SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Donna Vekic nu mai crede în Simona Halep și în Serena Williams: „Cele două nu mai pot ca înainte”

Articol de GSP - Publicat joi, 11 aprilie 2019 09:27

Donna Vekic (25 WTA) consideră că Simona Halep (2 WTA) și Serena Williams (11 WTA) nu mai pot domina tenisul mondial.

„Nivelul din acest moment e foarte ridicat și toate fetele joacă extrem de bine. Nimeni nu poate câștiga constant, nici măcar Simona Halep sau Serena Williams nu mai pot ca înainte. La unele turnee e dificil să treci mai departe, apar mai multe accidentări", a spus Vekic, citata de Tennis World.

Vorbele croatei sunt confirmate într-o oarecare măsură de rezultatele Simonei, care n-a mai câștigat un turneu WTA de opt luni. În 2019 are doar o finală disputată, cea de la Doha, pe care a pierdut-o în fața lui Elise Mertens.

Interesant e că pentru prima dată în istoria WTA, cele 16 turnee din primele trei luni ale anului au avut tot atâtea câștigătoare diferite.

Cele 16 jucătoare sunt: Karolina Pliskova, Julia Goerges, Petra Kvitova, Aryna Sabalenka, Sofia Kenin, Naomi Osaka, Kiki Bertens, Dayana Yastremska, Elise Mertens, Belinda Bencici, Alison Van Uytvanck, Wang Yafan, Bianca Andreescu, Ashleigh Barty, Maison Keys si Garbine Muguruza.

Simona Halep și Donna Vekic s-au întâlnit de două ori în carieră și în ambele rânduri românca a câștigat în două seturi. Ultima dată, la Indian Wells în 2017.

Citește și:

Bianca Andreescu nu va juca pentru Canada în meciul de Fed Cup cu Cehia: „A fost mereu un vis! Sunt dezamăgită”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  11 Aprilie 2019, 11:25

O prezentati ca pe o mica denigrare a Simonei, dar de fapt e un omagiu pe care i-l aduce Vekic. "Nici macar Simona sau Serena nu mai pot..." suna ca nici MACAR ELE, adica cele de la care te-ai astepta sa poata. Si asocierea e mai mult decat onoranta pentru Simona. Vekic spune ca tenisul e atat de competitiv incat nici cele pe care ea le considera ca fiind cele mai indreptatite sa revendice victoriile nu mai pot fi sigure de ele. Sa ne intelegem: nu impartasesc asocierea facuta de Vekic, cred ca Simona e intr-un grup mai larg IN SPATELE Serenei, dar am "tradus" doar felul in care inteleg eu spusele croatei.

whiteredarad
whiteredarad  •  11 Aprilie 2019, 10:00

Asta cam asa-i, doar ca Serena are o varsta si o greutate corporala greu controlabile. Simona,are o constitutie si o varsta mai bune, daca ar reveni la un stil ceva mai agresiv ( ea azi joaca ca si Caroline Wosniaki,adica joc de regularitate, cu rare lovituri " winners "), cind fizic este OK, Simona poate domina pe oricine. Desi Simona a avut mereu probleme cu jucatoarele cu serviciu tare si joc in forta. sa speram ca ea va vrea sa ( mai ) faca sacrificiul necesar de a mai fi nr 1 WTA, caci fara efort, fara antrenor si fara motivatie ...nimic nu se poate.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează