SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

În drum spre elită » Echipa României s-a calificat ieri pentru barajul Grupei Mondiale II, care se va juca în aprilie

Articol de - Publicat luni, 10 februarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 februarie 2014 22:01

Halep, Cîrstea, Niculescu şi Begu au cîştigat toate cele patru întîlniri de la Budapesta ♦ Ieri, ele au învins Ucraina în Grupa I a zonei Europa-Africa şi au mai făcut un pas spre vîrful Cupei Fed


Simona Halep se luminează la faţă, se închină, se uită spre Cer şi apoi eliberează zîmbetul. A cîştigat meciul cu ucraineanca Elina Svitolina cu 6-3, 7-5. Un meci în care s-a chinuit să scape de energia negativă, de presiune, de problemele din jocul său. Victoria ei a dus scorul la 2-0 şi pe România în barajul pentru Grupa Mondială II. Înaintea ei, Sorana Cîrstea a făcut un meci solid în faţa Olgăi Savciuk, pe care a învins-o cu 6-3, 6-0. Sorana a fost concentrată şi decisă să scoată echipa de Cupă Fed a României din zona Europa-Africa după nouă ani de încercări nereuşite.

"A fost o săptămînă de vis, chiar dacă nu am jucat aşa cum mi-am dorit",a spus Simona Halep la DigiSport. O săptămînă plină de meciuri în care româncele au trecut prin toate stările. Întîi au avut de jucat trei întîlniri într-o grupă pe care trebuiau să o cîştige pentru a ajunge la confruntarea decisivă de ieri. Au trecut de Ungaria cu 2-1, apoi de Marea Britanie, tot cu 2-1, şi sîmbătă de Letonia cu 2-1. Cu grupa B cîştigată, România a întîlnit ieri Ucraina pentru ieşirea din eşalonul al treilea al Cupei Fed. Lucrurile au mers bine pentru jucătoarele din România care au rezolvat întîlnirea încă din meciurile de simplu. "Întotdeauna e altfel cînd jucăm în Cupa Fed, presiunea e alta pentru că în restul anului jucăm doar pentru noi, dar acum jucăm pentru România", a spus Sorana Cîrstea la DolceSport.

După meciul Simonei, fetele au sărbătorit cu tricolorul pe umeri victoria în sala SYMA din Budapesta. De azi, o iau din nou pe cont propriu.

România-Ucraina 2-0
Sorana Cîrstea (26 WTA)-Olga Savciuk (175 WTA) 6-3, 6-0
Simona Halep (10 WTA)-Elina Svitolina (39 WTA) 6-3, 7-5
Meciul de dublu nu s-a mai disputat


Ce urmează
Barajul pentru Grupa Mondială II are loc în aprilie, cînd România ar putea întîlni Elveţia, Suedia, Serbia sau Japonia, echipe care au pierdut în acest weekend în Grupa Mondială II. "Sper să ne vedem sănătoase în aprilie în această formulă, pentru că am fost o echipă", a spus Simona Halep. Barajul pentru Grupa Mondială II este ultima întîlnire pe care o va susţine România în 2014. Dacă va cîştiga, România va urca din 2015 în Grupa Mondială II, dacă nu, se va întoarce în Grupa I a zonei Europa-Africa.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
sulheticul
sulheticul  •  11 Februarie 2014, 17:06
Postat de istoricu pe 10 Februarie 2014, 15:54

pt sulheticul romina oprandi e italianca nu din elvetia

Are dubla cetatenie italiano-elvetiana. A jucat pana-n 2011 pentru Italia, iar din 2012 reprezinta nationala Elvetiei la FedCup. - ://www.wtatennis.com/players/player/6151/title/romina-oprandi

dash.berlin
dash.berlin  •  11 Februarie 2014, 10:22

Mult succes in continuare !

istoricu
istoricu  •  10 Februarie 2014, 15:54
Postat de sulheticul pe 10 Februarie 2014, 13:21

Daca ar fi ca pentru fiecare tara sa joace cele mai bune jucatoare ale lor (nu cum a facut ieri Serbia!*) Romania ar fi favorita in fata a 3 dintre cele 4 posibile adversare. Serbia cu Jankovic, Ivanovic, Dolonc si Jovanovski ar fi singura care, teoretic, ar fi peste Romania. Elvetia cu Voegele si Oprandi, Suedia cu J. Larsson si Arvidsson si Japonia cu Date-Krum, Nara, Morita si Doi sunt cel mult egale ca valoare fata de fetele noastre. *nici Ucraina nu a prezentat ieri cele mai bune fete ale lor, Tsurenko si tanara Zanevska fiind mult peste ce a prezentat ieri Savchuk. Oricum asta nu diminueaza performanta Romaniei cu nimic. La cat mai sus Romania!

pt sulheticul romina oprandi e italianca nu din elvetia

Vezi toate comentariile (11)
Comentează