SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

VIDEO Rafael Nadal a făcut un anunț de impact: „Până acum, nu știam dacă voi mai juca vreodată tenis...”

Revenirea lui Rafael Nadal e mai aproape / Sursă foto: Facebook
Revenirea lui Rafael Nadal e mai aproape / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 21:57 / Actualizat sambata, 18 noiembrie 2023 17:09

Rafael Nadal a confirmat, în cursul zilei de miercuri, că revenirea sa în circuit e aproape și că obiectivul la care s-a înhămat în ultimele luni e realizabil. E cel mai încurajator anunț făcut de iberic în 2023, marcat de o accidentare gravă la șold, care i-a încheiat sezonul încă din ianuarie.

„Voi încerca să-mi dau o șansă de a-mi lua rămas bun de la tenis pe teren, nu în afara lui”. Afirmația făcută de Nadal la finalul lunii mai, când anunța într-o conferință de presă că nu va fi prezent la Roland Garros pentru prima oară din 2004 încoace, prinde contur.

La scurt timp după acel moment, pe 3 iunie, spaniolul s-a operat la șold, iar de acolo incertitudinea a învăluit într-un fum gros viitorul unuia dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor.

Nadal n-a mai jucat din ianuarie, când, în timpul meciului cu Mackenzie McDonald de la Australian Open, a suferit o leziune a tendonului psoasului stâng - mușchiul de la șold.

Carlos Alcaraz, prestație colosală în meciul cu Rublev de la Turneul Campionilor » Doar 2 erori neforțate și 100% procentaj la fileu
Turneul Campionilor
Carlos Alcaraz, prestație colosală în meciul cu Rublev de la Turneul Campionilor » Doar 2 erori neforțate și 100% procentaj la fileu

Rafael Nadal dă semne din ce în ce mai vizibile de revenire

Perioada de recuperare preconizată de specialiștii din jurul doctorului Angel Ruiz-Cotorro - medicul de-o viață al lui Nadal - era de cinci luni din momentul intervenției chirurgicale. 

Rafael Nadal a făcut un anunț de impact: „Până acum, nu știam dacă voi mai juca vreodată tenis...”
Rafael Nadal, imediat după operația suferită în iunie

Termenul s-a dovedit a fi realist. Începând din octombrie, progresiv, Rafa s-a întors pe terenurile academiei sale. Iar în ultimele două săptămâni, ritmul a crescut considerabil, mesajele transmise prin intermediul social media fiind unele pozitive.

Nadal s-a pregătit aproape zilnic în compania celor trei antrenori ai săi, Carlos Moya, Marc Lopez și Gustavo Marcaccio, iar zilele acastea s-a antrenat intens, în ritm de meci, cu tinerii Coleman Wong și Naoya Honda, în vârstă de 19, respectiv 17 ani.

Rafael Nadal, anunț de impact: „Acum știu că voi juca din nou tenis”

Miercuri a venit vestea așteptată cu sufletul la gură de toți susținătorii săi.

„Ceea ce s-a schimbat față de acum câteva săptămâni sau de câteva zile până azi este că acum știu că voi juca din nou tenis. Înainte nu știam, dar acum știu clar că o voi face, pentru că evoluția este pozitivă, s-au făcut pași grozavi în ultima vreme. 

În fiecare zi pot să mă antrenez puțin câte puțin mai mult, evoluția pare să fie una bună. Sper să vă pot oferi mai multe detalii în următoarele săptămâni. Când voi ști, eu voi fi primul care va spune când voi juca, dar astăzi nu știu”, a afirmat Nadal, conform Mundo Deportivo

Nu voi câștiga mai multe turnee de Grand Slam decât Djokovic, dar îmi voi da ocazia de a mă bucura de tenis. Nu sunt acum în această poziție, nu am mai jucat de un an și realitatea mea este alta.

- Rafael Nadal, miercuri

Rafael Nadal ar putea reveni la Australian Open 2024, dar încă n-a confirmat oficial

S-a vehiculat inițial, mai ales după poziția luată de Craig Tilley, directorul de la Australian Open, că Matadorul și-ar putea marca revenirea la Melbourne, în a doua parte a lui ianuarie 2024. Nadal s-a ferit să confirme anunțul acestuia, pe care fanii l-au acuzat pe Twitter că a ținut să facă respectiva promisiune chiar în ziua punerii în vânzare a biletelor pentru AO 2024.

În amplul interviu oferit în septembrie spaniolilor de la Movistar+, Nadal a explicat că, cel mai probabil, 2024 va fi ultimul său sezon dinaintea retragerii. Însă a lăsat și o portiță deschisă pentru o amânare a ieșirii din scenă.

VIDEO Rafael Nadal și „Miracolul de la Melbourne”. Ultimul punct al finalei de neuitat din 2022

Citește și alte știri din tenis:

Jannik Sinner și Novak Djokovic, duel electrizant la Turneul Campionilor » Italianul a câștigat după un meci de peste 3 ore

VIDEO + FOTO Carlos Alcaraz, prestație colosală în meciul cu Rublev de la Turneul Campionilor » Doar 2 erori neforțate și 100% procentaj la fileu

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează