SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Continuă haosul în cazul Djokovic » 3 semne de întrebare ridicate în jurul testelor: „Au fost manipulate rezultatele?”

Novak Djokovic // FOTO: Imago
Novak Djokovic // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 ianuarie 2022 07:11 / Actualizat miercuri, 12 ianuarie 2022 09:15

Sârbul Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) a primit dreptul de a participa la Australian Open (17-30 ianuarie), dar acesta ar putea avea din nou probleme.

  • CONTEXT: Audierea lui Novak Djokovic (34 de ani), care a avut loc luni, s-a încheiat favorabil pentru sârb: judecătorul a întors decizia prin care acestuia i-a fost anulată viza și a dictat eliberarea sa din detenție!
  • Sârbul poate participa la Australian Open, turneu pe care l-a câștigat pe 9 ori.
  • Alex Hawke, ministrul pentru Imigrare din Australia, poate interveni oricând pentru a anula viza sârbului încă o dată, dar pentru moment nu a fost luată nicio decizie

Jurnaliștii de la Der Spiegel au studiat probleme depuse de avocații lui Nole și ridică mai multe semne de întrebare. „Au fost manipulat rezultatului testului pozitiv?”, se întreabă nemții.

 Sârbul a cerut să fie exceptat de la regula privind intrarea în țară doar pe baza vaccinului împotriva coronavirusului, motivând că în decembrie a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Ce a remarcat Boris Becker la Novak Djokovic: „Știți ce a făcut la miezul nopții?”
AUSTRALIAN OPEN
Ce a remarcat Boris Becker la Novak Djokovic: „Știți ce a făcut la miezul nopții?”

Controversă în jurul testelor lui Novak Djokovic

Avocații acestuia au prezentat la procesul care a avut loc luni două teste: unul pozitiv, efectuat pe 16 decembrie, și unul negativ, efectuat pe 22 decembrie. Însă potrivit presei din Germania, în jurul acestora a apărut o controversă. 

1. Dată diferită pe teste

Nemții notează că pe rezultatele digitale ale testelor din Serbia sunt trecute o dată și o oră. Pe testul pozitiv efectuat pe 16 decembrie apare însă o altă dată, 26 decembrie.

„Data și ora sunt produse automat de sistem și arată când testul a fost introdus în baza de date. Asta se întâmplă de obicei la câteva minute după aflarea rezultatului. O altă posibilitate ar fi ca data și ora să fie generate când o persoană descarcă testul din data de baze. Avocații au prezentat și un test negativ, din 22 decembrie, dată confirmată de data și ora imprimate digital”, scrie Der Spiegel.

2. Probleme cu codul QR

Cele două teste ale lui Nole au avut atașate și coduri QR. Der Spiegel a scanat codul testului de pe 16 decembrie, pe 10 ianuarie, ora 13:19, iar rezultatul a fost negativ. Ulterior, după o oră, la 14:33, a doua scanare a avut un rezultat diferit, indicând că testul este pozitiv.

3. Controversă legată de numărul testului

Potrivit nemților, testul pozitiv efectuat de Djokovic pe 16 decembrie are numărul de identificare 7371999, iar testul pozitiv, de pe 22 decembrie, are un număr cu 50.000 mai mic, deși avocații sârbului spun că ar fi fost efectuat ulterior.

„Credem că aceste numere de identificare sunt date consecutiv”, a declarat un expert în IT pentru Der Spiegel, care speculează că testul negativ ar fi fost efectulat înainte de cel pozitiv.

O altă explicație a fost oferită de același expert în IT: „Cea mai plauzibilă explicație ar fi că testul pozitiv a fost adăugat în bază de date pe 26 decembrie, nu pe 16”.

A mințit Novak Djokovic? Altă controversă majoră: sârbul riscă 12 luni de închisoare

Polemica născută în jurul prezenței lui Novak Djokovic la Australian Open e departe de a se încheia. Presa din Australia a dezvăluit că marele campion sârb e bănuit că ar fi mințit în formularul completat la intrarea în Australia. Atunci, Nole ar fi bifat că nu a călătorit în altă țară cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne, lucru contrazis de realitate.

Între Crăciun și Anul Nou, Djokovic a fost surprins în mai multe zile antrenându-se la reședința sa din Marbella. Din Spania, sârbul a călătorit la Belgrad, pentru ca mai apoi să decoleze spre Australia.

Citește mai multe știri despre Novak Djokovic:

Decizia în cazul Djokovic a provocat sărbătoarea în rândul susținătorilor lui Nole pe străzile din Melbourne

ATP, comunicat în cazul Djokovic: „Ne bucură verdictul, dar recomandăm vaccinarea”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (17)
robotzel
robotzel  •  12 Ianuarie 2022, 21:09
Postat de Ionel Vancea pe 12 Ianuarie 2022, 11:56

De ce e egoist, că vrea să joace tenis (adică să muncească) la turneul care îi place cel mai mult și pe care are cele mai mari șanse să îl câștige? Nu cumva regula vaccinat/nevaccinat e oribilă? - regulă care blochează un om sănătos (testat pcr de mai multe ori) să-și facă meseria!

Nu? Hai că inventeaza balcanicii excepții la legile altor țări. Djokovic poate să muncească la alte turnee daca este cazul. Nu se supără australieni insa te trezești tu și *** de DjokOvic sa comentați.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1240187572730378
Ionel Vancea  •  12 Ianuarie 2022, 11:56
Postat de fuller pe 12 Ianuarie 2022, 09:23

Nole ar fi putut sa iasa erou din asta daca s-ar fi retras din turneu, motivand ca principiile lui de viata sant mai puternice. Chiar si cei care nu sant de acord cu opinia lui l-ar fi respectat. In schimb, apare acum ca un om egoist, obsedat de ideea de a mai cuceri ceva cu orice pret, capabil de minciuni si jocuri de culise. Sa facem o distinctie intre calitatile lui de jucator de top si caracterul lui. Ca jucator, este numarul unu in prezent. Ca om e cu totul altceva. Si asta va fi mai greu de sters. AO va profita din asta oricum, pentru ca acum partidele de tenis vor atrage suporteri si din alte motive decat pur sportive.

De ce e egoist, că vrea să joace tenis (adică să muncească) la turneul care îi place cel mai mult și pe care are cele mai mari șanse să îl câștige? Nu cumva regula vaccinat/nevaccinat e oribilă? - regulă care blochează un om sănătos (testat pcr de mai multe ori) să-și facă meseria!

1240187572730378
Ionel Vancea  •  12 Ianuarie 2022, 11:49
Postat de mihai231 pe 12 Ianuarie 2022, 10:44

***, crezi că este greu să cumperi o adeverința falsă din Serbia , România?…. Până și-n Italia au fost găsiți din cei care și-au făcut vaccinul la chiuvetă….la banii și notorietatea lui, este un mizilic …

Dacă era să umble cu falsuri, nu cumva era mai simplu să își ia adeverință de vaccinare?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează