale regulamentului antidoping: utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și suspiciunea că ar fi utilizat metode / substanțe interzise pe durata sezonului 2022.
  • Suspendarea primită din partea ITIA a fost drastică, 4 ani. 
  • Simona Halep a înaintat apel la TAS și va fi audiată în perioada 7-9 februarie.
  • 6 octombrie 2026 ar fi data la care suspendarea Simonei Halep ar expira, dacă TAS nu schimbă decizia.

Simona Halep se află în fața unuia dintre cele mai dificile momente ale carierei sale. Românca în vârstă 32 de ani se va prezenta mâine, începând cu ora 09:30, în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Este ultima instanță la care poate apela fostul lider mondial în cazul său de dopaj.

Într-un comunicat de presă remis GSP.ro, Departamenul Media al Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) a dat câteva detalii despre procesul Simonei Halep de la Laussanne. „Părțile, martorii și experții vor participa la ședință atât personal, cât și de la distanță, inclusiv doamna Halep, care va fi prezentă personal. Audierea se va desfășura cu ușile închise, deoarece niciuna dintre părți nu a solicitat o audiere publică".

Fără declarații pentru Simona Halep

Calendarul procesului este următorul: „Audierile vor începe pe 7 februarie 2024, la ora 9:30, cu observațiile de deschidere ale părților, urmate de trecerea în revistă a faptelor și mărturiile experților. Pledoariile orale vor avea loc în ultima zi, urmând ca ședința de audiere să se încheie pe 9 februarie în jur de ora 15:30".

O legendă a sportului românesc despre Simona Halep și audierea la TAS: „Mi-aș dori să fie reabilitată, dar mi-este greu să dau un pronostic”
HALEP, SUSPENDATĂ 4 ANI
O legendă a sportului românesc despre Simona Halep și audierea la TAS: „Mi-aș dori să fie reabilitată, dar mi-este greu să dau un pronostic”

Completul de judecată este format din Annabelle Bennett (Australia), președinte, Jeffrey G. Benz (SUA) și Ulrich Haas (Germania). Simona Halep l-a ales pe Jeffrey G. Benz drept arbitru, în timp ce ITIA pe Ulrich Haas, un arbitru cu multă expertiză în doping, care a făcut parte dintr-o comisie ce a anchetat neregulile din ciclism, inclusiv pe Lance Armstrong.

În comunicat se mai arată: „La cererea părților, nu se vor furniza informații suplimentare cu privire la identitatea participanților (reprezentanți, experți și martori). Doamna Halep nu va face nicio declarație presei înainte de sfârşitul şedinţei".

Comunicatul se încheie astfel: „În urma audierii, completul TAS va delibera și pregăti Hotărârea arbitrală care va conține o decizie și motivele ei. În acest moment, nu se poate da nicio indicație cu privire la momentul finalizării hotărârii arbitrale sau a momentului când vor fi notificate părțile".

Scurtă cronologie a cazului Simonei Halep

  • 7 octombrie 2022 » românca a primit scrisoarea de informare, iar pe 26 octombrie a fost intervievată de ITIA după un test pozitiv la roxadustat care data din 29 august 2022
  • 19 mai 2023 » Simona Halep este acuzată de încă o încălcare a regulilor antidoping, de data aceasta fiind vorba de iregularități în pașaportul biologic
  • 28 și 29 iunie 2023 » au avut loc audierile la Sport Resolutions după mai multe amânări cerute de ITIA
  • 11 septembrie 2023 » decizia Sport Resolutions a fost pronunțată, românca fiind suspendată patru ani
  • 7-9 februarie 2024  » urmează audierea la TAS

Citește și: 

Simona Halep, alegere total surprinzătoare în procesul de la TAS!
HALEP, AUDIATĂ LA TAS
Simona Halep, alegere total surprinzătoare în procesul de la TAS!
Simona Halep la TAS » Ultimele informații de la audierile decisive: a plecat azi spre Elveția
HALEP, AUDIATĂ LA TAS
Simona Halep la TAS » Ultimele informații de la audierile decisive: a plecat azi spre Elveția

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (3)
VardyParty
VardyParty  •  06 Februarie 2024, 18:35
Postat de Amen975ZQzamolxe pe 06 Februarie 2024, 18:27

"Alep " este in "Siria" , ce ziceti de 6 ani suspendare , in Gaza nu traiesc oameni ?!...

Amen, Brother!

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  06 Februarie 2024, 18:27

"Alep " este in "Siria" , ce ziceti de 6 ani suspendare , in Gaza nu traiesc oameni ?!...

VardyParty
VardyParty  •  06 Februarie 2024, 18:09

Cine e asta din poza??? Ca Halep nu e, clar! The Botox Store called. They're running out of you.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează