SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CHICAGO

Final de drum pentru Gabi Ruse la Chicago » Înfrângere cu Elina Svitolina + o nouă urcare în clasament pentru româncă

Gabriela Ruse / foto: Guliver/Getty Images
Gabriela Ruse / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 octombrie 2021 08:34 / Actualizat vineri, 01 octombrie 2021 09:09

Gabriela Ruse (23 de ani, 98 WTA) s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTA din Chicago. Jucătoarea noastră a cedat în două seturi în fața ucrainencei Elina Svitolina (27 de ani, 6 WTA), scor 3-6 3-6, după o oră și 47 de minute de joc.

După două victorii solide, cu Giorgi și Katerina Kolzova, Gabriela Ruse a dat în optimi peste Elina Svitolina, favorita unu a turneului din Chicago, aflat la cea de-a doua ediție disputată în acest an. Pe prima, disputată înainte de US Open, o câștigase chiar Elina Svitolina, astfel că Ruse a înfruntat o adversară serios familiarizată cu turneul. 

În ciuda adversarului de calibru, Gabi Ruse a demonstrat și joi seara că e în plină ascensiune. I-a opus o rezistență serioasă Svitolinei, iar diferența s-a făcut doar la micile detalii. În primul set, partida a stat sub semnul echilibrului până la 3-3. Din acel moment, românca a făcut două game-uri mai slabe pe propriul serviciu, care i-au permis ucrainencei să-și adjudece prima secvență. 

Gabi Ruse, învinsă de Elina Svitolina la Chicago

Gabi și-a reglat serviciul în setul secund, însă Svitolina a fost din nou, jucătoarea a făcut diferența în momentele cheie. Jucătoarea din Ucraina a izbutit singurul break din setul secund, câștigat tot la 3. 

Ruse părăsește competiția din Chicago, dar rămâne cu încă un turneu bun în acest sezon și cu o consolare importantă în clasament. Începând de luni, ea va ocupa locul 92, cea mai bună clasare a carierei.

Gabriela Ruse a intrat în Top 100 

Gabriela Ruse e una dintre surprizele plăcute din 2021. În decurs de doar câteva luni, Ruse a bifat o serie de premiere: a câștigat primul titlu al carierei, la Hamburg, s-a calificat în premieră pe tabloul principal de la US Open, iar recent a intrat în Top 100.

Conform ultimei actualizări a clasamentyului WTA, Simona Halep se situează pe locul 15, cu o poziție mai jos față de actualizarea precedentă. România mai are și alte reprezentate în Top 100: Sorana Cîrstea, Irina Begu și Gabriela Ruse. 

Cea mai importantă ascensiune în ultima săptămână a fost înregistrată în cazul Mihaelei Buzărnescu (148 WTA), finalista de la Valencia urcând 27 de poziții.

Citește și alte știri din tenis:

Jaqueline Cristian, în premieră într-o semifinală de turneu WTA! Performanța carierei

Ce posturi TV transmit Transylvania Open, turneul de la Cluj la care participă Simona Halep și Emma Răducanu

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (3)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  01 Octombrie 2021, 12:45

Este o fata inimoasa si are un stil foarte ofensiv!Parca am revazut-o pe Simona Halep de dinainte de a deveni nomber one!Dar...din pacate-tot ca Simona Halep cea de atunci- se bazeaza exclusiv pe lovituri in forta trimise pe fundul terenului-cu un mare consum de energie-dupa o ora de joc fiind stoarsa de puteri!Pe langa asta,in acest meci nici nu i-a intrat primul serviciu!Ori de cate ori(foarte rar),reusea sa puna primul serviciu in terenul de tinta, isi castiga punctul!De asemenea cand mai trimetea mingi pe liniile laterale!Gabriela-care repet,are ambitia Simonei-totusi trebuie sa se mai perfectioneze!De ex.aseara,trimitea in fileu sau afara ori de cate ori adversara ii punea cate o minge liftata-asa numitele„slice”!Dar chiar si asa Gabriela Ruse este o prezenta cuceritoare!

cirus11
cirus11  •  01 Octombrie 2021, 09:48
Postat de Ion Popescu pe 01 Octombrie 2021, 09:14

Din pacate si Olaru a pierdut la dublu la Chicago. GSP a uitat-o pe Buzarnescu care continua seria victorilor la Le Neubourg.

Ala ce este? un fel de challenger?? Oricum, Ruse a jucat foarte bine si aseara, pacat ca a dat tocmai de Svitolina asa de devreme. Si Cristian s-a calificat, nu am vazut stire.

347655969058390
Ion Popescu  •  01 Octombrie 2021, 09:14

Din pacate si Olaru a pierdut la dublu la Chicago. GSP a uitat-o pe Buzarnescu care continua seria victorilor la Le Neubourg.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează