SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

EXCLUSIV Un medic important avertizează în cazul Simonei Halep: "Trebuie un an de pauză!"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 03 octombrie 2018 15:02

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Dan Curelea, medic primar specialist în recuperare chiar la Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, a vorbit despre diganosticul Simonei Halep, locul 1 WTA și avertizează că nu sportivul decide când și dacă se oprează.

Medicul a vorbit despre hernia de disc și despre pericolele la care se supune Simona Halep, spunând că dacă se va opera, va fi nevoită să ia o pauză de un an.

"Sigur că nu este obligată să se opereze, dar numai un specialist poate spune care este procedura corectă. În cazul operației, trebuie un an de întrerupere, cu recuperare adecvată. Dură. Agresivă. Minimum 6 luni, dar cu riscuri de recidivă. Vorbim despre un sportiv de mare performanță care în plus are și un stil mai, cum să-l numesc..., mai lucrativ.

Dacă se duce la Turneul Campioanelor, se duce la plesneală, scuzați-mi expresia neacademică! Nu are timp pentru o evaluare profesionistă a accidentării. Acum, cel mai relevant și cel mai indicat ar fi un test de stres muscular", a declarat Dan Curelea pentru Gazeta Sporturilor.

  • Interviul integral cu doctorul Dan Curelea, în care medicul vorbește despre accidentarea Simonei Halep, despre motivele pentru care are așa multe accidentări și despre ce ar trebuie să facă dacă va participa la Turneul Campioanelor, poate fi citit în ediția tipărită de joi a Gazetei Sporturilor și de la ora 00:00 pe platforma Gazeta Digitală, AICI.

Citește și: Ilie Năstase aruncă bomba în cazul Halep: "Am vorbit cu Simona. Are și alte probleme"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
344018929370831
Adrian Nistor  •  04 Octombrie 2018, 20:29

Simona Halep termina anul 2018 pe locul 1 in clasamentul WTA! Felicitari campioano! Esti mandria Romaniei. Sa plesneasca de invidie dusmanii romanilor care-si arata veninul prin comentariile lor scarboase!

merace
merace  •  03 Octombrie 2018, 21:33

Domnilor de la GSP, va rog sa publicati si stiri din tenis, adica despre turnee, meciuri si rezultate la zi, nu doar barfe si speculatii despre Simona si senzationalisme de cancan despre altele...

sexilian
sexilian  •  03 Octombrie 2018, 21:20

fereasca al de sus sa se pricopseasca cu o boala reala...........

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close