SPORTURI  »  TENIS  »  WTA PRAGA

UPDATE Duelul Jaqueline Cristian - Nao Hibino s-a terminat a treia zi după ce a început » Românca a fost eliminată în semifinale la Praga

Jaqueline Cristian / Sursă foto: Imago Images
Jaqueline Cristian / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 07 august 2023 11:50 / Actualizat luni, 07 august 2023 12:34

Partida dintre Jaqueline Cristian și Nao Hibino, din semifinalele turneului de la Praga, a fost din nou întreruptă din cauza ploii, duminică, într-un moment complicat pentru româncă, aceasta fiind condusă cu 2-5 în decisiv. Partida a fost reluată azi, de la 4-6, 7-6 (2), 2-5. Românca nu a putut să revină și a pierdut decisivul cu 3-6.

UPDATE luni, ora 11:40. Cristian a pierdut ultimul set

La reluarea partidei, azi, Cristian avea o misiune aproape imposibilă, să revină de la 2-5 în decisiv. A luat primul game, însă a cedat ulterior și a pierdut cu 3-6 în decisiv, fiind eliminată.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Ploaia a perturbat și duminică desfășurarea turneului de la Praga. Programate sâmbătă, cele două semifinale ale turneului au fost reprogramate pentru duminică din cauza averselor, iar ora locală de start era 10:00. Vremea nu a ținut cu jucătoarele în prima parte a zilei, astfel că cele două semifinale au început abia după ora 13:00.

Mutată pe al doilea teren din complexul de la Praga, semifinala dintre Jaqueline Cristian și japoneza Nao Hibino a început sub auspicii bune pentru jucătoarea din România.

Aceasta a jucat exact, a servit bine, a atacat și s-a dus rapid la 4-1. Mai mult, a avut două ocazii de a face 5-1. Apoi, parcă rămasă cu gândul la acele oportunități ratate, Jaqueline a început să greșească din ce în ce mai mult, să ezite la serviciu și astfel adversara sa a reușit patru game-uri consecutive.

Ploaia a dat din nou peste cap semifinala Jaqueline Cristian - Nao Hibino

Meciul s-a schimbat dintr-o dată într-unul cu schimburi lungi pe care Jaqueline a încercat să le întrerupă cu câte o schimbare de ritm, dar procentajul de reușită nu a fost extrem de mare.

Cu toate acestea, când adversara sa a servit pentru primul set, Cristian a avut trei oportunități de a reveni în prima manșă, de două ori a trimis în out și o dată a fost depășită de un passing-shot al japonezei. După 51 de minute, Nao Hibino a câștigat primul set cu 6-4.

Nemulțumită uneori de jocul său, Jaqueline a lăsat norii în spate și a luat-o de la capăt în partea a doua, ea reușind să facă break rapid și fie în față pe tabelă, 3-1. Când se îndrepta spre 4-1, având avantajul serviciului, norii au revenit pe cer și ploaia a devenit din nou protagonistă. Jucătoarele au mers la vestiar. 

Suspans prelungit

Pe Terenul Central, cealaltă semifinală se încheiase deja, Linda Noskova trecând de Tamara Korpatsch cu 6-1, 6-1 într-o oră și cinci minute. Partida s-a reluat la 16:05, cu mai mulți spectatori în tribune și cu Jaqueline într-o rochie albastră, ea schimbând-o pe cea albă cu care începuse partida. 

Dincolo de acest aspect, românca în vârstă de 25 ani de ani a reușit să facă 4-1, apoi 5-2 și spera să ducă partida în decisiv. A servit pentru această reușită, dar tenacea japoneză nu a cedat, ajutată și de o evoluție mai slabă la serviciu a româncei, prelungind suspansul. 

Cristian a reușit să-și procure două mingi de set în game-ul al doisprezecelea, dar două greșeli neforțate ale româncei le-au făcut să dispară și astfel s-a ajuns la tie-break. Unul în care Jaqueline a fost jucătoarea dominantă, impunându-se cu 6-2. Setul a durat o oră și un minut. 

Cristian a primit îngrijiri medicale pentru bătături la piciorul drept, apoi a reușit să câștige pe serviciul adversarei în debutul decisivului după șapte egalități și trei mingi de break. 

Semifinala de la Praga se reia luni!

Nu s-a putut distanța pentru că Hibino a revenit imediat, 1-1. Apoi cel mai mare adversare al celor două, ploaia a intrat din nou în peisaj. După o oră și cincisprezece minute de pauză, meciul s-a reluat cu Hibino la serviciu, aceasta reușind să facă 2-1. S-a mers fără break până în game-uk al șaselea atunci când românca a cedat, iar japoneza era în pole position pentru finală. 

S-a făcut 5-2, iar la 15-15, la 18.46, ploaia s-a abătut din nou asupra arenei. Organizatorii au decis că nu se mai poate juca, totul urmând a se relua luni, de la ora 11:00. 

7 semifinaleîn turneele WTA a jucat Nao Hibino în carieră înainte de cea de la Praga, câștigând cinci dintre ele

2 semifinaleîn turneele WTA a jucat Jaqueline Cristian înainte de cea de la Praga ea pierzând una și câștigând una în urma retragerii adversarei

56este cel mai bun loc ocupat de Nao Hibino în carieră, în timp ce Cristian a urcat până pe 58

ÎNTRERUPT: Jaqueline Cristian - Nao Hibino 4-6, 7-6 (2), 2-5

Ce s-a întâmplat duminică:

  • Partida a fost reluată după o „repriză” de ploaie de mai bine de o oră. Jaqueline Cristian, pe val în momentul în care meciul a fost întrerupt, și-a pierdut serviciul, e condusă cu 2-4.
  • Plouă din nou la Praga. Partida a fost întreruptă în decisiv, la scorul de 1-1. Japoneza își luase break-ul înapoi, moment în care ploaia și-a făcut din nou apariția la Praga. 
  • Game extrem de lung în debutul decisivului, care-i aduce jucătoarei noastre break-ul! 1-0.
  • Jaqueline nu mai irosește alte oportunități, câștigă în cele din urmă un set pe care l-a controlat în întregime. Tie-break-ul a fost la discreția româncei, care s-a impus cu 7-2. Vom avea set decisiv!
  • Avem tie-break în actul secund! Jaqueline a ratat două oportunități de a-și adjudeca setul, ambele pe serviciul japonezei. Hibino revine de la 15-40 și trimite setul în tie-break. 
  • Jucătoarea din România a servit la 5-3 pentru a închide setul, însă japoneza a izbutit rebreak-ul. 5-4
  • Jaqueline are o prestație convingătoare la reluarea partidei. Își ține serviciul și se distanțează, conduce în acest moment cu 5-2 în setul secund!
  • Meciul a fost întrerupt din cauza ploii din Cehia la scorul de 4-6, 3-1. Japoneza și-a adjudecat primul set, iar Jaqueline se afla la conducere în actul secund. 
  • Update, 15:50: Meciul a fost întrerupt din cauza ploii de la Praga
  • Cristian ar fi trebuit să joace sâmbătă, de la ora 12:00, dar ploaia din capitala Cehiei le-a dat bătăi de cap organizatorilor, aceștia ajungând să anuleze orice partidă. Meciul se va juca azi, urmând ca în paralel, pe Terenul Central să se dispute cealaltă semifinală, Linda Noskova-Tamara Korspatsch. După un timp de odihnă se va juca și ultimul act,  asta dacă ploaia o va permite.

Ce s-a întâmplat sâmbătă

  • UPDATE 19:07. Organizatorii au anunțat că nu se va mai juca niciun meci sâmbătă din cauza ploii care continuă la Praga. Duminică se vor disputa atât semifinalele, cât și finala. Jaqueline o va întâlni pe Nao Hibino de la ora 11:00 pe Terenul 1, 
  • UPDATE 16:05: Vremea continuă să producă probleme la turneul ceh. Plouă neîntrerupt la Praga, astfel că semifinala pe care trebuie s-o dispute Jaqueline Cristian întârzie. “Nu se joacă până în ora 16:30”, informează organizatorii.
  • UPDATE 13:45: Situația e neschimbată la Praga. Plouă în continuare, astfel că partida nu va începe înainte de 14:30.
  • UPDATE 12:30: Partida ar fi trebuit să înceapă la ora 12:00, însă ploaia le-a dat bătăi de cap organizatorilor. Meciul a fost amânat cu o oră și jumătate, o decizie urmând să fie luată în jurul orei 13:30.
Duelul Jaqueline Cristian - Nao Hibino s-a terminat a treia zi după ce a început » Românca a fost eliminată în semifinale la Praga
Terenul era acoperit de prelate în jurul orei 12:00 / Sursă foto: Facebook@ Livesport Prague Open

Citește și alte știri din tenis: 

Monica Niculescu e în finală la Washington » Luptă pentru al 11-lea trofeu al carierei

EXCLUSIV O româncă de 12 ani e campioană națională în Spania: „Totul a început dintr-o joacă” » GSP a mers pe urmele ei: „Vreau să ajung cât mai sus!”

Performanță după 3 ani! Campionul de la US Open 2020, încă un pas spre revenire

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează