SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

CORESPONDENȚĂ DIN MADRID Răspuns onest, aproape brutal, al lui Nadal: „Nici nu mă preocupă!” » Declarație emoționantă: „Ar fi ideal pentru familie, dar probabil nu o voi putea face”

Rafael Nadal salutând publicul după victoria în turul 1 la Madrid Foto: Imago
Rafael Nadal salutând publicul după victoria în turul 1 la Madrid Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 22:39 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 22:39

Fostul lider ATP Rafael Nadal, 37 de ani, a rămas lucid și cu picioarele pe pământ după meciul-fulger cu tânărul Darwin Blanch, 16 ani, pe care l-a învins cu 6-1, 6-0 în o oră și 2 minute.

Arena Manolo Santana plină, se auzeau încă de dimineață pe străzi exclamații de genul: „Se vede că joacă Rafa azi”, când șuvoaie de oameni umpleau trotuarele pe străzile paralele care duc spre Caja Magica.

Sorana Cîrstea a dezvăluit, în dialogul cu GSP, cum a „supraviețuit” în meciul cu revelația Eala: „Nu știam cum joacă. E dificil prima dată” » Detalii despre colaborarea cu Albert Costa
Corespondență de la Madrid
Sorana Cîrstea a dezvăluit, în dialogul cu GSP, cum a „supraviețuit” în meciul cu revelația Eala: „Nu știam cum joacă. E dificil prima dată” » Detalii despre colaborarea cu Albert Costa

Nadal l-a întâlnit pe tânărul Darwin Blanch, beneficiar al unui wild card, și s-a impus cu 6-1, 6-0, fără a face însă prea mult caz de ceea ce a considerat o victorie comodă.

Rafael Nadal: „Decizia în ce privește Parisul o voi lua după Roma”

„Sunt foarte realist în legătură cu ceea ce se întâmplă”, a răspuns el la prima întrebare, din nou în fața unei săli de conferințe pline. „Să fim cinstiți, am jucat împotriva cuiva care are un potențial mare, dar care a comis multe greșeli, mi-a făcut lucrurile mult mai ușoare.

Partida a durat o oră, nu îmi schimbă în niciun fel perspectiva față de Paris și nu se va schimba aici. Decizia în ce privește Parisul o voi lua după Roma”, a punctat el la întrebările în limba spaniolă.

„Nu voi joc la Paris fără senzația de a putea concura, nu mă refer la a câștiga, ci să ies pe teren cu gândul că pot realmente să dau maximum”, a adăugat el, tot pe tema Roland Garros-ului, care revine frecvent în discuție.

Rafe Nadal ar fi suprins dacă l-ar învinge pe De Minaur

Te-ar surprinde să-l învingi pe de Minaur, adversarul din turul secund? Alt răspuns onest, aproape brutal. „Da. Nici nu mă preocupă pentru că nu schimbă prea mult, doar la nivel emoțional, să mai joc un meci aici, dar personal, sportiv, nu modifică nimic.

Am posibilitatea să mă testez din punct de vedere al tenisului, la Barcelona a fost un set în care am fost competitiv, al doilea nu”, a elaborat Nadal, amintind de înfruntarea cu australianul de săptămâna trecută, când a cedat cu 5-7, 1-6, tot în turul 2.

„Tot ce voi încerca acum e să nu se mai întâmple ceva în plus. E prima dată după mult timp când joc două săptămâni la rând. Nu au fost multe meciuri, dar mă antrenez în fiecare zi, iar asta este o chestiune importantă pentru mine. Să văd cum se comportă corpul, sunt zile mai bune și zile mai rele”, a declarat el.

Răspuns onest, aproape brutal, al lui Nadal: „Nici nu mă preocupă!” » Declarație emoționantă: „Ar fi ideal pentru familie, dar probabil nu o voi putea face”
Rafael Nadal în acțiune la Madrid Foto: Imago

„Nu e alb nici negru, pentru mine încă există multe griuri, în niciun caz nu cred că voi pleca sută la sută mulțumit de la acest turneu. Dacă ies fără să-mi fi făcut rău din nou, cu senzația că am putut să joc din nou fără să se întâmple altceva, să joc sâmbătă competitiv, cred că se poate vorbi de o săptămână aprobată”, a fost un fel de concluzie.

Nu vreau să-mi pun niciun fel de presiune, ci doar să-mi dau opțiunea de a vedea cum sunt în competiție, măcar să încerc – Rafael Nadal

Rafa Nadal: „Mi-ar plăcea să-i ofer o amintire cu mine jucând”

În final, Rafa e vorbit despre prezența în tribună a soției sale, Maria Francisca, și a fiului lor, Rafael, de doar un an și jumătate, care a privit cuminte tot ce se întâmpla în jurul său.

Mi-ar plăcea să pot juca un pic mai mult, ca să-i ofer o amintire cu mine jucând tenis. Ar fi ideal pentru mine, soția mea și familie. Probabil însă că nu o voi putea face. Sunt fericit să am o familie grozavă, prieteni în jurul meu care m-au ajutat în orice mod posibil să fiu mulțumit”, a încheiat Rafa Nadal.

Citește și:

Rafael Nadal i-a lăsat un singur game adolescentului de 16 ani Darwin Blanch » Meciul a intrat direct în istoria turneelor Masters
ATP MADRID
Rafael Nadal i-a lăsat un singur game adolescentului de 16 ani Darwin Blanch » Meciul a intrat direct în istoria turneelor Masters
Irina Begu, eliminată în turul doi de la Madrid. Meci spectaculos, de peste două ore
MADRID OPEN
Irina Begu, eliminată în turul doi de la Madrid. Meci spectaculos, de peste două ore

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează