SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Planul de cucerire al lui Halep » Simona și-a făcut din câștigarea Fed Cup o țintă, iar victoria cu Cehia a fost doar prima etapă a acestui proiect îndrăzneț

Articol de , - Publicat marti, 12 februarie 2019 10:38

Calificate pentru prima data în semifinale cu un triumf dramatic în fața Cehiei, româncele vor mai mult. De fapt, au început să spere încă de anul trecut, de la revenirea în Grupa Mondială.

Orele, destule deja, scurse de la finalul meciului al cincilea de la Ostrava tot nu pot estompa senzația de plutire, de ireal, de bucurie unică. Pentru prima dată în istorie, România este în semifinalele Fed Cup în acest format. Un loc între primele patru cucerit cu efort, dârzenie și lacrimi, cu dramatism împins până la ultimele clipe ale partidei de dublu.

Acolo, Irina Begu și Monica Niculescu învingeau cu 6-4 în decisiv cea mai bună pereche a lumii, Krejcikova și Siniakova, formată din numerele 1 și 2 mondial. Înainte, Simona Halep își câștigase ambele meciuri de simplu, în timp ce Mihaela Buzărnescu le pierduse pe ale sale. Echipa însă, cu momentele ei de vârf, dar și de derută, unită, puternică, mergea mai departe.

În urmă cu exact 5 ani, team-ul tricolor reușea, în fine, să se desprindă din mlaștina Grupei I din zona Europa/Africa. Fuseseră 15 ani care păreau că nu se mai termină, după care au venit 7 victorii consecutive și revenirea în Grupa Mondială. Odată ajunse acolo, la acel nivel, au experimentat toate senzațiile. Au fost și înfrângeri dureroase, cu Cehia, cu Germania, cu Belgia, dar și întâlniri controlate, contra Marii Britanii, a Canadei și a Elveției. Atunci, în aprilie 2018, după succesul de la Cluj-Napoca, s-a născut ideea. Planul. Visul. Cel de a ataca titlul.

„Să mergem până la capăt”

Mi-e greu să aleg între un turneu de Mare Șlem și Cupa Fed, le-aș vrea pe amândouă, dar pentru la anul aleg Cupa Fed”, declara Simona Halep, fixând pentru sine și pentru colege o țintă ambițioasă, dar nu imposibilă. Între timp, ținta s-a apropiat cu încă un pas. 

„Merităm să fim în Grupa Mondială, cred că ne-am făcut bine treaba de fiecare dată până acum. Repet, în Fed Cup nu se știe niciodată, unele jucătoare evoluează de trei ori mai bine decât atunci când sunt la turnee, iar alte fete joacă bine la turneele individuale și nu prea bine în Fed Cup, mai ales din cauza emoțiilor.

Eu cred că suntem în stare să ajungem cât mai sus, trebuie să jucăm cu încredere fiindcă suntem o echipă puternică. Toate jucăm la un nivel înalt, trebuie să credem în noi. Echipa noastră arată bine, sper să fim puternice și să ajungem cât mai sus”, adăuga ea.

„Cred că asta ne dorim cel mai mult, să mergem până la capăt, dar important este să luăm meci cu meci”, o completa și Irina Begu. 

„Cred că avem una dintre cele mai bune echipe din lume”, elabora Florin Segărceanu într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor din aprilie. „Cred că e mai important să le facem pe fete să conștientizeze că au această șansă și părerea mea sinceră este că putem ajunge undeva, în semifinalele Cupei Fed cel puțin. Dar trebuie s-o luăm pas cu pas, pe ideea să ne unim cu toții. Tragem la acest obiectiv”. Obiectivul a fost deja atins. 

Pasul următor se poate face în aprilie, contra Franței, pe terenul acesteia. Ar fi o creștere firească și așteptată.

„Ar însemna enorm o calificare, o mare bucurie. Eu dau tot ce am mai bun de fiecare dată când vin să joc la Fed Cup. Câștigând aceste două meciuri am o încredere şi mai mare pentru următoarele din Fed Cup. Jocul meu e bun, alerg bine, mă simt bine, iar mental sunt foarte bine”
Simona Halep

6 meciuriconsecutive la simplu a câștigat Simona Halep din aprilie 2017 încoace, contra Marii Britanii, a Elveției și a Cehiei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează