SPORTURI  »  TENIS  »  WTA HOBART

FINALA HOBART Capul sus, Mihaela! Buzărnescu pierde prima finală a carierei după un "thriller" întrerupt de 4 ori de ploaie

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 ianuarie 2018 00:17

Mihaela Buzărnescu a pierdut prima finală WTA a carierei, fiind învinsă în ultimul act  de la Hobart de către jucătoarea belgienă Elise Mertens.

Românca a pierdut în trei seturi, scor 1-6, 6-4, 3-6, la capătul unui meci care a durat două ore şi 31 de minute şi care a fost întrerupt de patru ori de ploaie.

Programată pentru ora 03:00, finala a început cu aproape o oră și jumătate mai târziu din cauza ploilor abudente din capitala statului tasmanian.

Cu excepția primelor două game-uri ale partidei, primul set a fost dominat autoritat de Mertens, care s-a impus cu 6-1.

În startul setului secund, ploaia a fragmentat din nou jocul, iar arbitrul a oprit meciul la scorul de 2-1 pentru Mihaela. Finala a fost reluată după câteva ore, începând din nou la ora 09:00. La reluare, românca a fost mult mai incisivă, a reușit să citească jocul compact afișat până atunci de Mertes, a făcut un break important și a închis cu multă siguranță setul, trimițând partida în decisiv.

Decisivul a început într-o notă echilibrată, iar în game-ul trei Mihaela a avut chiar șansa desprinderii: a avut 40-15 pe serviciul adversarei, care a salvat însă mingile de break și a trecut în avantaj, câștigând ulterior pe serviciul româncei și distanțându-se la 3-1.

De acolo, "Miki" și-a făcut din ce în ce mai greu serviciile și nu a mai emis pretenții aproape deloc la retur. La scorul de 2-5, ploaia a întreurpt încă o dată partida, care a fost reluată după o oră.

Mihaela a salvat eroic patru mingi de meci, a făcut 3-5, dar Mertens a servit impecabil şi a închis partida, adjudecându-şi cel de-al doilea titlu consecutiv la turneul de la Hobart

Buzărnescu nu va avea prea mult timp liber. Luni dimineața debutează la Australian Open, urmând să aibă un meci infernal în fața favoritei doi, daneza Caroline Wozniacki.

După calificarea în finala de la Hobart, Buzărnescu va urca până pe locul 44 în clasamentul WTA. La începutul lui 2017, românca se afla pe locul 540!

21.400 $şi 180 de puncte WTA a primit Buzărnescu pentru finala de la Hobart

FINAL »  Mihaela Buzărnescu - Elise Mertens 1-6, 6-4, 3-6

Desfăşurarea liveTEXT a setului decisiv

3-6, Game, Set, Meci Mertens! Belgianca serveşte impecabil şi închide partida
3-5, Game Buzărnescu! "Miki" salvează incredibil patru mingi de meci, dar Mertens va servi pentru a închide partida

După mai bine de o oră de la precedenta întrerupere, finala va fi reluată din nou în scurt timp. Mertens are 5-2, iar Mihaela serveşte pentru a rămâne în meci

La scorul de 2-5, ploaia a întreurpt din nou partida.

2-5, Game Mertens! Elise își face serviciul fără mari emoții și se apropie din ce în ce mai mult de victorie
2-4, Game Buzărnescu: Românca rezistă eroic, salvează numeroase mingi de break ale adversarei și rămâne în meci
1-4, Game Mertens: Belgianca profită de numeroasele erori ale Mihaelei și se desprinde și mai mult în decisiv
1-3, Break Mertens: Românca își pierde serviciul după un game extrem de echilibrat, iar jucătoarea belgiană se desprinde în decisiv

1-2, Game Mertens: Românca a început game-ul foarte solid, a condus cu 40-15, dar Mertens a servit excelent și a întors soarta game-ului 
1-1: Cele două jucătoare au început în forță setul decisiv, câștigându-și fără emoții primul game jucat la serviciu

Vezi și: Saga tulburătoare a Mihaelei Buzărnescu » 500 de locuri urcate în WTA și un interviu sincer: "Nu sunt robot, dar merg, joc, vreau să fiu favorită în turneele de Grand Slam"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  13 Ianuarie 2018, 14:58

Intrebarea care se pune acum este : Nu cumva Buzărnescu merită (așa cum e ea săraca fizic, nici Messi nu e vreun model !) să fie înaintea altora în echipa de Fed Cup ?!

knuty
knuty  •  13 Ianuarie 2018, 13:33

Asta e cea mai urata din circuitul feminin!!E sora cu Banel Nicolita cu Rzvan Marin....cu Lucescu

cipinho79
cipinho79  •  13 Ianuarie 2018, 11:56

Am vazut in ulimul set cateva executii frumose la Mihaela, din punct de vedere tehnic a fost mult superioara belgiencei. din pacate n-a invat nimic din greselile Simonei Halep, acele iesiri nervoase nu fac decat sa hraneasca moralul adversarei!!!! la fiecare greseala trebuie sa-ti spui in sinea ta ca a 2-a oara nu se va mai repeta si sa continui lupta zambind!!!! succes cu Wozniacki, daca renunta la nervozitate ar avea sansa unui joc bun si ar putea sa-i puna probleme ;)

Vezi toate comentariile (29)
Comentează