SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Momente decisive pentru Simona Halep » Se încheie calvarul româncei!

Simona Halep (31 de ani, 50 WTA) are parte, în sfârșit, de audierea mult așteptată în cazul de dopaj. Din informațiile Gazetei, dubla câștigătoare de Grand Slam a ajuns la Londra, în fața organizației independente Sports Resolutions. +35   FOTO
Simona Halep (31 de ani, 50 WTA) are parte, în sfârșit, de audierea mult așteptată în cazul de dopaj. Din informațiile Gazetei, dubla câștigătoare de Grand Slam a ajuns la Londra, în fața organizației independente Sports Resolutions.

Articol de - Publicat miercuri, 28 iunie 2023 20:49 / Actualizat miercuri, 28 iunie 2023 21:11

Simona Halep (31 de ani, 50 WTA) are parte, în sfârșit, de audierea mult așteptată în cazul de dopaj. Din informațiile Gazetei, dubla câștigătoare de Grand Slam își expune argumentele în fața organizației independente Sports Resolutions. 

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, când părăsea competiția de la US Open în primul tur, eșec surprinzător în fața ucrainencei Daria Snigur.

Ulterior, constănțeanca a fost suspendată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, fiind depistată cu o substanță interzisă. Din octombrie 2022, Halep dorește să fie audiată în fața unei comisii independente. Judecarea cazului a fost amânată de trei ori. Din informațiile Gazetei, audierea are loc, în sfârșit, chiar în aceste zile, în capitala Angliei.

Ce este Sports Resolutions, organizația care o judecă pe Simona Halep

  • Sports Resolutions, agenția care se va ocupa de audierea Simonei Halep, este un for independent de soluționare a litigiilor din sport.
  • Conform site-ului propriu, entitatea operează la nivel global, oferind servicii de arbitraj, mediere, tribunal și expertiză, fiind o „alternativă rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor în procesele interne și în litigiile din instanță”.

De obicei, soluțiile oferite de agenție nu sunt publicate imediat, ci în decurs de câteva zile, chiar săptămâni, în funcție de caz.

Nadia Comăneci: „Simona Halep merge la Londra, pentru înfățișare”

Subiectul audierii Simonei Halep a fost abordat marți și de Nadia Comăneci, legenda gimnasticii românești. 

„Din ce știu, va merge la Londra, la această înfățișare. Mă bucur că poate să vorbească despre ceea ce este important pentru ea. 

Să sperăm că acest lucru se va închide ca să își vadă și ea de viață și de carieră. Nu comentez ce este normal, Simona e un om extraordinar, sunt sigură că va ieși bine la sfârșit”, a spus Nadia Comăneci, potrivit sport.ro.

Londra, a doua casă pentru Simona Halep. Cu trofeul de la Wimbledon, în 2019
Simona Halep și Valeria Dafinoiu / FOTO: Instagram
Simona Halep și Valeria Dafinoiu / FOTO: Instagram
+31 FOTO

Cronologia în cazul de dopaj al Simonei Halep: 

Simona Halep și calvarul așteptării

În cele mai recente apariții publice, Simona Halep s-a plâns că așteptarea și incertitudinea sunt urmări la fel de grave ca suspendarea din circuit. 

Aștept să fiu judecată din luna octombrie a anului trecut. În decembrie am reușit, în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că lotul de suplimente pe care îl foloseam era contaminat, de aici și rezultatul pozitiv al testului.

Acum știu cu siguranță că voi rata Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Nu mai menționez că am pierdut toate punctele, clasamentul. Nu doar că îmi omoară reputația, dar nici nu vreau să discut despre urmările asupra sănătății mele mentale.

- Simona Halep, pe 24 mai 2023

Momente decisive pentru Simona Halep » Se încheie calvarul româncei!
Simona Halep, foto: Imago

Patrick Mouratoglou, despre marea problemă a Simonei Halep 

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep în momentul recoltării probei pozitive, a numit marea problemă pe care o va întâmpina românca la revenirea în circuit. 

Problema este că Simona Halep a stat prea mult timp pe margine cu toate aceste amânări, iar probabil că-și va pierde toate punctele. A ratat patru Grand Slamuri și toate punctele doar pentru că ei nu și-au făcut treaba în mod corespunzător. Deci, în momentul în care va putea juca din nou o va face începând de la zero, ceea ce este extrem de incorect, iar asta, repet, doar pentru că ei nu și-au făcut treaba corespunzător.

- Patrick Mouratoglou

VIDEO. Ion Țiriac, despre cazul Simona Halep: „Mi se pare obscenă perioadă de când a fost depistată pozitiv”

Citește și alte știri din tenis: 

Ion Țiriac, poziție dură: „I-au terminat cariera Simonei Halep! Cineva e vinovat”

Sorana Cîrstea participă în premieră la Transylvania Open » Premii totale de 237.000 de euro

Un nume mare face o declarație neașteptată: „Dacă juca în continuare, avea 20 de Grand Slamuri, ca Federer și Nadal”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (44)
267890
267890  •  30 Iunie 2023, 10:06

Calvarul e al nostru. Să mai auzim de ea doar în manualele de dopaj!

Trandafir
Trandafir  •  29 Iunie 2023, 17:11

Fara Simona mergem din infrangere in infrangere. In Anglia, Cirstea eliminata pana acum la cateva competitii din prima. La Wimbledon, Bara si Ruse nu au reusit sa treaca de calificari. Un succes la Bad Homburg unde Niculescu a ajuns in semifinale la dublu. Sa speram ca Begu, Cirstea. Bogdan prezente pe tabloul principal la GS Wimbledon vor avea cateva victorii !

Trandafir
Trandafir  •  29 Iunie 2023, 17:02

Din pacate Simona si-a facut-o cu mana ei. A renuntat la absolut toata echipa romaneasca si s-a predat prada sigura pe mana strainilor. S-a apropiat periculos de mult de fustangiu antrenor greco-francez. O fi dansa buna la sport dar cu neuronii nu o duce prea bine. O alta chestiune pripita, de neineles. Casatorie si apoi divort rapid. Eu personal o simpatizez f. mult, am incredere in cinstea ei dar nu pot sa nu vad prostiile pe care le face.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează