SPORTURI  »  TENIS  »  NOUTATE

Rafael Nadal va reveni în turnee cu un accesoriu de 238.000 de dolari la încheietură

Rafael Nadal și versiunea 2022 a prețiosului său ceas Foto Imago
Rafael Nadal și versiunea 2022 a prețiosului său ceas Foto Imago

Articol de - Publicat joi, 07 decembrie 2023 16:36 / Actualizat joi, 07 decembrie 2023 16:36

Rafael Nadal, 37 de ani, de 22 de ori campion de Grand Slam, și-a anunțat întoarcerea în competiții pentru luna ianuarie 2024, în turneul de la Brisbane. O va face și cu un ceas nou, pregătit special de firma cu care are contract de 14 ani

Rafael Nadal va reveni pe terenuri, după aproape un an de pauză, în ianuarie 2024, în turneul de la Brisbane. Înaintea acestui eveniment atât de așteptat de lumea tenisului, firma elvețiană de lux cu care are contract a scos pe piață un ceas evaluat la 238.000 de dolari.

Modelul RM 35-03 Automatic Rafael Nadal apare pentru prima dată în Carbon TPT, acesta fiind al patrulea dintr-o serie care a fost creată, ca și cele anterioare, în mod special pentru campionul spaniol, dar și pentru oricine și-l poate permite.

Rafael Nadal nu a purtat ceas până în 2010!

Cel care are 22 de titluri de Grand Slam în vitrină l-a întâlnit pe Richard Mille pentru prima dată în 2008, iar până atunci refuzase pur și simplu să poarte ceas. Nici în viața de toate zilele, cu atât mai puțin pe un teren de tenis.

Mille, cu care Rafa a legat în timp o prietenie statornică, a avut nevoie de aproape doi ani pentru a-l convinge să-și schimbe părerea. Prima colaborare, în 2010, a dus la crearea celui mai ușor – la acel moment – ceas cu mecanism tourbillon.

Rafael Nadal va reveni în turnee cu un accesoriu de 238.000 de dolari la încheietură
Modelul RM 35-03 Automatic Rafael Nadal în Carbon TPT Foto X Richard Mille

Acest început are și o anecdotă, povestită de Nadal pentru site-ul oficial al producătorului: „Richard a venit la mine acasă cu un model, spunându-mi: «L-am făcut special pentru tine».

Era un ceas de platină atât de greu, iar eu am rămas atât de mirat, încât nu am realizat că glumea. Curând am testat modelul real, care a devenit o a doua piele pentru mine”.

Acel ceas a fost evaluat la 500.000 de dolari. De atunci, aproape fiecare sezon a adus un model nou, încă și mai scump, uneori asortat culorilor din linia de echipament a ibericului.

Doar 13 grame fără curea

Cel din 2015, scos pentru prima dată în lume cu ocazia Roland Garros-ului, a fost prețuit la 775.000 de dolari după unele surse, peste 800.000 după altele.

Era un ceas destul de mare, care lăsa impresia că l-ar deranja pe jucător în timpul efortului, însă era exact contrariul. Foarte lejer, cântărea doar 19 grame, iar fără curea chiar 13.

Nadal, plin de ticuri, dar neatent cu ceasurile

Rafael Nadal va reveni în turnee cu un accesoriu de 238.000 de dolari la încheietură
Rafael Nadal cu unul dintre ceasurile din seria RM 35-03

Deși de-a lungul carierei a devenit faimos pentru numeroasele sale ticuri, între care obsesia de a-și aranja sticlele cu apă mereu în aceleași puncte, Rafa n-a arătat atât de multă grijă pentru și pentru ceasurile sale. Două chiar i-au fost furate!

Primul, sustras din vestiar, nu a fost recuperat niciodată, dar al doilea a fost găsit. Era în 2012, iar hoțul profitase de faptul că spaniolul era la restaurant alături de echipa sa, sărbătorind cucerirea celui de-al 7-lea Roland Garros.

A intrat în camera de hotel cu o cartelă magnetică care a fost apoi depistată.

Rafa a fost la un pas să-l rătăcească și pe al treilea. L-a uitat în vestiar, însă a fost văzut de un alt jucător, retras între timp, americanul specializat pe dublu Eric Butorac, care i l-a dus pe terenul de antrenament.

„Îl țineam în mână și mă gândeam: Valorează mai mult decât am câștigat în toată cariera!”, povestea amuzat Butorac la momentul respectiv. După ce a ajuns în finală la Australian Open la dublu în 2014, Butorac, acum în vârstă de 43 de ani, și-a permis un Rolex de 5.000 de dolari.

Citește și: 

Rafael Nadal, despre calvarul prin care a trecut: „Au fost momente în care nu mai credeam că voi reveni”
MĂRTURISIRE
Rafael Nadal, despre calvarul prin care a trecut: „Au fost momente în care nu mai credeam că voi reveni”
Nadal, mesaj emoționant înainte de revenirea pe teren: „Intru într-o nouă eră, sunt pe un teritoriu necunoscut. Trebuie să știu să mă iert”
BRISBANE
Nadal, mesaj emoționant înainte de revenirea pe teren: „Intru într-o nouă eră, sunt pe un teritoriu necunoscut. Trebuie să știu să mă iert”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează