SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

FOTO Halep a revenit în țară după finala pierdută la Roland Garros: "M-am uitat chiar de dimineață la meci. Ostapenko a jucat inconștient!" » Turneu la care e posibil să renunțe

Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor +8   FOTO
Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 iunie 2017 18:16

Simona Halep a revenit în țară după ce a pierdut finala disputată la Roland Garros contra Jelenei Ostapenko, scor 6-4, 4-6, 3-6, și susține că ia în calcul posibilitatea de a renunța la turneul de la Birmingham.

Românca, locul 2 WTA după turneul francez, susține că a urmărit secvențe din meciul cu Ostapenko și a analizat aspectele la care a fost surclasată de jucătoarea letonă. 

"M-am uitat chiar de dimineață la meci, nu la tot, dar m-am uitat un pic la mingile de break pe care le-am avut la 3-0. Nu mi s-a părut că am jucat rău, dar ea a jucat mai bine, a făcut un tenis puțin inconștient după părerea mea. A lovit foarte tare și totul i-a intrat.

Cred că am fost destul de curajoasă pe toată perioada turneului și pe toată perioada sezonului de zgură. Dacă va veni ziua în care voi fi numărul 1, va fi  bine, dar momentan vreau să mă odihnesc pentru a fi la 100%, să pot intra din nou în competiții.

Urmează două zile de pauză și apoi turneele pe iarbă. Voi face din nou un control la gleznă, însa mă simt bine, nu am avut dureri. Nu am obiective, momentan vreau doar odihnă. E posibil să nu merg la Birmingham", a declarat Halep pe aeroport.

Simona a glumit după declarația făcută de Karolina Pliskova, adversara pe care a eliminat-o în semifinale la Roland Garros. Cehoaica a spus că și-ar paria toți banii pe victoria lui Halep în finală, iar românca i-a răspuns: "Îmi pare rău, îi returnez pariul, poate după clasament ar fi fost normal să câștig eu".

Turneul de la Birmingham este programat să înceapă pe data de 19 iunie.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (46)
dan76cj
dan76cj  •  11 Iunie 2017, 19:33
Postat de baruch pe 11 Iunie 2017, 19:24

si doar 10 greseli nefortate, un adevarat record. in timp ce letona a avut 54. de asta ce zici?

zic ca reflecta lipsa de atitudine, a sperat ca adversara sa se bata singura, nu si-a asumat nimic. 10 greseli nefortate or fi un record, dar 8 lovituri castigatoare in 3 seturi sunt un mare record negativ din partea unui numar 2 mondial? Nici impotriva Serenei nu a reusit atat de putin.....

redbuldog
redbuldog  •  11 Iunie 2017, 19:36

Simona mai are foarte multe de invatat si mult de exersat daca vrea sa castige vreodata un turneu de GS!Singurul aspect pozitiv dupa RG este o crestere a concentrarii si stabilitatea mentala,care pana acum erau puctele ei slabe..!Acum trebuie si antrenorul sa o sprijine,pe aspectele tehnice si tactice din evolutia ei:sa-si imbunatateasca serviciul 2,sa returneze mai eficent, pe serviciul 2 al adversarelor-aici Ostapenko ia creeat nenumarate oportunitati neexplatate,sa incerce sa riste,sa plaseze shooturi in lung de linie si sa nu mai joace la infinit,taca-paca,cu mingi plasate pe centru,in speranta ca adversara greseste,sa vina cu curaj la fileu pentru vole drive.etc!E adevarat Ostapenko a castigat 50 de puncte,pentru ca a riscat,dar a mai si pierdut 24 prin acest joc al ,,inconstientei'...!In concluzie trebuie sa-si imbunatataeasca jocul,Simona dar sa fie si indrumata cu o tactica adaptata la adversara(daca jo juca mai mult pe letona pe backend sigur isi dubla cele 8 lovituri castigatoare..)apoi sa nu refuze disputele chiar daca sunt turnee mai mici(vezi Birmingham..)unde fiecare meci inseamna o experienta ,,castgatoare'',pana la urma..!

treadstone
treadstone  •  11 Iunie 2017, 19:11

Iar nu a inteles de ce a pierdut. Winners Halep 8-54 Ostapenko!Greseli nefortate Halep 10-54 Ostapenko. Asi Halep 0-3 Ostapenko. Duble Halep 0-5 Ostapenko. "A lovit foarte tare și totul i-a intrat":)) Daca ii intra totul pierdea 6-0 6-0 in 20 min . Partea proasta ca jocul asta la asteptare pe zgura mai merge ca poti sa fugi dupa minge pe langa arbitrii de linie dar pe suprafetele rapide nu mai tine.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează