SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Halep a ales soluția "de mijloc", după eșecurile din ultima vreme » Ar trebui să ia o decizie radicală?

Halep și Cahill au colaborare care datează din a doua parte a lui 2015 // FOTO: Guliver / Getty Images
Halep și Cahill au colaborare care datează din a doua parte a lui 2015 // FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 august 2017 11:52

Simona Halep (2 WTA) a fost eliminată în primul tur la US Open, pierzând duelul cu rusoaica Maria Șarapova în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 3-6. 

Românca a părăsit astfel ultimul turneu de Mare Șlem al anului în chiar primul tur, la fel cum a făcut-o și la Australian Open în ianuarie, când pierdea în fața lui Shelby Rogers.

2017 a reprezentat pentru Halep, fără îndoială, anul marilor oportunități ratate: a pierdut finala de la Roland Garros după ce a condus o bună parte din meci, ratând alte patru șanse mari de a trece pe primul loc. Simona a  clacat însă de fiecare dată, iar specialiștii au început să lanseze întrebări și să caute posibilele cauze ale eșecurilor repetate ale Simonei. 

Pe lista factorilor care nu o lasă pe Simona să avanseze în carieră se numără, în viziunea diverșilor specialiști,  și actualul antrenor, Darren Cahill. Acesta e acuzat pentru tacticile defensive abordate de Simona în meciurile importante și de faptul că jucătoarea nu-și asumă mai multe riscuri, așa cum o făcea în perioada când lucra cu belgianul Wim Fissette

În ultimul editorial, jurnalistul Cristi Geambașu a pus serios la îndoială capacitățile manageriale ale antrenorului australian:

"Vedem că Simona Halep şi-a pierdut anduranţa în raliuri, în general loveşte mai moale, serveşte mediocru, nu schimbă ritmul/registrul tactic, nu recurge la scurte aproape niciodată, se enervează şi mai des decât înainte.

Iar dacă vine cineva şi ne spune că astea sunt roadele muncii cu Darren Cahill ori că procesul evolutiv este în curs, o luăm nu ca pe o ironie, ci ca pe sfidarea bunului simţ", a scris jurnalistul Gazetei. Citește AICI editorialul complet.

Un prim pas pare să fi fost făcut de Halep, care a anunțat imediat după înfrângerea cu Șarapova că fostul jucător Andrei Pavel a fost cooptat în staff-ul său, fără ca activitatea lui Cahill să fie însă întreruptă. Ar fi mai oportună demiterea antrenorului? 

Ar trebui ca Simona Halep să renunțe la Darren Cahill?

DA
NU

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (31)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  02 Septembrie 2017, 10:56

eu vreau joc si stapanire de sine de locul 2 din lume ,nu unul din primii 20.

tihi
tihi  •  02 Septembrie 2017, 08:53
Postat de Peter Tudosio pe 02 Septembrie 2017, 06:33

@tihi Ma 'geniule' iesi de pe Internet, esti complet in plus!! Decu dupa tine jucatoare de pe locurile 10-20 sint mediocre, desi multe au cistigat multe turnee, chiar si GS, iar Simona e pe locul DOI in lume, pentru ca are rude la WTA? Simona e unde e pentru ca e buna si a cistigat 15 turnee, ,a creier de gaina! In timp ce 99% din jucatoare WTA nu vor cistiga niciodata nici macar UN turneu!! Are 4-1 record contra Pliskova, iar meciurile contra Serenei si Sarapova din ultimiii 2-3 ani au fosat foarte strinse, 3 seturi!!! Ce arati tu ca mediocritate , afonule, nu are nimic cu tenisul, a fost depasita de miza, capotat mental!! Cind o conduci pe Ostapenko cu in set ,30-0 si servesti pentru 4-0, nu are nimic cu tenisul sau mediocritatea, ***** le, e mental!!! Asta are ea de rezolvat, nu tenis! Jucatoare 'mediocre' nu ajung in 2 finale de GS si cistiga 15 turnee!! Iesi *** de pe Internet, ****!

Da,am scris adevarul : Halep este o jucatoare de tenis mediocra!! Clasamentul condus acum de Muguruza cu 35 de puncte peste Halep,este una de conjunctura...meciurile si rezultatele arata adevarata valoare a jucatoarelor !!

tihi
tihi  •  02 Septembrie 2017, 08:50

Muguruza este pe locul 1,depasind pe Halep cu 35 pucte.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează