SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

Directorul asociației înființate de Djokovic pentru a proteja tenismenii s-a pronunțat în cazul Simonei Halep: „O rușine! Dar nu sunt surprins”

Simona Halep // foto: Imago Images
Simona Halep // foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 05 septembrie 2023 17:33 / Actualizat marti, 05 septembrie 2023 18:15

Ahmad Nassar, directorul executiv al PTPA, Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis, organizație fondată de Novak Djokovic, s-a pronunțat pe situația Simonei Halep. El a descris drept „o rușine” faptul că Simona nu a primit încă verdictul în cazul de dopaj în care a fost audiată în urmă cu mai bine de două luni.

Tot mai multe voci din tenis se pronunță în favoarea Simonei Halep, criticând faptul că dubla câștigătoare de Grand Slam așteaptă de mai bine de două luni verdictul în cazul de dopaj.

A făcut-o John Millman, fost sfertfinalist de US Open, apoi Alize Cornet, locul 79 în clasamentul feminin, iar acum a venit rândul lui Ahmad Nassar, directorul executiv al asociației pe care Novak Djokovic a fondat-o pentru a proteja drepturile jucătorilor de tenis.

Pentru ce luptă Sorana Cîrstea la US Open » E la un pas de cel mai mare premiu al carierei
US OPEN
Pentru ce luptă Sorana Cîrstea la US Open » E la un pas de cel mai mare premiu al carierei

Directorul Asociației lui Djokovic s-a pronunțat în cazul Simonei Halep: „O rușine! Dar nu sunt surprins”

Acesta a răspuns pe contul de Twitter la mesajul-manifest scris de John Millman:

Sunt de acord că este o rușine. Este în mod evident nedrept pentru Simona Halep, familia, echipa și fanii ei. Totuși, nu sunt surprins că WTA nu a vorbit despre asta. WTA și-a abdicat cu mult timp în urmă responsabilitățile față de jucători.

Ăsta este doar un exemplu care demonstrează că a pretinde că reprezinți în mod adecvat jucătorii și turneele simultan pur și simplu nu funcționează. Și unul dintre motivele pentru care jucătorii lideri au decis să creeze PTPA pe modelul din alte sporturi”.

Apoi, Nassar i-a răspuns unui utilizator care-i bătuse obrazul că „PTPA abia dacă a vorbit despre cazul Halep”:

„Am petrecut ore fără număr alături de avocați și alte persoane în care am dezbătut subiectul și am făcut eforturi pentru dreptate”.

Audiată în finalul lunii iunie, Simona Halep nu a primit până în acest moment verdictul din partea judecătorilor. Ca atare, rămâne suspendată provizoriu, la mai bine de un an de la ultimul meci jucat, la US Open 2022. 

Ce este PTPA, organizația poziționată de partea Simonei Halep

PTPA este o organizație fondată oficial în 2021, cu scopul de a „proteja și sprijini jucătorii și jucătoarele de tenis din întreaga lume”.

Fondatorii acesteia sunt canadianul Vasek Pospisil, locul 25 ATP în cel mai bun moment al carierei, și legendarul Novak Djokovic, tenismanul cu cele mai multe turnee de Grand Slam din istorie.

Aceștia au simțit nevoia de schimbare, sentimentul general fiind că jucătorii nu au de partea lor o voce care să-i protejeze.

„Pospisil și Djokovic au realizat că asociația fondată în 1972 cu scopul de a proteja interesele jucătorilor profesioniști de tenis s-a transformat în organizația anticoncurențială de care promitea cândva că-i va proteja pe jucători”, se arată pe site-ul oficial al PTPA.

VIDEO: Horia Tecău, despre situația Simonei Halep

Mai multe știri din tenis: 

Decizie total surprinzătoare la US Open! Când au programat americanii sfertul de finală dintre Sorana Cîrstea și Karolina Muchova

Incident la US Open » Zverev a oprit meciul: „A strigat cea mai faimoasă frază a lui Hitler! E incredibil!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (11)
VardyParty
VardyParty  •  06 Septembrie 2023, 03:42
Postat de unulobisnuit pe 06 Septembrie 2023, 00:27

Știi, unuia ca tine nu ar trebui să îi răspund, dar fac o excepție, și îți spun motivul. Am fost întotdeauna convins că nu trebuie să ne amestecăm în viața privată a oamenilor. Eu îi accept pe toți așa cum sunt. Mai ales dacă nu amenință pe nimeni, nu dăunează nimănui în niciun fel și nici măcar egalizarea proclamată a drepturilor nu poate restricționa pe nimeni. Nu știu cât te avantajează hatereala permanentă contra lui Halep și sunt absolut convins că nu-ți produce nici un beneficiu, dar e bine să te gândești la cum ai reacționa tu, știind că cineva pe care nu îl cunoști te urăște doar pt că nu-i place de tine, din varii motive. Dacă asta crezi tu că e un fel de a-ți pierde timpul, te asigur că greșești. Nu am nimic cu Halep, nu sunt aromân și nici măcar nu am încercat bazaconiile de care ai scris. În fine, dacă nu te-ai plictisit, ura nu te va ajuta niciodată în viață. O seară bună.

Okay, asa este. Am gresit.

VardyParty
VardyParty  •  06 Septembrie 2023, 03:28
Postat de Freyya pe 06 Septembrie 2023, 00:43

aia cu millman e regizata de cahill, pare ca tipul are ceva obligatii fata de clanul maki

O fi, dar Tanti Mitsa e pe bune. Am fost eu acolo.

Freyya
Freyya  •  06 Septembrie 2023, 00:43
Postat de VardyParty pe 05 Septembrie 2023, 18:23

A făcut-o John Millman, fost sfertfinalist de US Open, apoi Alize Cornet, locul 79 în clasamentul feminin, iar acum a venit rândul lui Ahmad Nassar, dar nu numai. Chiar si Tanti Mitsa de la 3rei e oripilata de situație/așteptare. "Pai pana cat??" De asemenea, oricine merge in Piata Rahova știe adevarul. Pur si simplu STIE.

aia cu millman e regizata de cahill, pare ca tipul are ceva obligatii fata de clanul maki

Vezi toate comentariile (11)
Comentează