SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

UPDATE Poziția ATP, după expulzarea lui Novak Djokovic: „Continuăm să recomandăm cu tărie vaccinarea tuturor jucătorilor”

Novak Djokovic // FOTO: Imago
Novak Djokovic // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 ianuarie 2022 09:55 / Actualizat duminica, 16 ianuarie 2022 12:54

Pe Twitter încep să apară tot mai multe reacții după ce judecătorii din Australia au menținut decizia de anularea a vizei lui Novak Djokovic.

Sârbul Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) nu va putea participa la Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de 9 ori.

Novak Djokovic a PIERDUT apelul și NU va putea juca la Australian Open 2022!
AUSTRALIAN OPEN 2022
Novak Djokovic a PIERDUT apelul și NU va putea juca la Australian Open 2022!

Decizia a împărțit Twitter-ul în două tabere. Fanii lui Nole sunt revoltați de faptul că acesta nu va concura la primul turneu de Grand Slam al anului, în timp ce alte persoane susțin decizia autorităților.

UPDATE 12:55 » John Isner: „Djokovic e o legendă”

„Nole mereu are și va avea clasă. Este o legendă în opinia mea și a făcut bine multor milioane de oameni. Asta nu e corect”, a fost mesaj lui Isner.

UPDATE 12:50 » Sergiy Stakhovsky: „O zi tristă pentru tenis”

„E o zi foarte tristă pentru tenis. Este trist când politica învinge bunul simți. Legea este la fel pentru toți, dar interpretarea e diferită. Este rușinos să ataci pe cineva care crede în ceva diferit”, a scris Sergiy Stakhovsky.

UPDATE 12:40 Poziția ATP, după expulzarea lui Novak Djokovic: „Absența lui, o pierdere pentru acest sport”

Decizia de astăzi de a menține anularea vizei australiene a lui Novak Djokovic marchează sfârșitul unei serii de evenimente extrem de regretabile. În ultimă instanță, deciziile autorităților în ceea ce privește aspectele legate de sănătate publică trebuie respectate. Este nevoie de mai mult timp pentru a pune în balanță faptele și pentru a trage învățăminte din această situație. 

Indiferent de modul în care s-a ajuns în acest punct, Novak este unul dintre cei mai mari campioni ai sportului nostru, iar absența sa de la Australian Open este o pierdere pentru acest sport. 

Știm cât de turbulente au fost ultimele zile pentru Novak și cât de mult și-a dorit să își apere titlul la Melbourne. Îi urăm succes și așteptăm cu nerăbdare să îl vedem curând din nou pe teren. 

ATP continuă să recomande cu tărie vaccinarea tuturor jucătorilor.

- Comunicat ATP

„Niciun jucător nu l-a susținut pe Djokovic”

Din tenis, Nick Kyrgios, cel care l-a încurajat de la început pe Nole, și Alize Cornet s-au arătat contrariați de decizie.

Australianul a postat doar un emoji pe Twitter, cu o persoană care-și dă o palmă peste față, semn că nu este de acord cudecizia autorităților.

Poziția ATP, după expulzarea lui Novak Djokovic: „Continuăm să recomandăm cu tărie vaccinarea tuturor jucătorilor”

Cornet (31 de ani, 61 WTA) a criticat faptul că Nole nu a fost susținut de alți jucători în timpul ultimelor zile.

„Știu prea puține pentru a judeca situația. Dar știu că Novak e mereu primul care îi susține pe jucători. Dar niciunul nu l-a susținut. Fii puternic! Oameni buni, să nu spuneți că sunt împotriva vaccinurilor! Vă rog”, a spus jucătoarea din Franța

Novak nu ar fi intrat niciodată în Australia dacă nu era exceptat de la reguli din partea Guvernului. Ceea ce s-a întâmplat, având în vedere decizia inițială a judecătorului Kelly. Altfel, ar fi sărit peste Australian Open, ar fi stat acasă cu familia și nimeni nu ar fi vorbit despre această probleme. 

În joc a fost agenda politică, având în vedere alegerile care urmează. Este evident. Nu e vina lui. Nu ar fi forțat intrarea în țară
 – Vasek Pospisil 

Piers Morgan: „E un simbol al anti-vacciniștilor”

Piers Morgan, una dintre cele mai cunoscute vedete TV din Anglia, a comentat și el subiectul.

„BREAKING: Novak Djokovic, care a încălcat regulile privind COVID-19, a mințit în formularul de imigrare și este un simbol al anti-vaccinistilor. a pierdut apelul final privind deportarea și va fi dat afară din Australia, fără posibilitatea de a participa la Australian Open. Foarte bine”, a scris Piers Morgan, care a aplaudat decizia australienilor, pe Twitter.

Tenisul este cel care pierde cel mai mult. Vestea bună e că vom putea începe să vorbim despre tenis 
– Patrick Mouratoglou

VIDEO Rezumatul finalei Australian Open 2021

Citește mai multe știri despre cazul Novak Djokovic:

Novak Djokovic, prima reacție după ce a aflat că va fi deportat: „Voi coopera cu autoritățile în legătură cu plecarea mea din Australia”

Ce se întâmplă la Australian Open » Locul 150 mondial îl înlocuiește pe Novak Djokovic!

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (6)
10155633308976552
Cornel Perju  •  16 Ianuarie 2022, 19:28
Postat de gicapuia pe 16 Ianuarie 2022, 13:31

Toti care il sustin pe Djokovici IGNORA DELIBERAT un fapt. Nu are nimeni nimic cu el ca e nevaccinat. LEGEA NU PERMITE INTRAREA IN TARA LOR NEVACINAT. CLAR. Si legea aia nu a fost facuta de organizatorii turneului care i-au dat liber nici de jucatorii care ar fitrebuit sa-l sustina dupa cum zice Cornet. Ce va tot ascundeti dupa cires ?! Cornet il plinge ca nu a fost sustinut de alti jucatori !? E penibila !

expulzarea lui Djokovic din Australia a fost o razbunare politica ce nu are absolut nici o legatura cu covidul. Firma Rio Tinto din Australia fusese desemnata sa inceapa exploatarile la unul din cele mai mari zacaminte de litium din lume care se afla in Serbia si care ar fi asigurat 20% din necesarul de litium pentru industria europeana de masini electrice. Multe miliarde de dolari in joc. Protestele masive ale localnicilor impotiva acestui proiect, care ar fi distrus mediul si sursele de apa, au dus la blocarea proiectului. Djokovic a sustinut si el aceste proteste.

1240187572730378
Ionel Vancea  •  16 Ianuarie 2022, 17:30
Postat de gicapuia pe 16 Ianuarie 2022, 13:31

Toti care il sustin pe Djokovici IGNORA DELIBERAT un fapt. Nu are nimeni nimic cu el ca e nevaccinat. LEGEA NU PERMITE INTRAREA IN TARA LOR NEVACINAT. CLAR. Si legea aia nu a fost facuta de organizatorii turneului care i-au dat liber nici de jucatorii care ar fitrebuit sa-l sustina dupa cum zice Cornet. Ce va tot ascundeti dupa cires ?! Cornet il plinge ca nu a fost sustinut de alti jucatori !? E penibila !

Atunci de ce iau dat viza inițial ? Și Voracova cum a intrat, ba a mai și jucat un meci ?

121485566429067
Dan Dunca  •  16 Ianuarie 2022, 14:16

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează