SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Sorana Cîrstea, OUT de la Madrid! Aryna Sabalenka și-a luat revanșa pentru eșecul de la Miami și avansează la Caja Magica

Sorana Cîrstea, în acțiune pe zgura de la Madrid / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea, în acțiune pe zgura de la Madrid / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 27 aprilie 2023 21:51 / Actualizat vineri, 28 aprilie 2023 07:46

Aryna Sabalenka și-a luat revanșa în fața Soranei Cîrstea, pe care a învins-o în turul al doilea de la Madrid, scor 6-4, 6-3.

Românca a greșit mai mult decât în meciul de la Miami, iar jucătoarea din Belarus a fost mult mai agresivă și mai precisă. „Am fost concentrată de la primul punct până la ultimul, mai ales că pierdusem de curând în fața ei", a spus ea la finalul meciului.

Mărturie stau și cifrele partidei, Sabalenka reușind 25 de lovituri direct câștigătoare, iar Cîrstea doar 8. La greșeli neforțate, Sorana a comis 23, iar adversara sa 25. Diferența cea mai mare a fost la serviciu, unde Sorana a avut un procentaj de 56 la sută, iar Aryna de 72 la sută, reușind și șapte ași pe parcursul celor 82 de minute ale partidei.

FINAL Sorana Cîrstea - Aryna Sabalenka 4-6, 3-6

3-6, Break, Set, Meci Sabalenka: Sabalenka nu-i permite Soranei să reintre în meci, închide meciul pe serviciul româncei și avansează în turul III la Madrid. Cu un joc mai puțin elaborat decât cel etalat la Miami, Cîrstea părăsește devreme turneul din capitala Spaniei, surclasată la toate capitolele de bielorusă.
3-5, Game Sabalenka: Sorana a irosit alte două mingi de break și nu mai reușește și-n acest game să pună presiune la retur. Jucătoarea din Belarus e la un singur game de victorie. 
2-2, Break Cîrstea: Schimb de break-uri între Sorana și Aryna. Campioana de la Australian Open reușise să câștige pe serviciul Soranei, dar românca a reușit imediat rebreak-ul. 
1-1, Game Sabalanka: Cîrstea era excelent poziționată în setul secund, a condus cu 1-0 și a beneficiat de trei mingi consecutive de break, toate salvate de bielorusă. 

4-6, Game, Set Sabalenka: Sorana are două șanse de a egala la cinci, dar Sabalenka le salvează pe ambele și-și adjudecă ulterior setul, după 36 de minute.
4-5, Break Sabalenka: Bielorusa nu-i lasă prea mult răgaz Soranei, reușește un nou break și va servi pentru a închide prima manșă.
4-3, Game Cîrstea: Sorana nu cedează niciun punct pe propriu serviciu!
3-3, Break Cîrstea: Sorana revine în meci. Returnează lung și provoacă erorile adversarei.
0-2, Game Sabalenka: Bielorusa începe în forță. Servește bine și își pune în valoare stilul agresiv, lovituri puternice de forehand din spatele terenului.
A început partida!

7.705.780 de euroeste suma totală a premiilor la turneul feminin de la Madrid, WTA 1000, câștigătoarea urmând să primească un premiu de 1.105.265 de euro

Citește și alte știri din tenis: 

Iga Swiatek, despre diferențele dintre tenisul feminin și cel masculin: „Circuitul nostru este acum mult mai consistent”

ANALIZĂ Zgura fără titani » Rafael Nadal absent la Madrid, Novak Djokovic șters. Cine va străluci?

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează