SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI OPEN

Simona Halep, duel-șoc la revenirea în circuit: prima adversară de la Miami Open + Împotriva cui joacă Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian

Simona Halep/ foto Imago Images +4   FOTO
Simona Halep/ foto Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 17 martie 2024 22:34 / Actualizat duminica, 17 martie 2024 23:12

Simona Halep (32 de ani) o va înfrunta pe iberica Paula Badosa (26 de ani, 73 WTA) în primul tur al Miami Open. Meciul va avea loc pe data de 19 sau 20 martie, la o oră ce urmează a fi anunțată de organizatori.

  • Dacă trece de Badosa, Halep va da în turul secund peste Aryna Sabalenka, a doua jucătoare a lumii!

Simona Halep revine în circuitul WTA după o pauză de un an și jumătate. Tragerea la sorți de la Miami Open i-a adus în față o adversară cu nume, dar care nu traversează cel mai bun moment al carierei.

„Ce organizație incompetentă! Veți plăti!” » Reacții furioase după ce tragerea la sorți a tabloului feminin de la Miami a fost amânată
MIAMI OPEN
„Ce organizație incompetentă! Veți plăti!” » Reacții furioase după ce tragerea la sorți a tabloului feminin de la Miami a fost amânată

Simona Halep - Paula Badosa, în primul tur de la Miami Open 2024

Paula Badosa, fost număr 2 mondial în aprilie 2022, a câștigat doar 5 meciuri în actualul sezon. La Australian Open a fost oprită în turul 3 de Amanda Anisimova.

Sportiva din Spania a jucat ultimul meci pe 19 februarie, la Dubai. S-a retras din cauza unei accidentări, când era condusă 4-6 de Lulu Sun.

Halep a câștigat ambele meciuri disputate în carieră contra Paulei Badosa. A fost 6-1, 6-2 la Wimbledon 2022 și 6-3, 6-1 la Madrid 2022.

Va fi minunat pentru fanii care vor apuca să vadă încă din primul tur niște legende la lucru. Le avem pe Venus și pe Simona, care de obicei intrau din turul doi, fiind capi de serie. Acum vom avea adevărate blockbustere încă din startul turneului
- James Blake, directorul turneului de la Miami

Sorana Cîrstea, direct în turul secund la Miami! Cu cine joacă Bogdan și Cristian

Sorana Cîrstea (33 de ani, 22 WTA) intră direct în turul secund la Miami Open. Va da peste învingătoarea dintre Sloane Stephens (44 WTA) și Angelique Kerber (607 WTA), ambele foste câștigătoare de Grand Slam.

Ana Bogdan (31 de ani, 65 WTA) va debuta împotriva cehoaicei Katerina Siniakova (27 de ani, 41 WTA).

Jaqueline Cristian (25 de ani, 82 WTA) joacă în primul tur contra franțuzoaicei Diane Parry (21 de ani, 61 WTA).

Tabloul complet de la Miami Open 2024

UPDATE 22:00 / Ultimele pregătiri: Halep urmează să își afle adversara

James Blake pune la punct ultimele detalii. La ora 22:30 va fi afișat tabloul principal feminin de la Miami Open 2024.

UPDATE / Tragerea la sorți a tabloului de la Miami, amânată

James Blake, directorul turneului de la Miami, a transmis că tragerea la sorți a tabloului feminin a fost amânată pentru ora 22:00.

Darren Cahill, mesaj plin de emoție pentru Simona Halep: „Au fost 18 luni de tortură”
SIMONA HALEP
Darren Cahill, mesaj plin de emoție pentru Simona Halep: „Au fost 18 luni de tortură”

4 câștigătoare de trofee de Mare Șlemau primit invitații la turneul de la Miami: Simona Halep, E. Răducanu, Venus Williams și Caroline Wozniacki

WTA, răspuns oficial: „Credem că este potrivit să luăm în considerare acest lucru”

Gazeta a întrebat WTA, organismul diriguitor al tenisului feminin, în legătură cu situația Simonei Halep, care a pierdut complet poziția în clasament în urma lunilor de așteptare din timpul procesului de la Sport Resolutions. WTA ia în calcul o modificare a regulamentului.

Am demarat un proces de revizuire a acestei reguli deoarece credem că este potrivit să luăm în considerare acest lucru.

Termenul precis pentru o potențială schimbare a regulii și implementarea ei ulterioară va depinde de feedback-ul pe care îl vom primi din partea membrilor noștri” a fost răspunsul oficial din partea WTA.

Pe site-ul oficial al Billie Jean King Cup, Halep apare în componența team-ului tricolor având în dreptul ei locul 58, corespunzător săptămânii 7-13 august 2023. Conform precizării WTA însă, ea nu are în acest moment clasament, chestiune care ar putea fi reconsiderată în cazul adoptării unei noi reguli.

VIDEO. Simona Halep, antrenament pe terenul central de la Miami

Citește și:

Carlos Alcaraz după încă o situație dificilă la Indian Wells: „Zilele trecute albine, apoi ploaie... Să vedem ce se mai întâmplă duminică”
ATP INDIAN WELLS
Carlos Alcaraz după încă o situație dificilă la Indian Wells: „Zilele trecute albine, apoi ploaie... Să vedem ce se mai întâmplă duminică”
Iga Swiatek și-a spulberat adversara și a depășit-o pe Serena Williams » Simona Halep, pe locul 5
INDIAN WELLS
Iga Swiatek și-a spulberat adversara și a depășit-o pe Serena Williams » Simona Halep, pe locul 5

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
MaxiP
MaxiP  •  18 Martie 2024, 11:18
Postat de romanderoman pe 18 Martie 2024, 00:15

Deci vine o sportivă care nu a mai jucat de un an jumătate în circuit și le caftește pe toate celelalte care sunt în plină activitate, câștigă turneul fluierând, asta ne spuneți gesepeilor ? Păi asta ar da și mai mult de gândit pretinilor de la itia.

Da, ca adevarul e ca dopajul iti manevreaza racheta in mana si iti ghideaza mingile pe tuse si pe colturile terenului. Ultima problema la o astfel de revenire e ritmul fizic, avand in vedere ca s-a pregatit din acest punct de vedere si are totusi niste ani buni de experienta incat sa stie ce ii trebuie pentru a rezista intr-un meci. Problema tine cel mai mult de joc, de lipsa meciurilor competitive, de precizia loviturilor avand adversare redutabile in fata, chestie la care dopajul nu are cum sa o ajute cu absolut nimic. Dar mi se pare ca unora li se pare ca daca consuma 2-3 doze de steroizi si niste eritropoietina il bat pe Bolt la viteza si il caftesc pe Mike Tyson direct de la birou.

Trandafir
Trandafir  •  18 Martie 2024, 11:06

Trneul WTA si ATP de la Miami a inceput ieri. Nici o romanca nu participa in calificari. Nici un roman nu participa nici in calificari nici pe tabloul principal. Brbatii nostrii participa in turnee ITF minore, unde pierd mereu. In clasamentul ATP ii intalnesti pe undeva sub pozitia 300. Bine ca avem patru reprezentante pe tabloul principal la Miami. Toate au meciuri foarte grele, in special Simona. Succes tuturor !

truiad
truiad  •  18 Martie 2024, 10:35

Ca si inainte de suspendare, Halep are noroc de adversare abordabile mai ales la marile turnee. Badosa, de aproape doi ani, din cauza deselor accidentari, a jucat foarte putin iar anul acesta nu are nicio performanta notabila.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează