SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

Cazul suedezului Mikael Ymer » Exonerat de un tribunal independent, găsit vinovat la recurs

Mikael Ymer  la Wimbleon FOTO Imago Images
Mikael Ymer la Wimbleon FOTO Imago Images

Articol de - Publicat marti, 18 iulie 2023 14:23 / Actualizat marti, 18 iulie 2023 14:40

Mikael Ymer (24 ani, #51) a fost suspendat pentru 18 luni de Tribunalul de Arbitraj Sportiv, după ce fusese inițial achitat de unul independent pentru că a ratat trei controale doping într-o perioadă de 12 luni.

Suedezul Mikael Ymer care a ajuns până în turul al treilea la Wimbledon, a dezvăluit calvarul prin care a trecut în ultimul an și jumătate. „În ianuarie 2022, ITF m-a acuzat de o potențială încălcare a regulilor antidoping pentru că am ratat 3 controale doping în afara competiției într-o perioadă de 12 luni. Am luptat împotriva acestei acuzații la o audiere și am fost achitat de un tribunal independent format din 3 arbitri în iunie 2022”, a scris jucătorul de tenis în vârstă de 24 de ani.

El a continuat: „ITF a contestat această decizie și în ciuda faptului că cei trei arbitri independenți m-au exonerat a cerut Tribunalului de Arbitraj Sportiv să ia o decizie diferită cu privire la aceleași fapte în baza cărora fusesem deja achitat. Ieri, am aflat că Tribunalul de Arbitraj Sportiv m-a suspendat din tenisul profesionist timp de 18 luni, în ciuda faptului că nu am folosit niciodată și nici nu am fost acuzat că folosesc substanțe interzise”.

Mikael Ymer consideră decizia nedreptă

Mărturisirea sa a continuat: „După ce am fost deja achitat o dată și susțin din toată inima faptul că nu simt că a fost comisă a treia infracțiune, consider că decizia lor de a mă judeca din nou și, ulterior, de a mă găsi vinovat, este nedreaptă. În plus, îmi este greu să înțeleg că au considerat că o suspendare de 18 luni este o pedeapsă justă Înțeleg că aceste reguli au fost puse în aplicare pentru a proteja integritatea sportului nostru și că există cu un motiv. Cu toate acestea, nu cred că am încălcat aceste reguli, iar conștiința mea este curată cu Dumnezeu ca martor”.

În motivarea deciziei Tribunalul de Arbitraj Sportiv se arată pe scurt evenimentele care s-au petrecut. În cadrul audierilor s-a stabilit că Ymer a ratat trei controale doping, pe 22 aprilie 2021, 10 august 2021 și 7 noiembrie 2021.

Jucătorul a acceptat că a ratat primele două controale, dar a contestat ratarea celui de-al treilea pledând că ofițerul care urma să-i recolteze probele nu a făcut destule eforturi pentru a-l găsi și că nu este vina sa că nu a fost bine completat formularul.

Mikael Ymer dă vina pe agentul său 

El urma să participe la turneul de la Roanne și a fost cazat în alt hotel decât cel inițial, dar nu și-a anunțat agentul pentru a face schimbarea în formularul de localizare. Ymer a fost audiat pe 25 aprilie 2023 la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, iar decizia a venit pe 17 iulie 2023. Judecătorii au considerat că întâmplarea de la al treilea control ratat este o neglijență culpabilă și astfel a venit pedeapsa de 18 luni.

Un alt jucător din Top 100, americanul Jenson Brooksby anunțat la începutul acestei luni că este suspendat provizoriu pentru că a ratat trei controale într-o perioadă de 12 luni.

Citește și: 

Fabio Fognini este la un pas de a fi suspendat pentru dopaj » Italianul susține că este injust ce i se întâmplă
ATP
Fabio Fognini este la un pas de a fi suspendat pentru dopaj » Italianul susține că este injust ce i se întâmplă
A venit un verdict, dar nu cel așteptat de Halep » Anunțul nemilos făcut de ITIA în cazul americancei suspendate în ianuarie
SUSPENDARE
A venit un verdict, dar nu cel așteptat de Halep » Anunțul nemilos făcut de ITIA în cazul americancei suspendate în ianuarie

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
Eu.Sa.Fiu.Sanatos
Eu.Sa.Fiu.Sanatos  •  19 Iulie 2023, 14:49

si suedez get beget si nici gura nu-i miroase

mr90
mr90  •  18 Iulie 2023, 17:55

Pui de suedez ... indeed ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close