SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA DUBAI

S-a spart ghinionul » Simona Halep a trecut de Daniela Hantuchova în turul 2 la Dubai

Pentru calificarea în
Pentru calificarea în "optimile" de la Dubai, Simona Halep şi-a asigurat 26.000 de dolari şi 105 puncte WTA // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 18 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 17 februarie 2015 22:19

La ultimele două ediţii ale turneului, românca fusese nevoită de abandoneze din cauza accidentărilor. De data aceasta, n-a avut probleme, jucînd un tenis solid, sigur pentru 6-2, 6-0.

Încă de cînd a ajuns la Dubai, Simona Halep a fost în miezul atenţiei. Pentru că e favorita principală a turneului. Pentru că e în Top 5 mondial. Pentru că lumea se interesează din ce în ce mai mult de ea.

Imaginile cu ea cocoţată pe o şa zdravănă, plantată între cocoaşele unei cămile, cu un zîmbet mirat întipărit pe chip, au apărut peste tot. Iar impactul a fost atît de mare încît ieri, pe cînd se aflau la fileu pentru tragerea la sorţi, arbitra norvegiană Julie Kjendlje nu şi-a putut stăpîni curiozitatea. "So, how was the camel ride?", a întrebat ea înainte să se arunce moneda.

Amuzamentul a rămas apoi în urmă. Halep întîlnea o adversară, pe Daniela Hantuchova, care venea pe un val de încredere, după ce cucerise în week end titlul la Pattaya City. Un val de încredere, dar şi de oboseală, după cum se va vedea de la un punct încolo, mai ales că slovaca disputase şi meciul din primul tur, unul devorator de energie, două ore şi 39 de minute cu Mona Barthel. Mai rămăsese ceva în rezervor?

Mecanism reglat rapid
Simona n-a stat să se întrebe. A pornit meciul cu un game de serviciu destul de lung. Era, pentru ea, primul meci la Dubai la ediţia de faţă, iar amintirile legate de acest turneu miroseau un pic a medicamente, a feşe, a durere. Probleme la spate în 2013, glezna suferindă anul trecut, abandon în ambele cazuri.

A avut nevoie de doar cîteva minute pentru a-şi pune la punct jocul şi de a stabili un nivel de agresivitate capabil s-o rănească pe adversara din ce în ce mai obosită. Chiar dacă n-a avut un procentaj ridicat de frecvenţă la prima minge, doar 40%, a pierdut doar 12 puncte în tot meciul per total serviciu, înfruntînd o singură şansă de break a adversarei.

Publicul ar fi vrut mai mult, dar suporterii români, agitaţi, entuziaşti, au aplaudat bucuroşi victoria cu 6-2, 6-0 a Simonei, obţinută în o oră şi 13 minute. Iar Halep le-a mulţumit la final, aşa cum face mereu, nu uită de cei, tot mai mulţi, care o susţin în tribunele din cele mai diverse oraşe ale lumii. "Vă mulţumesc că aţi venit şi că sînteţi alături de mine! Mă simt ca acasă!", a spus ea în interviul de după meci, iar vocile voioase i-au replicat imediat: "Te iubim, Simona!". Un dialog tot mai des auzit de aproape 2 ani încoace.

Final în noapte
Halep a vorbit de oboseala adversarei, remarcînd că "a venit de la Pattaya, a făcut o treabă bună acolo", dar şi-a apreciat corect şi propriul nivel. "Cred că am făcut un meci bun, mi-au intrat loviturile. Mă aflu aici să savurez turneul, să iau lucrurile zi după zi, dar îmi doresc să fac un rezultat valoros". La Dubai era 22:40, căldura se mai potolise, iar Halep mergea să-şi facă recuperarea ştiind deja că va juca şi în ziua următoare.

Azi, cu Pironkova
Simona Halep o va întîlni azi, nu înainte de ora 17:00 a României, pe Ţvetana Pironkova în turul al treilea de la Dubai. Bulgăroaica, 27 de ani, numărul 57 mondial, a avut ieri un meci infernal cu Shuai Peng, cîştigat cu 3-6, 6-4, 7-6 (5), în două ore şi 46 de minute. Pentru Halep va fi o primă înfruntare cu vecina din sud. "Ştiu că joacă bine pe hard, aşa că va trebui să fiu agresivă, să deschid terenul", a explicat românca. "Va fi un meci dificil".

Mitu, învinsă
Andreea Mitu, numărul 117 mondial, a părăsit ieri turneul WTA International de la Rio de Janeiro din primul tur. Ea a fost învinsă de israelianca Julia Glushko, ocupanta locul 149 în clasamentul WTA, cu 6-7 (5), 6-3, 6-4, la capătul a două ore şi 39 de minute. Românca va primi 1 punct şi 2.100 de dolari. Pe tabloul de dublu, Irina Begu şi argentinianca Maria Irigoyen, favorite numărul unu, s-au calificat în "sferturi" după 6-1, 6-1 cu Dinah Pfizenmaier (Ger) şi Anna Schmiedlova (Svk).

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  18 Februarie 2015, 10:27
Postat de lapusneanul pe 18 Februarie 2015, 09:55

mai sunt 5 minute si incepe meciul aga- garbine...sper sa bata cea mai buna, dupa clasament :)

Radwanska a acuzat probleme ieri cu Garcia. I-au luat si tensiunea. Sa vedem ce va fi, in principiu mi-e indiferent. Sa ajunga Simona sa joace cu Muguruza si mai vedem (asta poate fi in finala).

harmaggedon
harmaggedon  •  18 Februarie 2015, 09:58
Postat de lapusneanul pe 18 Februarie 2015, 09:57

da ? se de ce i-ai dat reply unui user ? :)

Din greseala:)

lapusneanul
lapusneanul  •  18 Februarie 2015, 09:57
Postat de harmaggedon pe 18 Februarie 2015, 09:51

Tovarasa Luminita, Simona nu avea cum sa fie plantata intre cocoasele camilei, pt simplul motiv ca ea se urcase pe un dromader (camila cu o singura cocoasa). Camila cu 2 cocoase sau camila bactriana, traieste in Asia Centrala. Dromaderul avea o sa cu 2 locuri: unul in fata cocosii si al doilea in spatele ei

da ? se de ce i-ai dat reply unui user ? :)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează