SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Interviu amplu cu Simona Halep: "Atunci mi-am dat seama că pot câștiga un Grand Slam" + Vești foarte bune despre accidentarea la spate

FOTO: RAED KRISHAN
FOTO: RAED KRISHAN

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 octombrie 2018 15:24

Simona Halep, 27 de ani, 1 WTA, se află în recuperarea după accidentarea la spate cu care se confruntă de câteva săptămâni. Liderul mondial a dat asigurări că va fi prezentă la Turneul Campioanelor de la Singapore, care se va desfășura în perioada 21-28 octombrie.

Între timp, Simona Halep a acordat un amplu interviu celor de la New York Times în care jucătoarea noastră și-a analizat performanțele din acest sezon, vorbind și despre problemele de sănătate cu care se confruntă.

"Este cel mai bun an din cariera mea, mai ales că am câștigat un turneu de Mare Șlem. Să fiu pe primul loc e extraordinar, dar e cu atât mai mult să câștig un astfel de turneu. Australian Open (n.r - turneu major la care a pierdut finala în fața Carolinei Wozniacki) a fost, de asemenea, o experiență grozavă. Acolo am văzut că totul e posibil. Am văzut că sunt puternică și turneul m-a ajutat să cred că pot câștiga un turneu de Mare Șlem.

Anul acesta, nu am mai pus presiune negativă asupra mea. Dacă faci asta, nu poți gestiona nimic. Am trecut prin asta în drumul către vârful clasamentului. Dar, unele experiențe și unele momente dificile m-au ajutat să învăț mai multe lucruri", a mărturisit jucătoarea noastră.

"Un alt doctor mi-a spus că pot juca"

Liderul mondial a detaliat starea accidentării sale (n.r - a fost diagnosticată cu hernie de disc), dar spune că semnalele primite din partea medicilor sunt unele pozitive. 

"E greu să joci cu o accidentare. A fost dificil să joc în China pentru că nu știam cu ce probleme mă confrunt. Am fost stresată și îngrijorată. Dar acum știu ce e periculos și ce e în regulă, așa că e ușor să intru pe teren și să dau tot ce am mai bun.

Am văzut un alt doctor și mi-a spus că pot juca. Problema e la spate, acel disc s-a deplasat. Dar nu e periculos, nu e atât de rău. Nu e vreun risc ca pe viitor să se înrăutățească. Trebuie doar să fac recuperarea cum trebuie", a spus Halep, ]n interviul acordat celor de la New York Times.

"Sunt 100% motivată pentru Turneul Campioanelor. E marele meu obiectiv. Voi face totul în această perioadă pentru a termina anul pe primul loc" Simona Halep, pentru New York Times

Citește și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
klauz
klauz  •  07 Octombrie 2018, 09:43

GSP poate si trebuie sa lamureasca "dilema". De ce nu o intreaba pe halepa macar numele doctorilor cu care s-a "consultat"? Nu e nimic suspect ca "hernia" ei de disc ii da voie sa joace in trei saptamani de la presupusa criza, ca este imposibil de agravat prin joc, ca trece cu ceaiuri de la sine? Sa spuna macar vertebra la care e presupusa deplasare... Monfils si-a publicat radiografiile, de ce halepa nu citeste macar diagnosticul de pe interpretarea RMN-ului fantoma si medicul care l-a citit? Raspuns: pentru ca minte, intrebati-o detalii si veti vedea. Sa dea macar numele presupusilor doctori... Ar trebui o ancheta WTA, daca nu sunteti doar un tabloid, aveti o ocazie magnifica pentru niste investigatii de anvergura mondiala.

klauz
klauz  •  07 Octombrie 2018, 09:39
Postat de merace pe 05 Octombrie 2018, 20:06

Mai da ce voinic esti tu in banuieli si barfe! Te doare asa de tare de sanatatea Simonei?! Sau te doare doar ca nu esti TU in centrul atentiei si ea este?! Tu ce dovezi prezinti ca nu esti dus cu pluta?! Ca din ce scrii, asta ar fi diagnosticul tau! :D hahaha

Esti prost. Pote esti si bolnav, cum zici, dar prost esti suta la suta. Cine face o afirmatie trebuie sa o dovedeasca. Halepa afirma ca a vorbit cu un doctor care i-a spus ca are hernie de disc si ar avea un RMN dupa aia a vorbit cu alt doctor, care i-a spus ca hernia ei de disc e a asa de speciala incat poate juca cu ea si NU se va agrava niciodata, trece cu ceaiuri de plante si bai de aer... Nici o hernie REALA de disc nu este oprita de la evolutie, se poate agrava oricand. Nici o hernie REALA de disc care acum te impiedica sa joci tenis, nu it permite sa joci peste trei saptamani... Daca nu ai fi prost si ai avea putina logica, ai intelege numai din ce zice halepa ca e un alibi, o minciuna...

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  06 Octombrie 2018, 23:02
Postat de st.il. pe 05 Octombrie 2018, 21:32

Este trist , chiar foarte trist , dar nu mai interesează aproape pe nimeni această " saga " de doi bani !...Nu întotdeauna poți transforma o carieră în tenis într-una de "pietre la rinichi " sau herniei de disc și să te aștepți ca lumea să te tot creadă !. Știți ce este cu adevărat trist ?. Chiar dacă fătuca asta ar fi cu adevărat " maladă" , lumea a început s-o privească chiorăși !...

***, tu esti o creatura hada, nu ar trebui sa apari nicaieri!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează