SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Martina Navratilova, mai directă ca niciodată: "Are un blocaj mental. Joacă la adevăratul potențial doar când are fanii de partea ei"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 aprilie 2018 18:28

Martina Navratilova (61 de ani), câștigătoare a 18 turnee de Grand Slam, îi transmite un mesaj mobilizator campioanei de la US Open, Sloane Stephens (25 de ani, 9 ATP).

" Sloane Stephens are un blocaj mental. Ea joacă la adevăratul potențial doar în America, pe teren propriu, când are tot publicul de partea ei. Trebuie să treacă peste această idee. După ce a câștigat turneul de la US Open, anul trecut, a urmat o serie de rezultate slabe în afara continentului.

Este evident acest blocaj. Când se deplasează în Europa pentru sezonul de zgură sau cel de iarbă este la un cu totul și cu totul alt nivel. Chiar dacă audiența îi este puțin ostilă, trebuie să își amintească de ce este acolo: pentru că iubește tenisul. Vreau să o văd depășind asta! Are un potențial uriaș și vreau să o văd mai des jucând tenisul de la Miami, unde a câștigat anul acesta", a declarat Martina Navratilova pentru site-ul WTA.

9.779.900$a câștigat Stephens în carieră

11 
este poziția ocupată acum de Sloane Stephens în cursa pentru Turneul Campioanelor 2018

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1805206759773888
Lenuta Oroian  •  12 Aprilie 2018, 10:58

S.Stephens are 6 titluri wta castigate doar in USA. In afara tarii ei nu faca mare lucru. E cam dubios. Ori in SUA este scutita de controale antidoping ori e cum zice Navratilovna.

observator979
observator979  •  11 Aprilie 2018, 19:38

Cred ca are dreptate Martina. Terenul propriu conteaza si in tenis, nu atat cat in fotbal sau alte sporturi, dar e destul de evident ca majoritatea jucatoarelor au rezultate mai bune cand joaca "acasa". Cu cat un turneu e intr-un mediu cultural mai diferit sau e mai departe ca fus orar de tara proprie, cu atat adaptarea jucatorilor pentru a presta la maxim e mai dificila.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează