SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

EXCLUSIV Schimbarea importantă de care nu se știa până acum » Decizia luată de Simona Halep înaintea Roland Garros

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 11 iunie 2018 14:43

Cu două luni înainte să câștige turneul de la Roland Garros, Simona Halep, 26 de ani, a cerut să lucreze cu un nutriționist.

Antrenorul Darren Cahill s-a implicat și l-a recomandat pe Glenn Kearney. Acesta este un australian care trăiește la Londra, iar pe 13 aprilie a venit la București și a stat lângă Simona pe întreaga perioadă.

Kearney este un tip discret, căruia nu-i place să apară în interviuri. Acesta le recomandă sportivilor să consume foarte mulți antioxidanți, făcându-le un meniu personalizat, pe care refuză să-l divulge.

Australianul are un CV de invidiat, fiind extrem de apreciat. A fost nutriționistul All Blacks, naționala de rugby Noii Zeelande, și a lui Andy Murray. Acesta l-a ajutat pe scoțian să ajungă numărul 1 ATP, iar tenismenul a recunoscut că pregătirea fizică de excepție i se datorează și lui Kearney. În prezent, el lucrează cu echipa de Cupa Davis a Marii Britanii.

screenshot 1Foto: Glenn Kearney, încercuit, alături de echipa lui Andy Murray

Un alt personaj important din echipa Simonei Halep este kinetoterapeutul Andrei Cristofor, care îi este alături la toate turneele și care o ajută să se recupereze după meciuri. Acesta este fost fotbalist, jucând și promovând în Liga a 4-a cu CFR Rapid, actuala Academia Rapid, și a lucrat la Kinect, clinica folosită în dese rânduri de Simona.

"Mă bucur enorm pentru succesul Simonei Halep. Sunt fericit. Am iubit fotbalul, dar accidentările nu m-au lăsat să merg mai departe. Dar am fost la școală, am învățat lucrez cu Simona din 2013. Este o persoană admirabilă, cu o putere de muncă fantastică. Merită toată admirația noastră", a declarat Cristofor pentru GSP.RO.

Citește și: Simona Halep a surprins-o pe specialista WTA: "În acest punct al carierei, tenisul nu mai este cel mai important"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
constanteanul
constanteanul  •  11 Iunie 2018, 20:11

Hărădău avea, deci, dreptate, Simona are în spate o echipă de excepție. Este foarte bine că a trecut de momentul când avea colaboratori puțini și ieftini (inclusiv antrenorul), probabil din dorința de cheltui cât mai puțin.

negru2707
negru2707  •  11 Iunie 2018, 17:01

am aflat si pe cine trebuie sa-i cinsteasca c-o bere buna Simonica...pt forma fizica de nota 10....acolo s-a castigat finala...cand au inceput sa-i tremure picioarele si mainile lui Sloane la cat a alergat-o Simona, asa s-au facut fisurile in zidul americancei.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează