SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA //Simona Halep, la conferința de presă: "Mi s-au înțepenit mușchii!"

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 mai 2018 16:35

Simona Halep, 26 de ani, locul 1 WTA, a pierdut clar finala turneului de la Roma, 0-6, 4-6, cu ucraineanca Elina Svitolina, 23 de ani, locul 4 WTA. (Detalii aici).

După festivitatea de premiere, Simona a analizat pe larg, în cadrul unei conferințe de presă, înfrângerea categorică suferită în fața Svitolinei. 

"Elina a fost solidă. Este solidă de fiecare dată când joc împotriva ei. A fost un meci bun făcut de adversara mea, cu siguranță că merită victoria. Cred că am fost puțin cam rigidă astăzi. Nu am putut sta în raliuri și am ratat foarte mult. Nu am putut să alerg, mușcii mei au fost puțin înțepeniți. Știam că va trebui să alerg în acest meci, dar nu am putut să o fac. 

Nu am început bine meciul, iar ea a alergat mult mai mult decât mine și nu a ratat, spre deosebire de mine. Apoi, meciul a devenit mai bun și e bine că am putut să termin meciul puternică. Azi, pur și simplu nu am fost suficient de fresh pentru a începe meciul mai bine. 

Am încercat să încep să ratez mai puțin. De fiecare dată când pierd ușor un set e pentru că ratez foarte mult. E vorba de ziua pe care o prind, de fiecare dată e diferit. Azi, meciul a avut o încărcătură fizică aparte. Sunt puțin dezamăgită pentru că nu am putut produce un tenis mai bun în primul set, dar am întâlnit o jucătoare foarte solidă", a declarat Halep, la conferința de presă.

Simona Halep a vorbit și despre turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, care va începe peste fix o săptămână.

"Acolo e puțin diferit. Istoria turneului îl face special și simți mai multă presiune. Sunt mai multe meciuri, atmosfera e diferită, e mai multă lume. Cinci-șase jucătoare sunt mai puternice pe zgură. Dar tenisul feminin s-a schimbat și fiecare turneu e deschis oricărui rezultat. Fiecare jucătoare are o șansă să câștige un turneu, chiar și un turneu de Mare Șlem.

Așa că vom vedea ce va fi. Nu vreau să spun nimic despre rezultate, ci vreau doar să merg acolo pentru a juca. Vom vedea ce se va întâmpla", a adăugat Simona. 

Vezi și: SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA// Colaps în finală » 3 motive pentru care Simona Halep nu i-a făcut față Elinei Svitolina la Roma

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (41)
705579789543629
Marian Radu  •  21 Mai 2018, 13:07

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

213548945820875
Silviu Silviu  •  21 Mai 2018, 09:05

Băi nene, a cata oara pierde asta cu 6-0 un set ca nr. 1 mondial ??? m-am saturat sa mai numar...i-ati vazut voi vreodata pe Nadal, Djokovic sau Federer sa se faca de rusine in felul asta ? Atata poate sa bubuie mingea de pe fundul terenului, cand îi intra castiga cand nu pierde, e limitata rau :)) a si asta cu bubuitul merge doar la alea care nu sunt in forma sau sub locul 20 in rest n-are nici o sansa cu jocul asta predictibil. Cand vezi ca nu -ti merge bubuitul schimbi ceva nu ?dai scurte, vii la fileu, dai liftate etc. diversifici ceva dar asta nimic tot asa o tine...si cu Sarapova la fel îi dadea niste scurte de se uita Haleapa dupa ele...îsi pierdea serviciul mereu şi ea nu schimba nimic, tot jocul ala...mi-e mila de ea la cat de limitata in tenis e ! Halal locul 1!! Bine ca vine acum RG si n-o sa mai fie pe primul loc !

1prezescu
1prezescu  •  21 Mai 2018, 08:59

Cum de nu s-au intepenit muschii Elinei??Nu cautati motive...explicatia este clara: SVITOLINA este o jucatoare mai buna ca Halep.Puneti la o parte clasamentul si vedeti jocul Elinei !A demonstrat acest lucru nu o singura data !!Poate va demonstra din nou acest lucru la RG Paris !!

Vezi toate comentariile (41)
Comentează