SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, vrea o schimbare crucială de regulament: "Să terminăm cu ipocrizia!"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 18 octombrie 2018 17:43

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams (16 WTA), a emis un comunicat de presă în care vorbește despre rolul pe care oamenii din staff îl au în tenisul actual. Americanul sugerează câteva schimbări de regulament. 

Mouratoglou și-a început expunerea de la un caz concret: depunctarea Serenei Williams în finala US Open din cauza presupuselor sfaturi primite din lojă (detalii AICI). 

Cele 4 idei enunțate de american

1. Munca antrenorilor trebuie respectată.

2. Tenisul e singurul sport în care antrenorii nu au voie să comunice constant cu jucătorii. Americanul vine cu mai multe exemple în care tehnicienii au un rol primordial: fotbalul, boxul sau baschetul. 

3. Permiterea sfaturilor în timpul partidelor de tenis ar crește nivelul jocului.

4. E timpul ca ipocrizia să fie îndepărtată: toată lumea e conștientă că antrenorii dau sfaturi chiar dacă acest lucru este interzis.

Vezi și: RETRAGERE SIMONA HALEP // Halep a scos-o din depresie pe Kiki Bertens, cea care o va înlocui în Singapore: "A fost cea mai dificilă noapte din cariera ei, acum merge să câștige turneul"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
dudulici
dudulici  •  19 Octombrie 2018, 10:30

Nu am inteles cine e "americanul"!Daca e vorba de Mouratoglou,afla domnule ziarist ca are pasaport francez,ca tatal lui e imigrant din Grecia,dar e de fapt turc din Grecia,caci numele asta inseamna in limba turca:fiul lui Murat!!!Cu America nu are nimic in comun,decat pe Serena!

10156013562479806
Oprisan Niculae  •  18 Octombrie 2018, 20:48

Mi se pare corect punctul de vedere al lui Mouratoglou.In alte sporturi antrenorii ies ragusiti de pe teren.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează