SPORTURI  »  TENIS  »  ITF

IOANA ROȘCA // EXCLUSIV Jucătoarea română care a câștigat turneul jucat în „casa” lui Rafael Nadal povestește ce a găsit în Academia spaniolului și cum s-a trăit finala cu Djokovic

Ioana Roșca, în timpul finalei de la Manacor // Sursă foto: Facebook Ioana Roșca
Ioana Roșca, în timpul finalei de la Manacor // Sursă foto: Facebook Ioana Roșca

Articol de - Publicat marti, 29 ianuarie 2019 10:00

Ioana Loredana Roșca (22 de ani, 660 WTA) are un start solid de sezon. Jucătoarea noastră a câștigat la finalul săptămânii trecute turneul ITF 15k de la Manacor (Spania), în urma victoriei categorice din finala cu iberica Rebeka Masarova (19 ani, 631 WTA), scor 6-2, 6-0.

Turneul a avut loc chiar în complexul unde e amplasată Academia legendarului Rafael Nadal, locul 2 în clasamentul ATP și deținătorul a 17 titluri de Mare Șlem.

GSP.ro a vorbit cu Ioana Roșca despre parcursul avut la turneul de la Manacor, aceasta declarându-se foarte mulțumită de îmbunătățirile pe care le-a adus jocului său în ultimul timp.

„A fost o săptămână foarte pozitivă pentru mine. În primul rând, pentru că de curând am schimbat antrenorul și m-am bucurat să văd că în aceste două-trei luni se vede o îmbunătățire mare în jocul meu, fizic, mental și tehnic.

Am avut adversare foarte puternice, pentru că este început de sezon și cotele de acceptare sunt foarte ridicate. Chiar dacă scorul arată că meciurile au fost în favoarea mea, au fost partide foarte intense, unde s-a jucat la un nivel foarte ridicat. În finală am putut ține tactica pe care mi-am propus-o pe tot parcursul meciului și asta a dus ca partida să fie total în favoarea mea”, a declarat tenismena română.

Martoră la superfinala Nadal-Djokovic

Ioana Roșca a petrecut ultima săptămână în „casa” lui Rafael Nadal din Manacor și a rămas profund impresionată de facilitățile pe care le-a găsit la Academie. Ea a relatat și cum s-a trăit finala Rafael Nadal - Novak Djokovic, câștigată clar de sârb în trei seturi, 6-2, 6-3, 6-2. 

„Academia lui Rafa este impresionantă, dispune de niște facilități foarte bune: sală de fitness, terenuri de hard și zgură, chiar și un teren indoor. De asemenea, are și zonă de spa, iar mâncarea pentru jucatori este foarte bună.


*Imagine realizată de Ioana Roșca în sala de forță a complexului

Finala Nadal - Djokovic a fost transmisă pe un ecran de proiectare imens, unde toată Academia, cât și persoane din afara ei, au venit să-l susțină pe Rafa. La sfârșitul meciului chiar a fost o mică dezbatere despre această finală”, a povestit Ioana Roșca.


*Intarea în paradisul oferit de Academia Rafa Nadal

CV Ioana Roșca

  • Născută pe 22 septembrie 1996, la Craiova
  • S-a mutat în Spania la vârsta de 3 ani, unde a locuit până la 11 ani. Tot acolo a început tenisul, însă apoi a revenit în România
  • A câștigat 3 turnee ITF la simplu și 11 la dublu
  • Ocupă locul 660 în clasamentul WTA, poziție afectată de grava accidentare pe care a avut-o în 2017 la ligamentele genunchiului stâng
  • În 2014, a câștigat, alături de Ioana Ducu, proba de dublu a turneului de junioare de la Roland Garros

Vezi și: S-a afișat noul clasament WTA! Halep a pierdut poziția de lider! Avem 5 jucătoare în top 100 + urcare pentru Serena Williams și Bianca Andreescu

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
ray51
ray51  •  29 Ianuarie 2019, 14:42

De ce te substitui Simonei? Ea sigur a facut si va face multe pentru Romania. Chiar si pentru cei frustrati, cei care nu au avut talentul ei dar si-ar fi dorit sa fie incununati in vreun sport, in vreun domeniu. Este benefic sa vrei mai mult, sa aspiri, sa speri. Uneori nu este de ajuns sa vrei. Poti insa sa ai visuri prin rezultatele extraordinare ale semenilor tai. Nu e un pacat, e o aspiratie.

valyomanyd
valyomanyd  •  29 Ianuarie 2019, 10:24
Postat de raul4steaua pe 29 Ianuarie 2019, 10:10

Halepoasa noastra nu face si ea ceva pentru viitorul tenisului?

Normal ca o sa faca, e datoare tie si toti frustratilor ca tine !

raul4steaua
raul4steaua  •  29 Ianuarie 2019, 10:10

Halepoasa noastra nu face si ea ceva pentru viitorul tenisului?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează