SPORTURI  »  TENIS  »  CLASAMENT WTA

ROLAND GARROS // Cahill reacționează după decizia luată în cazul Serenei Williams: "Sper să se schimbe situația"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 mai 2018 11:20

Darren Cahill, 52 de ani, a reacționat după ce Federația Franceză de Tenis a decis ca Serena Williams, 36 de ani, să nu fie cap de serie la Roland Garros.

Antrenorul Simonei Halep, jucătoarea de pe locul 1 și cap de serie numărul 1 la Roland Garros 2018, crede că WTA ar trebui să schimbe regulamentul în favoarea jucătoarelor care revin după o sarcină.

"Să revii după accidentare și să revii după ce ai născut sunt două lucruri diferite. Trebuie să fie văzute ca două situații diferite de către WTA. La vot au fost puse în aceeași categorie. Sper ca WTA să schimbe această regulă, la fel ca și turneele importante.

Poți face o medie a clasărilor pe o perioadă de 3 luni înaintea anunțului unei jucătoare că e însărcinată. Această clasare poate fi folosită ca să ai statut de cap de serie la 8 turnee. Aceasta poate fi o posibilitatea de reglementare", a scris Darren Cahill pe Twitter.

PRIMELE ZECE FAVORITE la ROLAND GARROS 2018:

1. Simona Halep (România)
2. Caroline Wozniacki (Danemarca)
3 Garbine Muguruza (Spania)
4. Elina Svitolina (Ucraina)
5. Jelena Ostapenko (Letonia)
6. Karolina Pliskova (Cehia)
7. Caroline Garcia (Franța)
8. Petra Kvitova (Cehia)
9. Venus Williams (SUA)
10. Sloane Stephens (SUA)

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (9)
romulus65
romulus65  •  23 Mai 2018, 13:24

Mie nu mi se pare normal ca jucatoarelor de tenis care nasc sa li se pastreze locul in clasament pana la revenire. Nasterea unui copil este un lucru extraordinar, benefic societatii, dar jucatoarele trebuie sa aleaga intre a fi mama si cariera. Sa ne punem intrebarea si ce se intampla daca o jucatoare este numarul unu mondial la 24 de ani si incepe sa nasca copii, sa zicem 3 sau 4, la interval de 2 ani intre ei, poate la 30-32 de ani sa fie lider mondial fara sa mai fi jucat tens? Eu cred ca daca nu ar fi vorba de Serena Williams nu ar exista o asemenea propunere si mai cred ca ea este o privilegiata, ca si alte sportive americane dealtfel, dopandu-se sub protectia WADA

tivireli
tivireli  •  24 Mai 2018, 00:00

Cred ca mai degraba, celor ce sunt capi de serie, o vor cap de serie pe Serena ca sa nu se intalneasca cu ea in turul 1 sau 2. Chiar daca nu e cum era ca forma sportiva, tot va fi greu sa joci cu ea.

maxp
maxp  •  23 Mai 2018, 11:51

Eu nu pot sa inteleg toate discutiile astea. In momentul in care nu ai jucat de un an, e pe undeva normal sa nu poti fi cap de serie. Multa lume zice ca Serena trebuia sa fie favorita principala, in niciun caz nu poti fi favorit principal cand nu ai jucat timp de un an, nu intr-un astfel de sport. Sigur, exista notiunea de PR, nu stiu daca se aplica si in cazul nasterilor, cu aceasta sunt de acord, dar sa fie in vederea participarii la anumite turnee. Adica daca ai ramas gravida cand erai nr 5 mondial, da, cand revii, desi practic nu mai ai clasament, esti primit la orice turneu doresti tu, nu stai sa cersesti wild-carduri, dar nu te pune nimeni cap de serie. Esti primit ca PR si atat. Acum si din discutiile astea, nu stiu daca e un trend sa o pupi in fund pe Serena, sau ei gandesc din alt punct de vedere. Pt Halep era mai avantajos si sa fie favorita 2, cu Serena favorita 1, decat sa riste sa o prinda in orice moment al competitiei.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează